reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ojojoj BigChild a to w ogole nie wiem co poradzic, ale wczoraj jak bylam to tez akurat na NFZ i facet przez 15min wizyty powiedzial tylko dzien dobry, to po usg zaczelam go cisnac, a co mi tam, w koncu to jego praca i pytalam o wszystko po 5razy i siedzialam i wymyslalam pytania dokad mi sie wena nie skonczyla, w koncu powiedzialam zeby zmierzyl pecherzyk i ocenil za ile owu, musialam oczywiscie o to dopraszac to sie ruszyl do usg i pomierzyl...
Trzeba walczyc o swoje, ja stwierdzilam ze teraz wyciskam z nfzu co sie da i bede chodzic ile wlezie i robic badania ile sie da, bo tak czy siak chodze prywatnie do polowy specjalistow, a skladki placi moja rodzina takie ze hoho to niby dlaczego mam nie skorzystac. w przyszlym tyg ide do nowego gin z polecenia, moze cos powie ciekawego i u niego zostane, jak narazie mam jedna stala babke na nfz ale jak zaczynaja sie jakiekolwiek problemy to chyba ona nie jest zbyt dobra, dlatego tka czy siak chodze zawsze gdzie prywatnie.
co do staranek to doszlismy do wniosku ze staramy sie tak czy siak, a jak ten podzielony pecherzyk jest jakis wadliwy to po prostu nie zajde w ciaze i tyle, wczoraj panikowalam, a dzis juz na trzezwo mysle, co mi da tak naprawde czekanie miesiac lub dwa.. a wiecie ile kosztuja badania nasienia meskiego? ;)

reklama
Zoszka myśle ze dobra decyzja. Co ma byc to bedzie.
Tak samo mysle o sobie, bede sie bzykac dla swojej przyjemnosci i postaram sie nie zwariowac...

Devi święte słowa, dlatego nie cuduje ze swiecą, nogami w górze, bo chyba na to jeszcze za wczesnie. Aczkolwiek powiem wam, ze jestem w szoku, myslalam ze u mnie bedzie hop siup.

Wogole to są tu jakieś testujące kobiety? Nie ma listy to i nie jestem na bieżąco.

Czesc dziewczyny!
Ruszyly u mnie pelne starania o dzidzie, stwierdzone PCO, na ktore dostalam bromergon i luteine i juz pierwsze schody! Dzis 33dc, od poniedzialku jade na bromergonie (1x0.5tabsa,od niedzieli cala tabletka) i kurde nie mam okresu! Gdzie zawsze mialam regularnie.. Nigdzie nie znalazlam, zeby bromek opoznial miesiaczke, powinien ja jeszcze wywolywac a u mnie dupa.. Do tego na okres nic sie nie zapowiada, bo w krzyzu nie boli, cycuchy tez normalne.. I bardzo mnie to zastanawia.. Testu nie robilam, bo uwazam, ze to niemoziwe, zebym tak szybko zaszla, do tego nie mam zadnych objawow, czuje sie po prostu normalnie.

Witaj jaga na watku staraczek :) ja bym tam dla pewnosci walnela sobie testa, a co tam :) przynajmniej mialabyc pewnosc. A swoja drroga to w ciaze czesto zachodzi sie jak czlowiek sie kompletnie tego nie spodziewa, wtedy nie doszukuje sie objawow itp

A jak nic nie wyjdzie to sie nie stresuj tylko czekaj na @, musi przyllezc

Hej DOTKA! :D ja daje swojej @ czas do poniedzialku! Potem od razu lece po test ;) ale ciaza wydaje mi sie baaardzo nieprawdopodobna :D dlatego raczej sie nie nastawiam! Czuje sie normalnie, procz tego ze masakrycznie jestem senna, ale to na pewno bromergon ;) wczoraj odplynelam o 22! To az do mnie nie podobne :D

reklama
Ponoć senność to tez objaw ciazy wiec kto tam wie :)
Fajnie ze kolejna Wrocławianka dołączyła - na jakiej ulicy mieszkasz?

Do góry