reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Melduję się z moimi wynikami:

TSH: 3,72 N: 0,27 - 4,20
Testosteron: 0,294 N: 0,06 - 0,82
FSH: 5,04 N: 1,9 - 12,5
LH: 7,08 N: 2,4 - 12,6
Estradiol: 92,27 N: 24,5 - 195

Ostatnia edycja:
reklama
od następnego cyklu też zacznę mierzyć tempke.. ;) tylko muszę gdzieś dokładnie doczytać co i jak, bo gdzie to akurat wiem :p hehe

wg mnie wyniki twoje sa ok wszystkie praktycznie w połowie, a to dobrze:-).
Ja nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj prywatnie do gina. powiedzał mi ze wg niego jestem zdrowa, ze owulke dostane na dniach, on przywiduje na 13 kulminacyjny dzien hehe. i jak bede chciała to mam przyjść do niego we wtorek środe to powie mi czy pecherzyk pekl. A jak co to po nowym roku zrobimy monitoring. jak prywatnie to lekarz fajny i wogole taki do rozmowy widac ze slucha co do niego sie mówi. szkoda ze na NFZ jak sie chodzi to nie wszyscy są tacy.A jak zrobiłam test owu to wyszła znowu II kreseczka bledsza. te testy maja pomagać a czasami wydaje mi sie ze bardziej mącą w głowie...

oj z ta tempka to jest tez czasami przebojowo, wg mnie sporo zalezy od termometru. Widziałam nawet gdzieś w necie taki tylko owulacyjny, ale sporo kasiorki kosztuje...

Zoszka myśle ze dobra decyzja. Co ma byc to bedzie.
Tak samo mysle o sobie, bede sie bzykac dla swojej przyjemnosci i postaram sie nie zwariowac...

pewnie zadna z nas nie moze sie dac zwariwac - wszystko przyjdzie o do nas w swojim czasie;P

Odnośnie duphastonu. Według mojej skromnej wiedzy powinno się go wziąć po owu. Tak przynajmniej mówił mój gin, a to bardzo dobry lekarz.
Tak marus po owu - ale tak jak dziwczyny pisza nie wiadomo kiedy ta owu bedzie, tazke najlepiej testy i tempke mierzyc zeby byc pewna, a potem jak juz poznasz swoj organizm BigChild to bedziesz wiedział dokładnie i bez tego :p

witam...dołanczam do starających się przyszłych mam...
korzystalam z testow..elektronicznych...i jak owulacja to usmiechnieta buźka....ale mozna tez bylo przy wyciaganiu zobaczyc paski....u mnie przy uśmiechnietej buźce kreski nie byly tak samo niebieskie...były wyraźne dwie ale jedna jaśniejsza...więc może to tak w cudzysłowiu że muszą być identyczne.

Nie mozna porównywac testow elektonicznych do normalnych, bo one inaczej mierza dlatego elektroniczne sa drozsze bo one na stezenie reaguja a nie na kreseczke, tez ich uzuwałam kiedys i nawet na ulotce pisało tutaj zeby na kreski nie patrzec

Melduję się z moimi wynikami:

TSH: 3,72 N: 0,27 - 4,20
Testosteron: 0,294 N: 0,06 - 0,82
FSH: 5,04 N: 1,9 - 12,5
LH: 7,08 N: 2,4 - 12,6
Estradiol: 92,27 N: 24,5 - 195

ok dotka takze LH I FSH w normie , stosunek ich tez nie wskazuje na PCO Bo jest ponizej 1,5 takze jest oki
TSH pomimo ze jest w granicy , to jest w górnej takze najlepiej jakbys z endo zagadała , bo przy strankach powinnien byc nizszy troszke z tego co pamietam, ale o to sie nie bój zbije go, łatwiej bezdie wtedy zajsc bo wysokie TSH przeszkadza fasolce.

Zrób jeszcze Prolaktyne w 8dc i progesteron 7 dni po owu zeby mien pełny obraz co i jak z owu jak chcesz - wteduy bedziesz juz miała cały zakres podstawowych badan.

Zoszka - my za badania z m - całosciowe płacilismy 160zl - rok temu

Witam was kochane w ten zimny poranek.
Ja właśnie wstałam.. :)
Zaraz ide sie troszke ogarnąć i po prezent do sklepu śmigam.
Dziasiaj moja koleżanka ma urodziny..wiec musze kupić jej coś fajnego.
Ale i tak nie wiem czy pójde bo jestem przeziębiona i troche mi sie nie chce.. :)

reklama
Dzięki Oczekusia za odpowiedz, narazie to tsh chyba zostawie powtorze najwyzej za miesiac zeby sprawdzic czy nizsze nie chce sie od razu faszerowac jakimis tabletami. Powiedz mi jeszcze jk myslisz czy jest sens robic progesteron skoro w fazie lutealnej biore luteine? bo mnie sie zdaje ze chyba to bez sensu, ale Ty jestes madrzejsza w tych sprawach :)

Misia kuruj sie :)

Wrocław zpadany śniegiem - uciekam na miasto, do później papa

Do góry