reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Ja się wybieram do tej, którą organizuje mój szpital. Mój lekarz mówi, że bardzo warto. Wybieram się w październiku, bo wtedy mój będzie mógł, bo na budowie się uspokoi.

Hej dziewczęta

Fifciu w sumie co będę się powtarzać, spakowanie się dobry pomysł, wpierw zadzwoń do swojego gina i niech Ci powie co masz robić, czy stawić się znowu w trybie natychmiastowym na oddział czy co.

Sun może faktycznie nerwów troszkę nałapałaś i @ przyszła wcześniej. Tak to jest z organizmem kobiety, że co jakiś czas coś ze schematu zejdzie i będzie inne. To jako tako nie powinno niepokoić. W rzadszych przypadkach jest coś takiego jak niedomoga lutealna, faza lutealna z powodu niskiego progesteronu mogła Ci się skrócić przez co dostałaś takich plamień przed spodziewanym terminem @.
Ale w znakomitej większości przypadków takie plamienia nie są powodem do zmartwień. Odwiedź gina albo zadzwoń, wtedy się uspokoisz.

Sweet no jaka lala :-D A z włosami to też byś się na modelkę nadawała do Mijenki hihi :-D

Mineralna do szkoły rodzenia można się wybrać, zawsze to jakaś wiedza przybędzie. Jednak spotkałam się z opiniami, że zatrudnienie położnej będzie lepszym pomysłem, bo ta ma więcej czasu dla Ciebie niż na takim spotkaniu SR, po drugie jej wiedza jest większa, a po trzecie prócz pielęgniarki ze szpitala po porodzie do domu przychodzi również położna i pomaga. Jest tylko chyba odrobinę droższa od SR.

Ael:zatrudnienie położnej to jaki mniej więcej koszt?

Jest to odrobinę droższa impreza od sr, nie powiem Ci dokładnie co i jak. Można też zamówić indywidualne spotkania ze szkoły rodzenia w domu własnym. Ale też jeśli kochana jesteś w jakiejś przychodni zarejestrowana, to zapewne przy wypisywaniu deklaracji wskazałaś położną. Zadzwoń do przychodni i zapytaj, czy położna przychodzi do domu i opowiada o ciąży, porodzie i opiece nad noworodkiem, jeśli tak zrobi to za darmo. Tylko trzeba się dowiedzieć czy to zrobi. Bo niby obowiązek jest, ale nie w każdej przychodni każdej położnej chce się wychodzić do pacjentek.

Ja mam jakąś wybraną i nawet zastanawiałam się, czy nie iść do ośrodka, nie powiedzieć, że w ciąży jestem, ale się nie zdecydowałam w sumie jeszcze

a ja mam 33 dzien cyklu- i mdli mnie jak cholera ;/ Kolega otworzyl puszke z tunczykiem to polecialam do kibla, bo zaczęło mi się zbierać w ustach.. czy to możliwe,że to urojone?

A co do bóli podczas ciąży, to podobno za każdym razem powinno się jechać do lekarza/szpitala.. Podobno to bardzo niebezpieczne (chociaz ciezko jest rozroznic bóle, od bóli zwiazanych z rozciąganiem macicy).

reklama
A nie wybierałaś lekarza? Ja złożyłam na połozną jak zmieniałam nazwisko, ale była informacja, że każda kobieta ma mieć położną

A bóle w ciąży się zdarzają i nie z każdym do szpitala, wiadomo, ale coś jak bardzo boli to już tak

Do góry