reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

lamia ze sklepowych mogę Ci polecić garnier colora czy jakoś tak:-D a z typowo fryzjerskich joanna jest fajna i wbrew pozorom nie wypłukuje się tak szybko;-) sama też myję głowę co dwa dni i spokojnie mogę polecić:-D

reklama
mijenka: jesteś fryzjerką? Może doradzisz "nowej" jak z czarnych włosów przejść na brąz? ;) Ciągle kupuje Loreala brazy i zawsze wychodzi ten sam czarny kolor.
Podbrzusze mnie boli jak na @ :( . Ale czuje się taka "rozpulchniona". I mam wrażenie że piersi też mi jakby spuchły. Chyba się doszukuję...

Ostatnia edycja:
dziwna jestem. Jeszcze 2 tyg temu nawet nie myślałam o dziecku, a teraz bym chciała:)
Kochana ja 29 maja jeszcze mówiłam, nie żadnych dzieci absolutnie, fuj, be
a 5 czerwca wzięłam ostatni a tabletkę anty i powiedziałam mojemu M, ze od września zaczynamy się starać boja nie mam zamiaru dłuzej czekać i po 30 dzieci rodzić ;-)I tak się nakręciłam, że w lipcu prawie sobie tę ciążę wmówiłam- matko jaki był żal jak @ zobaczyłam.

Kochana ja 29 maja jeszcze mówiłam, nie żadnych dzieci absolutnie, fuj, be
a 5 czerwca wzięłam ostatni a tabletkę anty i powiedziałam mojemu M, ze od września zaczynamy się starać boja nie mam zamiaru dłuzej czekać i po 30 dzieci rodzić ;-)I tak się nakręciłam, że w lipcu prawie sobie tę ciążę wmówiłam- matko jaki był żal jak @ zobaczyłam.

Hehe. Skoro tak mówicie, to czuje się normalniejsza:)
Mi tam do 30 jeszcze hohoho.. ale pomyślałam sobie, że do odbioru mieszkanka wyczekanego mamy 9 miesięcy i tak spontanicznie by wyszło... fajny zbieg okoliczności i historia dla wnuków;)
ps. 29 maja.. moje imieniny;)

Ael - dzięki. Tylko biednego M. by mi było szkoda, bo on mniej entuzjastycznie podchodzi do tematu. Teraz mieszkamy u moich rodziców, mieszkanie nasze odbieramy w maju dopiero i z kasa krucho do tego czasu. A i pożyć w wolności by chciał trochę. Ale jak pisałyście- zawsze będzie jakieś ale. A ja pracuję w domu i sama sobie czas pracy wyznaczam, więc myślę, że mi bez różnicy - po co czekać:)
Pytanie mam jeszcze. Nie ma testów, które wykrywają ciąże wcześniej niż parę dni po @?? Znalazłam jakieś które się tak reklamują. Nie wiem czy wytrzymam jeszcze parę dni;P

Wiesz każda tutaj ma jakieś dylematy czy problemy stojące przeciwko posiadaniu dziecka a mimo tego się zdecydowały wraz z partnerami. Nie da się tak 100 % przewidzieć co się stanie za te kilka miesięcy w ciąży czy po urodzeniu (no chyba, że jesteś jasnowidzem :p)
Jeżeli już ktoś się zdecydował kompletnie na dziecko będzie dążył do celu. Sztuka polega na tym by w każdym momencie móc wyjść z opresji i poradzić sobie z problemami, a tą sztukę kobiety opanowały do perfekcji. Potem takie dzieciątko wynagradza wszelkie trudy, bo patrząc na jego buźkę powiesz "a warto było dla tych małych oczek" :-)

Co do testów, są te ciążowe apteczne wykrywające 6-dniową ciążę, można zrobić betę z krwi bądź moczu, ale wiedz z autopsji mojej własnej i szeregu dziewczyn, że warto nie spieszyć się z tym testem, zrobienie go jak najpóźniej jest najlepszym rozwiązaniem.

reklama
Do góry