reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lamia na pewno Ci się przydadzą bo w sumie to nie masz pewności, ze skoro będzie lato to będzie upalnie :-) a dziecko zawsze ubierasz o jedną warstwę grubiej niż siebie, czyli jak będzie tak delikatnie ciepło, że Ty będziesz mogła wyjść w krótkim rękawku (ale nie upalnie) to maluszkowi założyć długi rękaw :-)

A co do listy to niestety nie pamiętam co dopisałam bo nie mam już tej pierwotnej listy tylko swoją zmodyfikowaną...

reklama
magfa: to jak masz jak to daj tą twoja ja sobie dopisze.
A po cosą takie osłonki na piersi silikonowe, bo tak przeglądam co trzeba kupic i spisuje ceny z allegro, bo nie wiem czy na allegro sie opłaca bardziej czy w aptece na miejscu

Lamia nie patrz, że lato, trzeba mieć i krótki i długi rękaw, i cienkie ubranka ale też i grubsze. Dłuższe przyda Ci się na wieczór, ochrona przed komarami, a także jak będzie załamanie pogody i będzie zimno, bo różnie wiadomo z naszym polskim latem bywa.

Osłonki na sutki są żeby ułatwić później karmienie piersią... niektóre kobiety nie dają rady bez nich bo tak ich bolą sutki... ja na razie tego nie kupowałam, jak sie okażą potrzebne to wyślę K i kupi :-)
Co do listy to wyśle na pewno tylko za chwilkę bo muszę ją przepisać bo ja ręcznie sobie ją spisałam...

Witam:)
Proszę Was wszystkie o wypowiedzenie się co na ten temat myslicie, jakie jest Wasze zdanie.
Mój oststni cykl trwał 26 dni, od 9 dc zaczęłam robić testy owu, wczroaj 14 dc na teście kreska kontrolna była ciut jasniejsza nic testowa, do tego ból podbrzusza oraz kłucie jakników. Przytulanko byłao tylko 10 dc. Wczorajszy i dzisiejszy śluz jest biały i nierozciągliwy. Myslicie, że jest szansa na zafasolkowanie??

My właśnie szykujemy i nosidełko i wózek , powiem Wam że naprawdę jestem zadowolona z tego zakupu. Polecam poszukać na allegro czegoś dobrego i w dobrej cenie. Mozna kupić mało używany wózek za naprawdę dobre pieniążki i później więcej wydać na spacerówkę która dłużej będzie służyła.

Madziu, kup od razu osłonki i spakuj do torby do szpitala. Też tak mówiłam, że się nie przydadzą, a potem w szpitalu płakałam bo mały jeszcze nie potrafił solidnie cyca złapać, a jak ssał to bardzo bolało bo piekielnie mocno ciągnął. Ja radzę Ci od razu kupić silikonowe.

Miss jeśli piszesz, że wczoraj na teście kontrolna była jaśniejsza niż testowa, czyli testowa była ciemniejsza niż kontrolna to oznacza wynik pozytywny - czyli do owulacji powinno dojść w ciągu naajbliższych 24godzin. Jeśli przytulanki były tylko w 10 dc to 5 dni to już trochę zbyt duży okres czasu, zeby plemniki przeżyły

reklama
o Bożesz prawie zawału dostałam, rozmawiam z mamą przez tel a tu patrze a z sufitu spuszcza się pajączek:szok:
chyba go wczoraj z choinką przynieśliśmy

Do góry