reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
fifka: mojego męża bratowa, jak była w ciazy to miała mały brzuch, jakos jej nie rósł i lekarz dakl jej jakies tabletki i po nich zaczął jej brzusio wychodzić, ale nie wiem czy cos jej było czy tak jakos . ?kazdy jest inny jedna chodzi jak słon a inna ma malusi brzusio

fifka: mojego męża bratowa, jak była w ciazy to miała mały brzuch, jakos jej nie rósł i lekarz dakl jej jakies tabletki i po nich zaczął jej brzusio wychodzić, ale nie wiem czy cos jej było czy tak jakos . ?kazdy jest inny jedna chodzi jak słon a inna ma malusi brzusio
Ja bym chciała ukryć w pracy do 3 miesiąca.
W ogóle to zastanawiam się kiedy powiedzieć rodzicom. Czy czekać do 19 września do 8 tygodnia i iść np ze zdjęciem. Czy już teraz dać im dobrąnowinę. Oni czekają na wnusia jak na Boskie zmiłowanie :-) Przynajmniej moi rodzice, bo teście są jacyś mało uczuciowi

zafasolkuje: ja tez sie tak zastanawiałam, bo moi to juz od 5 lat chcieli wnuka :)) i tak sobie obiecywalm ze nie powiem ale nie wytrzymałam i powiedziałm chyba po tygodniu od testu, moi tesciowie to juz maja 3 wnuków to oni inaczej na to patrza, ale moi rodzice to szał radości a najbardziej to moj tatko

zafasolkuje nie takie poczatki bo juz 3 rok ;p Zadeklarowalam sobie to jako podstawe :) A studiuje na UJ w Krakowie :D I prof Dziadzio ktory jest nawet autorem ksiazki o php jak i prof baran maja przerost ambicji jelsi chodzi o ten przedmiot i sa bardzo szczegolowi :) To powiedz mi co robisz po tym studiach ? Skonczylas ? Na jakas aplikacje poszlas ?:D

zafasolkuje: ja tez sie tak zastanawiałam, bo moi to juz od 5 lat chcieli wnuka :)) i tak sobie obiecywalm ze nie powiem ale nie wytrzymałam i powiedziałm chyba po tygodniu od testu, moi tesciowie to juz maja 3 wnuków to oni inaczej na to patrza, ale moi rodzice to szał radości a najbardziej to moj tatko
no u mnie też tata najbardziej szaleje. On np składał mi zyczenia noworoczne mówił życze ........ i żebyśmy kolejengosylwestra spędzili z moimi wnukami
hahhah ubaw mieliśmy po pachy. Dla moich teściów to też bedzie pierwszy wnuk

Zafasolkuję nie musisz się chować do 3 miesiąca bo i tak zwolnić cię już nie mogą. Chyba ze masz inne powody. Ja rodzicom i teściom powiedziałam niedługo po tym jak się dowiedziałam. A reszcie rodziny po upływie 3 miesiąca. Haha no i u mnie też pierwszy wnuczek w rodzinie i mojej i męża! ;-)

Lamiav nie wiem, będe 9 września na wizycie to zapytam co i jak. Choć znam dziewczynę która jest w 18 tygodniu i wygląda tak jak ja :-D i jej właśnie lekarz powiedziała o tych mięśniach brzucha. Dopóki mały ma miejsce to nic się złego nie dzieję. Za to jak harcuję!!

A dzisiaj w nocy się przebudziłam, nie wiem czemu. I tak położyłam się na plecach by znowu zasnąć. Nagle czuję jak mój mały się kręci! Normalnie jak mały wariat!! Mama tu spać chce a on w nocy akurat harcuje najbardziej!! ;-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)

Ael kochaniutka jak nie dociera co to wal przez łeb i drukowanymi :) Przepraszam jeśli cię olałam :*
She trzymam kciukasy u rąk i nóg za ten egzamin, zobaczysz zdasz śpiewająco, a i II kreseczki też mile widziane :)
Zafasolkuję mnie to się marzy żeby powiedzieć rodzicom dając właśnie zdjęcie z usg, ale kiedy to nastąpi kto to wie

Dziś chyba wstałam prawą nogą :D i mam nadzieję, że koszmarów nie było przez mój brzuchol. Mój kiedyś mnie śmiechem wykończy, po porannym kiziu miziu głaska mnie po podbrzuszu i mówi : i siedzieć mi tak jak najdłużej ;)

zafasolkuje nie takie poczatki bo juz 3 rok ;p Zadeklarowalam sobie to jako podstawe :) A studiuje na UJ w Krakowie :D I prof Dziadzio ktory jest nawet autorem ksiazki o php jak i prof baran maja przerost ambicji jelsi chodzi o ten przedmiot i sa bardzo szczegolowi :) To powiedz mi co robisz po tym studiach ? Skonczylas ? Na jakas aplikacje poszlas ?:D
Ja trafiłam na ten cudowny rok kiedy zrobili prawo licencjat i własnie licencjat zaocznie zrobiłam. Nie robiłam już uzupów bo jakoś mi się plany zmieniły. Skończyłam w trakcie licencjatu dziennie administracje i pracuje w urzędzie gminy, a dodtakowo mam swoją działalność. Ja się uczyłam z książki Sczanieckiego
Fifeczka to nie chodzi o zwolnienie, bo to absolutnie nie wchodzi w grę. Wydawać by się mogło, ze jestem tutaj przez większość łącznie z szefem uwielbiana :-) Tylko tak jakoś nie chciała bym się z tym afiszować.

Ostatnia edycja:
reklama
Ael kochaniutka jak nie dociera co to wal przez łeb i drukowanymi :) Przepraszam jeśli cię olałam :*
)
Hahaha Neciuszka napisałaś dokładnie to samo co ja w odpowiedzi na post Ael! Telepatia normalnie!

Zafasolkuję rozumiem :-) Ja to w pracy powiedziałam w 2 miesiącu bo na zwolnienie poszłam. W przedszkolu nosze dzieci które no niestety lekkie nie są.

Do góry