reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Cześć Kochana :-) Mnie to rypało w ubiegłym tygodniu, lekarz powiedział, ze w ciązy to już tak jest, ze coś tak kuje, cos uwiera, kazał brać nospę jak bardzo dokucza. W tym tygodniu dla odmiany boli mnie to samo miejsce, tylko na lewym boku :-)
I jeszcze moja rwa zaczyna powracać, jak się w nocy czasem obudzę i śpię na prawym boku to jest masakra, żeby się obrócić, ale trzeba sobie radzic :-)

o matko to j ci współczuję... ja się ze swoja rwą teraz maltretuje... a od takiego leżenia bali jeszcze bardziej... czasem idzie normalnie płakać z bólu...

A ja wróciłam od mojej gin... zrobiła usg - szyjka płaska wszytko na nią napiera a ta biedna nie wytrzymuje stąd te zapalenie... nie dała mi antybiotyków bo ileż ten mój mały może chemii przyjmować... dostałam za to globulki odkażające które mam codziennie aplikować żeby nie doszło to zakażenia. Potwierdziła ze pęcherz płodowy zamknięty, pokazała i wytłumaczyła na co się patrzy, ale powiedziała ze jest on "na wyciągniecie palca" i naprawdę muszę uważać bo może pęknąć...
Zrobiła KTG i jakoś mam pojedyncze skurcze ale nie ma tragedii (choć przy takich lekach powinnam mieć płaska kreseczkę...) powiedziała żeby z reagować na wszytko co nowego zauważę, bo w moim przypadku panikowanie jest jak najbardziej uzasadnione i wskazane. :-D

reklama
Helol!

Neciuszka, moja mama piernika takiego prowizorycznego robi tak jak murzynka tylko dodaje przyprawe do piernika i olejrk rumowy:)

Zafasolkuje: super te rzeczy. Wygladaja elegancko.. Powoli przekonuje sie do uzywazych ubranek.

neciuszka witaj, jak sie czujesz , leżysz , odpoczywasz???

fifka: no to współczuję, ale dobrze ze masz wszystko pod kontrolą, jak sie będziesz pilnować to powinnaś wyleżeć ciazę a mały wyskoczy pewnie szybko i będziesz miaął lekki poród- czego ci życzę :tak:

jak ja mam serdecznie dosć pisania pozwów, juz mi się przewraca jak tylko zaglądam w teczki bleeeeeee!!!!!!!!!:wściekła/y::crazy:

mineralna: ja to często braąłm leki,no ale odkąd w ciązy to staram się ból do maksimum wytrzymac oby tylko nic nie brać .

widziałyście jestem już w 21 tygodniu !!!!:-D

fifka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& niech siedzi jeszcze ;-)

sleepy ja kupiłam na próbę zobaczę jak to wygląda w jakim jest stanie i pomyśle co i jak. Mam niby obiecane troszkę kaski w prezencie na wyprawkę, ale prawdopodobnie i tak się zdecyduję na używki.

Lamia: 21 tydzień kiedy to było :)

Ciekawa jestem kiedy mnie chycą bóle bo narazie to ja się czuje jakbym nawet w ciąży nie była mała się rusza czas płynie jest fajnie i przyjemnie ^^

Sleepy no właśnie szukam jakiegoś prostego przepisu bo mi się chce strasznie a żeby się nie narobić zgodnie z zaleceniami ;) a dziś popołudnie sama spędzam bo mąż ma 2 zmianę.

Lamia leżę, odpoczywam trochę siedzę przy komputerze bo mam ogrom pracy do zrobienia. Im szybciej się wyrobię tym szybciej kasa będzie.

Cześć dziewuszki :-) Kurczę nie wierze, że dzisiaj tak mało wpisów od rana :) Zawsze o tej porze już było ciężko was nadrobić :)

Ach słoneczko świeci aż się chce uśmiechać :)

Zafasolkuję ty patrz bo takie kupowanie jest uzależniające :-D ja jak się rozpędziłam to teraz mogłabym dwoje dzieci ubrać w to co mam :tak:

Lamiav dziękuję kochana! Też mam nadzieję na szybki poród, choć moze tyle dobrego będzie z tej przygody :*

to i ja się witam wyjątkowo w ciągu dnia, ale nie ma to jak L4 :-D
leżę sobie jeszcze w łóżeczku i nadrabiam zaległości mailowe, bo co tu robić z domu nie chce się wychodzić bo zimno
a jutro mam pierwsze zagraniczne USG, ciekawe jak będzie :-D

reklama
a ja jestem zał bo mi wychodzi ze jak pójdę na zwolnienie to kasę od zus dostanę mniejszą niż mam, bo to ma być średnia kwota, a miałam sporą podwyżkę ale jakoś w połowie roku chyba, a od stycznia ma być podobno znowu podwyżka, więc i tak się na nią nie załapia , ciekawe tylko ile mi wyjdzie.
Wiecie jak to się liczy, tzn. za jaki okres się wylicza średnią? jak bym szała od połowy stycznia to z ilu miesięcy poprzednich i od którego wstecz mam liczyć ?

Do góry