reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Hello :)
A ja odkąd zobaczyłam pozytywny test nie oglądam ubranek, wózków, łóżeczek, pościeli, nie myślę o imionach nie wiem dlaczego, ale chyba się boję, ze zapeszę :-(
nawet suwaczka dziecięcego nie mam

No nie też się to marzy ale finanse nie pozwalają. Ja już oznajmiłam teściowej, która naciskała, że najlepiej to mieć dziecko jedno po drugim, że jak mój mąż zarabiał by 15 000 zł miesięcznie, mielibyśmy duży dom to ja mogę w ogóle nie pracować, urodzić 5 dzieci i siedzieć w domu, gotować, wychowywać je i być najlepszą matką na świecie... ale niestety, bo chcę żeby moje dziecko nie musiało się wstydzić przed innymi dziećmi, że czegoś nie ma bo rodziców nie stać, nie chcę też żeby było rozpieszczone ale np chciałabym być w stanie kupić mu to co napiszę w liście do św mikołaja :p
myslisz podobnie jak ja, ja o drugim dziecku pomyslę tylko wtedy gdy będzie nas na to stać. Chciałabym zaspokoic większość potrzeb mojego maleństwa, nie myślę tutaj o zabawkach i grach komputerowych, ale wszelkich dodatkowych zajęciach

A w sobotę potrzebowałam jakiegoś rękawa do obsmarkania, no i niestety skończyło się na paru własnych chusteczkach.
Kochana jesli byłam w sobote na forum i zignorowałam Twoją osobe to bardzo Cię przepraszam <tulibardzomocno> niestety byłam tak podniecona swoim testem, ze nic oprócz tego tematu nie docierało do mnie:-(

Kochane ciężarówki czym się smarujecie w sensie (.)(.), (|), ||| i pozostałe części ciała? oprócz oliwki

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie w weekend prawie że nie było Ael, dodatkowo jest masę postów pisanych z godzinę na godzinę i nie jestem w stanie nadrobić czasem.. Mam nadzieję,że już dziś lepiej się czujesz?

parę dni mnie nie było, a tu tyle zmian? Zafasolkuję, Ty już??? Fantastycznie :)
Ech, a ja nie wiem, co się dzieje ze mną :( Muszę iść do kardiologa, od paru dni mam duszności, wczoraj nie mogłam zasnąć przez to godzinami...
A że wyczytałam w paru miejscach, że to się zdarza na początku ciąży - duszności przez wzrost progesteronu, to trochę się wkręcam. A to bez sensu przecież.
Najchętniej już zrobiłabym test, ale to bez sensu przecież... poczekam do soboty.

Witam sie porannie :))

ael ja jestem zadko ale juz zla na siebie ze nie pomoglysmy jak tego potrzebowalas!Bo ty dla nas zawsz jestes :( Jesli czytasz to napisz co to za nowa praca twojego mezczyzny ? A tak apropo seansow filmowych to ja zaczelam ogladac glupi i pusty serial "plotkara" i tez z powodu gorszego nastroju !

Fifka i Atan piekne te wasze brzuszki :) Fifka a co do wagi to ja waze 60 kg przy 176 cm :p Ciekawa jestem czy tez tak dlugo udaloby mi sie schowac brzuszek :)) Ps. ze wzgledu na prace i ludzi ktorzy tu sie kreca chcialabym bardzo :)

A tak ogolnei to ja mam dzisiaj fatalny humor :( Plakac mi sie chce i wszystko jest zle :( I jednak czym blizej tego 1wrzesnia ( mam wtedy termin @ i egzamin !!! - Bardzo wazny egzamin!!) to czuje sie coraz gorzej :((((ehhh

parę dni mnie nie było, a tu tyle zmian? Zafasolkuję, Ty już??? Fantastycznie :)
Ech, a ja nie wiem, co się dzieje ze mną :( Muszę iść do kardiologa, od paru dni mam duszności, wczoraj nie mogłam zasnąć przez to godzinami...
A że wyczytałam w paru miejscach, że to się zdarza na początku ciąży - duszności przez wzrost progesteronu, to trochę się wkręcam. A to bez sensu przecież.
Najchętniej już zrobiłabym test, ale to bez sensu przecież... poczekam do soboty.
No jakoś tak wyszło, ze i ja się wystarałam, może dlatego, ze cykl przeznaczyłam do straconych i praktycznie w ogóle o tym nie myślałam. Ja testowałam w sobote wieczorem dzień przed planowanym @
A Ty sobie narazie nic nie wkręcaj i do lekarza idź jak się xle czujesz, tylko jak jest ewentualność ciąży to mu o tym powiedz
A tak ogolnie to ja mam dzisiaj fatalny humor :( Plakac mi sie chce i wszystko jest zle :( I jednak czym blizej tego 1wrzesnia ( mam wtedy termin @ i egzamin !!! - Bardzo wazny egzamin!!) to czuje sie coraz gorzej :((((ehhh
A dlaczego ten zły humor? Właśnie powinno byc odwrotnie jeśli przyjdzie @ to i nowa szansa na bejbi, po egzaminie nowe szanse na przyszłość :-)

Ostatnia edycja:
nie ma mowy żebym was nadrobiła, tyle nabazgraslyście.

Byłam wczoraj u rodzinnego i dał mi skierowanie na badania - czyli juz mam 100 w kieszeni,
czuje sie fatalnie, mdli mnie i jakby mi sie odbija, jestem bliska wymiotom - okropnosc.

dziewczyny ktore maja l4 na jakie jpodstawie wam wypisywał lekarz??? ja ja bym sobie zachciał zwolnienie to mi da???

Dzień dobry :)
Nie nadrobię Was od wczoraj - (uporczywy net- radiówka!!!!!!)
To tak na szybkiego:
Ael- mnie chyba nawet w sobotę nie było... a jak byłam to na prawdę mi przykro, że przeoczyłam jakiś post ;/ za to wypytywałam się wczoraj gdzie cie wcieło :) jak byś potrzebowałam jeszcze rękawa, to mam taki niezużyty, ale krótki, bo ciepło w domu :)
Zafasolkuję - ale czym ty możesz zapeszyć?? suwaczkiem? przecież co ma być to i tak się stanie, bez względu czy dodasz, czy nie :) masz prawo się cieszyć przecież :D
Lamia - z tego co wiem, jeśli męczysz się na początku ciąży (mdłości etc.) to lekarz może wytwawić Ci l4 na określony czas, czyli do następnej wizyty.
Sleepy- czy mi się o oczy obiło, że mąż się cieszy :)? oj ty a tak się przejmowałaś :)

nie ma mowy żebym was nadrobiła, tyle nabazgraslyście.

Byłam wczoraj u rodzinnego i dał mi skierowanie na badania - czyli juz mam 100 w kieszeni,
czuje sie fatalnie, mdli mnie i jakby mi sie odbija, jestem bliska wymiotom - okropnosc.

dziewczyny ktore maja l4 na jakie jpodstawie wam wypisywał lekarz??? ja ja bym sobie zachciał zwolnienie to mi da???
Na sama myśl, ze mnie też może to dopaść za 2 czy 3 tygodnie to mnie mdli na zapas :-)
Do kolejnej wizyty jeszcze 3 tygodnie, tak długo. To już będzie chyba 8 tydzień czy zobaczę już coś na USG?

reklama
zafasolkuj:mysle ze zobaczysz, ja tez juz usłysze bicie serca, bo to bedzie juz 8 tydzien , zeby ten czas szybciej leciał.

dagne: no powiem ci ze naprawdę wczorajszy dzien był okropny, a dzisiaj pd ran juz czuje ze bedzie zle

slepy: juz powiedziałas mężowi nowinę ,nie nadrobiłam waszych wpisów, wiec przepraszam

she: a z czego masz egzamin ?

Do góry