reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

witam z rana forumki ja od kilku dni cierpie na bezsenność wracam z pracy o godzinie 23,30 kładę się po północy a wstaję o 3,30 i nie mogę zasnąć dzisiaj obudził mnie mocny ból piersi myślałam że zaraz zwariuję na mnie ciąża działa jakoś pobudzająco :)
devi ja chciałam się ciebie zapytać kiedy miałaś pierwszą wizytę u lekarza bo ja mam dopiero umówioną na 25.01 to będzie 6 tydzień nie wiem czy nie za wcześniej lub za późno

to zalezy do jakiego gina idziesz. prywatnie czy na nfz i czy zrobi ci usg na wizycie czy musisz sie specjalnie umawiac. Ja chodze na nfz i wiedzialm ze na usg trzeba sie rejestrowac oddzielnie wiec gdy wyszly dwie kreski poszlam tylko do ginki pwoiedziec o dwoch kreseczkach i wziac skierowanie na usg. Na samo usg polecam umuwic sie najwczescje w 7 - 8 tygodnia tak zeby bylo widac juz serduszko.ja byla jak fasolka miała 7tygodni i 6 dni i juz wszytsko bylo ładnie widac. Jak pojdziesz wczesniej to bedzie widac tylko pecherzyk a ty i tak bedziesz sie martwic czy serduszko zabije wtedy kiedy powinno a to jest najwazniejsze.

reklama
Aelreda przede wszystkim witam cie na forum, ja tu coraz mniej zagladam, bo niestety nakreca mnie to za bardzo...
a co do jednej kreski na tescie, to ja tez rycze i reaguje tak samo jak ty. tzn teraz juz jest lepiej, ale ogólnie to bardzo emocjonalnie do tego podchodze:( i planuje to zmienic ;):-)

Kwiatuszek tez mam to samo, ciagle czuje prawy jajnik pierwszy cykl tak mam ze mam bole ciagle. Ile masz dni jeszcze do testowania? Ja tydzien.

ja mam okazje iść w poniedziałek na NFZ do doktora i chyba pójdę zobaczyć co i jak nie wiem czy nie wezme chorobowe bo niestety pracę mam stojącą przez 8 godzin stoję
BigChild objawów to ja narazie żadnych nie mam oprócz tej bezsenności i piersi od czasu do czasu pobolą brzuch trochę przestał chociaż od czasu do czasu zakłuje coś ale tak jak piszecie co miesiąc miałam tysiące objawów a jak teraz się udało to tych objawów dużo mniej :)

Hej kobitki!
Jak tam Big Child, wyspana?? ;)

ja dzisiaj w dobrym humorze, brzuchol mnie juz powoli okresowo boli, cycki spuchniete.. I jak tak patrze na siebie to juz mam powoli pmsa! :D

Kwiatuszek tez mam to samo, ciagle czuje prawy jajnik pierwszy cykl tak mam ze mam bole ciagle. Ile masz dni jeszcze do testowania? Ja tydzien.

Kochana sama nie wiem kiedy testowac ale jesli @ nie przyjdzie to predzej jak w 29dc nie bede testowac zawsze mialam 26dniowe cykle małpa przychodzila na 27dc ale oststnio mi sie cos wydłuzyło wiec nie bede sie nakrecac a pozniej czasem beczec z jednej kreski wiec poczekam jak najdłuzej sie da chyba ze nie wytrzymam i zatestuje

moje piersi sa takie jak zawsze przed @ zawsze staja sie wrazliwsze ale to kilka dni tylko przed

Jaga jestem średnio wyspana bo mi sie takie głupoty snily ze szok, snilo mi sie ze moj maz mnie zdradzal, ale nie taka zwykla zdrada tylko sie zakochali w sobie bez pamieci i jak na nich patrzalam to kazalam mu zeby byli razem a ja odejde, a oni tacy zakochani mi dziekowali..
Mało tego.. Mojemu snilo sie ze sie puscilam z moim bylym... o Co cho? :-)

Szkoda Jaga,ze okres sie zbliza....

Kwiatuszek, tzn za ile dni wypada ten 29 dc? Jestes juz przedokresowa czy nie?

No zbliza sie zbliza.. Nie tyle co mam skrety brzucha, ale bardziej takie bolace napiecie jak w przed okresem.. Wiesz o co mi chodzi? Na pewno wiesz ;) do okresu jeszcze troche czasu mam.. Ale o pmsie swiadcza wczorajsze kanapki z musztarda i jagodzianka :D hyhy
tez mialam mega popieprzone sny dzisiaj! O mojej babci, o moim.. Tez jakies zdrady, same dramaty!!

Big Child, & ;) you know ;)

reklama
Do góry