reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

No mam o wiele lepszy humor dowiedziałam sie że jak mój dostanie separacje sądowa a może nastąpic to 21 września to może wziąść kredyt na kupno mieszkania ( z mozliwościa wczesniejszej spłaty bo ma dom który jest na sprzedaz i 2 hektary pola pod budowe) to może do końca roku sie wyprowadze niech ten cholerny dom sie sprzeda jak najszybciej. w sumie mój z adwokatem bedzie gadał że jest za rozwodem bo ona tez chce rozwód a nie separacje ale jej adwokat powiedział że pierw separacja ale tak powiedział bo wiaodmo separacja a potem sprawa o rozwód to maja dodatkowy zarobek więc bedzie z nia gadał czy chce separacje czy rozwód bo z tego co wiem to rozwód zobaczymy.

A tak wogóle to miałam okropny sen że byłam u ginekologa na wizycie z usg i na usg było widać że jestem w 2 ciąży bedac w tej co jestem obecnie ale to 2 dziecko miało dopiero ok 8-10tydzień.

ale namieszałam

reklama
mineralna: jak chcecie szybko załatwić te sprawy, to radzę odrazu zmienić z separacji na rozwód, w ten sposób to sie skonczy szbko, moj na 2 rozprawie podał o rozówd i chyba po miesiacu było juz po. Za to sprawy majątkowe to dopiero bigos, u nas do tej pory nie jest to zakonczone, bo po podziale majątku, ona ma zpłacic go wisi mu 60 tysięcy wyrokiem prawomocnym, i juz po apelacjach, ktore ona wnosiła, i do tej pory nie ma kasy. C
Własnie niedługo mija oj=kres spłty pierwszej raty, trzeba bedzie sie z tym do adwokata wybrac bo bedzie ciezko

a własnie dziewczyny znacie kogoś , kto się zna ta takich sprawach o podział majątki zeby doradził jaki teraz mozna krok podjąć ????

Ostatnia edycja:
Jest w ogóle taka możliwość?

no nie ma bo przeciez teraz jestem w 23 tygodniu ciązy a ty niby mam drugie dziecko w sobie w ok 10 tyg .

mineralna: jak chcecie szybko załatwić te sprawy, to radzę odrazu zmienić z separacji na rozwód, w ten sposób to sie skonczy szbko, moj na 2 rozprawie podał o rozówd i chyba po miesiacu było juz po. Za to sprawy majątkowe to dopiero bigos, u nas do tej pory nie jest to zakonczone, bo po podziale majątku, ona ma zpłacic go wisi mu 60 tysięcy wyrokiem prawomocnym, i juz po apelacjach, ktore ona wnosiła, i do tej pory nie ma kasy. C
Własnie niedługo mija oj=kres spłty pierwszej raty, trzeba bedzie sie z tym do adwokata wybrac bo bedzie ciezko

oni na pół spłacą kredyt za dom bedzie ok 280 tys 130 on dostaje bo musi kredyty spłacic mieszkaniowy i potem ok 70 tysiacy dostanie ona i on . i wtedy bierzemy kredyt mieszkaniowy na nasze mieszkanie ,. i potem do notariusza beda te 2 hektary dzielic na pół i ona bedzie mogła zrobic z tym hektare co chce i on tez bez wzajemnej zgody.

maja dzieci ale sie tak nie nawidza ona i on on ma tyle nagrań jak ona sie awanturuje teraz do włoch pojechała nie pozwala mu dzieic zabrac tylko 2 godziny moze sie z nimi widziec pod jej nadzorem była juz jedna rozprawa dostala opiernic od sedziny to jak za dwa dni napisałże chce dzieic na basen zabrac to ona nie a on pyta a słyszałaś co sąd powiedzia a ona masz to nagrane? wynosi rzeczy meble z domu bez jego zgody a to jest kradziez w świetle prawa. tylko ona jej adwokat powiedział że dzieic to najpierw separacja ale oni oboje chca rozwód a nie separacje ale ona jest tak głupia że ona słucha sie osoób co jej powiedza tak robi

Nie zazdroszczę Wam dziewczyny facetów z przeszłością... Ja bym nie dała rady. Choć moim najlepszym męskim przyjacielem jest facet po rozwodzie, a może właśnie dlatego....

Fifka, no absolutnie nie wolno masować, głaskać i uciskać... Można łapkę położyć, ale spokojnie, lekko.

separacja, rozwód miałam w rodzinie, najpierw podjęli decyzje o separacji i później rozwieźć się nie mogli bo ich sędzina i adwokaci odwlekali, bo wiadomo kassssaaaa i na koniec stwierdzili, ze jak by zaczeli od rozwodu to by się rozeszli w zgodzie a po tej separacji tak się pożarli, że przez 2 lata dzień doby sobie nie mówili

a własnie dziewczyny znacie kogoś , kto się zna ta takich sprawach o podział majątki zeby doradził jaki teraz mozna krok podjąć ????

adwotkat, sąd, komornik ( jak macie wyrok sądu prawomocny on siądzie jej na wypłąte jezeli pracuje)

Silmiriel : ale ona napisała w pozwie od 2 lat nic ich nie łaczy zero seksu, że to był zwiazek bo dzieci

kiedys sie mojego pytałam czemu sie hajtną powiedział cytuje

" bo myslałem że jakoś to będzie miałam juz prawie 30 lat na karku "

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mineralna, nie potępiam bycia z żonatym, nie moja piaskownica, nie moje zabawki, że tak powiem, ale ogólnie nie potrafiłabym żyć z facetem po przejściach. To nie jest tak łatwe, jak zaczynanie od czystej karty, bez przeszłości, bo była żona zawsze gdzieś tam będzie, jak są dzieci

Katastrofa taki rozwód. Tyle nerwów.. Najgorzej jak są dzieci. Moja koleżanka rozwodziła się, dzieci nie miała i uwinęła się na 1 czy 2 sprawach. I jest teraz 23letnią rozwódką:) Różnie się w życiu układa...

reklama
ale w jakim sensie że zawsze gdzieś ona będzie?

SLEEPYHEAD: ludzie za szybko sie wiążą . a ona nie przezywa że sie rozwodzi ona wiaodmośc o rozwodzie przyjeła jak wiadomośc kochanie kupiłem jogurty bo mówił nie raz że chciała sie rozwieśc też ale dzieci i dlatego nie odeszła a teraz widzi że nie miało to sensu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry