reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Krucha, a nie brałaś przed ciążą?? :szok: no to leć po Folik! a i który to tydzień ciąży wg OM? bo jeśli do 10 tyg nie wybierzesz się do ginekologa to przepada Ci becikowe. Z tego co kojarzę, to zaszłaś po anty, więc możesz mieć niedobór kwasu foliowego - nie chcę straszyć, ale zadbaj o dzidziusia i Siebie :)

Co do kg, to wg mojego lekarza mam dobry przyrost wagi do mojego wzrostu :) poza tym Niunia ładnie rośnie i podobno starsza o tydz, więc sobie nie odmawiam niczego, tzn jem kiedy mam ochotę :) czasem wpada mi śmieciowe jedzenie, ale na całe szczęście rzadko. Bardziej wolę domowe obiadki :) i codziennie owocki jakieś muszę mieć :)

Ostatnia edycja:
reklama
mineralna: jak ty ro robisz ze nie tyjesz ?? :-) ja uwielbiam jesc , i jak musze sobie czegos odmawiac to mi zawsze przykro :)),

dagne: kurde nie wiedziałm ze becikowe przepada, a ja chyba w 8 tyg, pojde, a ile daja ??

Lamia: radziła bym iść wcześniej. Becikowe 1000zł jest. a wiesz z zapłodnieniem róznie bywa wystarczy że do gina pójdziesz i będzie super.
Kiedy miałas @?

Ja u gina byłam 4/5 tyg

Witajcie kochane kobietki powownie :)
krucha biegiem po witaminki z kwasem foliwym, on odpowiada za rozwój cewy moczowej i kręgosłupa co dzieje się w pierwszych tygodniach. Ja biorę od dwóch miesięcy vita-miner prenatal nie jest drogi (opak 60 szt ok 20 zł) a ma poza tym inne witaminki przydatne.

Rozgryzłam i działa mi wifi na telefonie chociaż jakieś błędy wyskakują i nie wszystko na forum widać jak obrazki, ale co tam co napisane da się odczytać i pisać :) teraz lapka dopadłam małż leży i chorego udaje :D śmiać mi się chce ;)

Lamia: Nie wiem jak to robię że nie tyje, generalnie nie objadam sie słodyczami bo nie mam ochoty czasem zjem jakiegos liona czy marsa, ciasto jak sama zrobie, ale przez okres letni duzo bardzo duzo jem owoców-brzoskwinie,nektarynki, winogrona, truskawek jadła bardzo duzo owoców. zup

mineralnaL; ja juz raz byłm u gina i powiedział ze to 5 tydzien, ale teraz ide do innego, bo ten mi sie nie podobał - czy ta pierwsza wizyta sie liczy??
okes miałam ostatnio 16 lipca

Wiesz nie wiem od czego to zależy...może od założenia karty ciązy tej takiej książeczki...bo ty książeczki nie masz?a wizyte masz prawie za 4 tygodnie...nie znajdziesz innego ginekologa??

u mnie to w szpitalu fajnie bo jak sie rejestrujesz to w danym dniu nie ma zapisów na jakis tam termin dzwonisz rano mówią jaki nr i tego samego dnia przychodzisz .

Ja raz byłam prywatnie bo jak szłam na usg o płeć to zapomniałam że chciałam zdjęcia i jak wyszłam przypomniałam sobie a oni nie maja w usg pamięci i sie popłakałam i zapłaciłam 40zł prywatnie za usg by mi zrobili i zdjecia wydrukowali... ale tez liczyłam że może powie że płeć chłopczyk ale dziewcyznka to jak 2 lekarzy powiedziało dziewcyznka to raczje penisek nie wyrosnie :)

Jutro z samego rana lecę po kwas foliowy.. przed zajsciem ginekolog nic mi nie wspomnial o kwasie.. a mowiłam ze bedziemy się starac o dzidzie.. Dziekuje za porade. :*

mineralnakocica ostatnią miesiączke miałam 25 lipca.

A z tym becikowym to poważnie ?? jęsli nie pojde przed 10 tyg do gina to becikowe przepada??

reklama
Lamia - spokojnie, wizytę masz odbyć do 10 tyg ciąży :) będziesz w 8 i jest ok :) w sumie od tego pierwszego lekarza możesz po porodzie wziąć zaświadczenie, że byłaś, ale jak zostaniesz przy tym drugim, co teraz idziesz, to spokojnie Ci on wyda, ale to wszytko po porodzie :) ja byłam w 8 tyg na 1 wizycie (kiedyś pisałam), a książeczkę ciąży każdy zakłada wg własnego doświadczenia lekarskiego. Ja dostałam na 2 wizycie :)

Do góry