reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

to jednak nie moj, dziwne ze go jeszcze nie ma

Sun: tak,spoxnial mi sie , bolał mnie brzuch jak na okres, ale myslałam ze cos mi sie dzieje bo wczesniejszy tes był negat. no i wkoncu znowu zrobiłam
i najlepiej chyba tak robic jak sie ze 2-3 spóźnia to wtedy nie ma takiego stresu i jest pewniejsze

reklama
Sun ja robiłam test w 33dc i pokazał mi straaaaszną bledzioche! A test był robiony rano! W poprzedniej ciąży dwa testy nie pokazały ciąży mimo tego ze było po terminie... Dopiero Usg na wizycie pokazało 4 mm pęcherzyk ciążowy.

Mag piekny teścik! Jeszcze raz gratuluje!!!

Ale do łazienki mnie gania... chyba te skurcze to nie była macica a zapowiedź ostrego zatrucia... teraz już nawet tabletka nie pomaga bo boli brzuch...

Minerana- dzięki za przepisik :-) nigdy takiej zupy nie robiłam, a jestem ciekawa jak to smakuje :-D tak więc muszę zrobić :-) a teściową weź olej sikiem prostym :-D co Cię będzie denerować! ;-)

Ma_gdalena- dziękuję za fluidki :-D i będziem czekać na efekty ;-)

Lamia- ja nie w temacie jaki synio? To masz już jedno dziecko? :-D

Jej ja nie ogarniam tych wszystkich badań hormonalnych :-( :baffled:

Ael- ooooo jakże się boję Twojej ciężkiej ręki :-p już możesz mnie nawet lać, byle tylko to coś dało :-D ależ pewnie, że się podzielę: Zobacz załącznik 384555 Proszę bardzo :-D

Ooooo właśnie, zapomniałam Ci wcześniej napisać- super szafę sobie sprawiliście :-D

Sun- <głaszcze> przykro mi, że test wyszedł Ci negatywnie :-( ale to może faktycznie za wcześnie :-) choć doskonale rozumiem Twoją niecierpliwość :-) nie dalej jak dziś żaliłam się dziewczynom z tego samego powodu, ale tak to jest, i tak tego nie zmienisz, jedyne co możesz zrobić to wciąż się starać i nie tracić nadziei :-) Nie jesteś z takimi odczuciami sama :-) Fifcia dobrze mówi! :-) choć ciężko tak od tak zmienić myślenie :-)

Wiem że ją olac ale widzisz już to sie odbija na moim facecie bo ja się złoszcze itd co mnie obchodzi co mój miał z marta nie miło było tego słuchac

Fifka to może jeszcze nic straconego... może jeszcze pokaże mi II kreseczki... poczekam ..

Tyle Cię mocno... może połóż się i odpoczywaj....

No ja miliaa straciłam już nadzieje... :-( niestety i mimo, że mąż mnie pociesza to ja chcę chyba odpuścić, bo za dużo nerwów mnie to kosztuje...
nadzieje mozna tracic, ale wiara pozostaje! i zaraz kopniaka w pupe ci zasadze, bo kiedys na pewno NAM sie uda, wiec zadnego czarnowidztwa mi tu! odpusc na chwile i nabierz dystansu a potem bedzie tylko lepiej:-)
a tez tak masz, ze seks uprawiacie z M na zyczenie, bo od pewnego czsu czuje mniej przyjemnosci:-(

Fifcia...wspolczuje...pij duzo wody, zebys nam sie tu nie odwodnila!

nadzieje mozna tracic, ale wiara pozostaje! i zaraz kopniaka w pupe ci zasadze, bo kiedys na pewno NAM sie uda, wiec zadnego czarnowidztwa mi tu! odpusc na chwile i nabierz dystansu a potem bedzie tylko lepiej:-)
a tez tak masz, ze seks uprawiacie z M na zyczenie, bo od pewnego czsu czuje mniej przyjemnosci:-(
!

Fakt zdarza nam się kochać na życzenie, ale daje mi to jeszcze przyjemność... Mimo, że widzę, że troszkę oddalamy się od siebie przez te niepowodzenia - no i rycze :-(

Aaaa leże jak worek... wstyd się przyznać ale dzisiaj mąż chciał się podlizać i zrobił obiad... kurczaka w śmietanie z pieczarkami... i to pewnie po tym zaczęło mnie ganiać.. akurat jadłam go 3-4 godziny temu..... zaczęły się skurcze a teraz latanie... chyba mu się nie przynam bo doła jeszcze chłopak złapie :-D

Sun nie nakręcam cię, ale nigdy nic nie wiadomo więc uzbrój się w cierpliwość! ;*

Mam pytanie do mam których dzieci kopią. Jak szybko od pierwszego kopniaka dzieciaki rozkręciły się do kopania codziennie? Mój kopną mnie pierwszy raz 16 sierpnia... a już teraz czuje kopniaki codziennie i to czasem kilka razy. Moja mama troszkę mnie zaniepokoiła ze to za wcześnie...

No ja Ci nie pomogę, bo jak 6 czerwca poczułam pierwszego konkretnego kopniaka, tak się mały rozkręcił i dawał znać już każdego następnego dnia. U mnie też 2 tygodnie później jak byłam w szpitalu dziwiły się pielęgniarki, że mały tak mocno kopie jak twierdzę.

Cześć dziewczynki....

U mnie dzisiaj straszna pogoda... rano upał, teraz leje.... okropność...

Miałam dzisiaj dzień wolny od pracy, bo musiałam iść do lekarza, tak więc mam luzik...

Nie wytrzymałam dziewczyny i zrobiłam dzisiaj test ciążowy - w sumie do @ mam jeszcze 4 dni... a do tego nie robiłam z porannego moczu i niestety test wyszedł negatywny :-(, tak więc nastawiam się, że znów nic nie wyszło... tylko proszę nie krzyczcie :-(

Oddaj deszcz, oddam w zamian słońce.
I kopa w dupę też dostaniesz, widzisz tak się kończy testowanie przed terminem!

Witam,
My z mężem staramy sie od roku. Chciałabym się doradzić, otóż po owulacji aż do okresu mam nasilone kłucia w podbrzuszu, którego przed staraniami nigdy nie miałam. Naczytałam się na forach iż takie bule w podbrzuszu to często pierwsze objawy ciaży, tyle ze ja zawsze dostaje potem okres. Raz podkusiło mnie aby zrobić test wcześniej przed planowaną @ i we wszytkich zrobionych testach wyszły mi dwie kreski ( jedna bladziudka) a potem @. Robiłam podstawowe badania hormonalne, owulację czuję że mam,śluz ok, co może być przyczyną braku ciąży i tych buli. Proszę o radę.

Witam Cię, kochana ile dni po testach dostałaś @, czy przyszła zgodnie z terminem czy trochę później? Nie chcę Cię martwić ale w takim przypadku mogło to być poronienie tzw ciąża biochemiczna, doszło do zapłodnienia ale zarodek się nie rozwijał i nie utrzymał. Jeśli byłaś u gina, który robił Ci usg, wyszło że macica czysta to pewnie wszystko się wyczyściło i możecie dalej się spokojnie starać.

hej laski witam sie po pracy i jestem w ciazy:) zrobilam test przed chwila i wyszly mi dwie kreski:) boze nie wierze w to a cala sie trzese:)

AAAAAA Super gratulejszyn!!!!!!! A teraz przykuj się do łóżka niech małż zabierze kluczyk i siedzieć mi na dupie w domu!!!

Ja zaraz stracę nerwy bo na zmianę wnerwiają mnie mój z teściem. Z moim się kłócę bo moja wina, że oni przez tyle lat na metr kwadratowy nagromadzili rzeczy a teraz ja mam się martwić co jak gdzie upchać.
Teść marudzi bo to bo tamto, ja nie wiem czy on liczy na to, że mu wszystko za darmo zrobią....
Zrobiłam taką awanturę mojemu, że się schował, pomarudził że mu bronię hobby, po czym stwierdziłam że gdybym mu zabroniła to wypirzyłabym wszystkie figurki i książki jakie latami nazbierał.
Boooszzz, co za ludzie!

reklama
Sun, my zaczęliśmy starania prawie 2 miesiące temu. Nie nastawialiśmy się jakoś bardzo. Trafiliśmy przed rozpoczęciem starań do fantastycznego gina, który nam powiedział, żeby nie nastawiać się bo to bez sensu i może wiecej zaszkodzić niż pomóc. Ale teraz widzę, że to chyba jest silniejsze jak bardzo pragniesz maluszka. Widzę jak mi smutno jak widzę na teście tylko 1 kreseczkę :(

Wiem co czujesz... Ale nie martw się - będzie dobrze!! Ja pocieszam się postami dziewczyn, które piszą, że starały się np. rok :tak: Przyjdzie i na nas pora, zobaczysz ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry