reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

mierze temp ae lekarz powiedział zę nie jest to za bardzo wiarygodne odradził... miałam usg dopochwowe i na tej podstawie to stwierdził.. choć to trochę za późno na diagnozę bo to byl 21 dc więc nawet gdyby była to już po wszystkim..

reklama
Witam się standardowo z kawką! ;-)

images

Mary u mnie 22 dzien cyklu, dzis jeszcze sie bzyknelismy ale na tym etapie w tym cyklu juz konczymy.moj maz sie rozchorwal, co roku jakies przeziebienie przynosi mi do domu- kicha i ma mega katar i boje sie ze mnie zarazi.bo zawsze tak to sie konczy.teraz to nam pozostaje czekanie.termin okresu mam na 26 pazdziernika.tak b. chcialabym zeby sie w koncu udalo.Wysoka masz ta temp., masz 38.8?Mary to pozostaje nam juz czekanie.

Kacha - no to idziemy łeb w łeb. Ja dziś 23. dc. Termin @ u mnie ok. 27.10. Dziś 3. dzień mam temperaturę 38,8! :szok: Co to może oznaczać? Że już po owulce? Fakt, musimy czekać, ale ja trzymam kciuki za Ciebie! :-) Zdrówka dla męża!

Bafinko - a próbowałaś kiedyś brać CLO? Przy bezowulacyjnych cyklach ginekolodzy to polecają. Trzymam kciuki, kochana, za dzidzię!

Ściskam Was!
Musze już zmykać do pracy, ale poklikam potem!

kochana taka tempka wrózy fasolkę:) a ja clo brałam 2 cykle ale bez pregnylu więc pęcherzyk mógl nie pęknąć...

Bafinka - a gin coś Ci zaproponowała w takim razie? Jakąś alternatywę? CLO z czymć, co lepiej zadziała? &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za staranka, uda się! Na każdą z nas przyjdzie pora! A co do mojej tempki... Kuuurczę, czytałam, że jesli taka tempka podwyższona utrzyma się powyżej 16 dni, to z 97% pewności można na tej podstawie stwierdzić ciążę... Czyli za 13 dni mogę ewentualnie robić test chyba?

Anuszka - ściskam kciuki!!! Ja jakby co testuję 27.10.

OK, teraz już muszę lecieć. Buziaki i do później!

Lilou natura jest przewrotna.Ci co nie mysla o ciazy albo nie jest im na reke w danej chwili to zachodza w mgnieniu oka a Ci ktorzy chca i sie staraja to nie maja i musza sie niezle napocic, zeby sie udalo.pamietam, ze u mnie pierwsze cykle tez byly spokojniesze, nerwowka zaczela sie przy 6 cyklu.a jak lekarka mi powiedziala w 8 cyklu , ze jak nie zajde do roku to bedziemy sie martwic i ze mam wtedy przyjsc to dopiero nerwowo sie u nas zrobilo.poczulam silna presje.mi do roku brakuje juz 2 miesiecy, dlatego juz umowilam sie na grudniowa wizyte.tez zastanawialam sie nie raz czy psycha mnie nie blokuje, lekarka mi powiedziala, ze nie ma takiej opcji. ale ja tym lekarzom, tez za b. nie wierze. ja juz nie raz mialam sytuacje, ze psychicznie bol sobie potegowalam .
Mary u mnie dzis 36,7, no ja takiej temp. jak ty to chyba nigdy miec nie bede, bo jestem zmarzluchem i moja stala temp. to 35,6 a tak wogle to 4 razy w zyciu mialam goraczke, a jak juz ja mam to jestem ledwo zywa.fainie byloby gdyby nam sie udalo w tym cyklu.mary Ty juz jestes po owulacji, teraz to tylko czekanie.
Bafinka mi ostatnio ginka tez robila usg dopochwowe(jak okres sie spoznial) i powiedziala wtedy, ze wszystkie pecherzyki sa tej samej wielkosci, jakby nic sie tu nie dzialo, nie ma wiekszego, ani peknietego i cialka zoltego tez nie widac.wtesy stwierdzilysmy cykl bezowulacyjny. ale teraz mierzysz temp. i czy twoja temp. wskazuje, ze owulka byla?

reklama
Do góry