reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
No to mialas przygode z tymi siuskami, a lekarz mogl sie bardziej proofesjonalnie zachowac a nie z kupa wyjechaL ;)

Devi na reszcei sie odezwalas, martwilysmy sie o Ciebie. Mdłości popoludniowe to narawde dobry znak. Nie stresuj sie kochana. Chyba za duzo myslisz o tym ze sie udalo i sie nakrecasz, no ale jak tu nie myslec, tak samo bym pewnie świrowala :) głeboki wdech i wydech i będzie lepiej. A ta babka w przychodni to niezla, ale tak zwykle w rejestracji takie jedze siedza - buźka :*

BigChild zalezy czemu nie ma owu, bo moze byc tak ze pecherzyk w ogole nie urosnie, albo urosnie i nie peknie wtedy przerosnie sie i wtedy sie robi torbielka czynnosciowa która później powinna sie zluteinizować czyli sama wchlonąć

czesc Kobietki

ja znowu z katarem i kichająca jestem.....

mnie też gin mówiła,ze dupek jest mocniejszy niż lutka,ale jakoś nie wiem jak to się ma do tego co pisze na opakowaniach leków
1 tabletka dyphastonu zawiera 10mg progesteronu
1 tab. luteiny zawiera 50mg prog.wiec nie wiem ktory jest mocniejszy?!
jak dla mnie lutka jest mocniejsza bo zawiera więcej hormonu

no na to wyglada ze lutka, ale gdzies czytalam ze w lutce jest czysty progesteron, a w dupku syntetyczny, ale nie wiem jaka to roznica

Oczekująca myslisz, że powinnam brac tego dupka? Czytam rozne zrodla i pisze ze zatrzymuje owulke ale jak sie go bierze w wiekszych ilosciach niz 1 tabl. Sama juz nie wiem. Z drugiej strony pisze ewidentnie ze bierze sie go 2 dni po owu, a ja wczoraj owu nie mialam a ten ze za 2 dni mam zaczac, to jak to haloo.
W dodatku jestem nim rozczarowana bo to pierwsza wizyta u niego, zero pytan czy chce badania zrobic jak staram sie o dziecko, zero nic.. Jakis taki obojetny dla pacjentki, a ja mialam tyle pytan... :-) A on tylko ze jest ok i ok, nic wiecej...
Ja czytalam wczoraj ze wlasnie nie zatrzymuja i z tego co pamietam to w zeszlym cyklu mialam owulke jak juz dupka bralam

Tylko mialam owulke wywolana pregnylem ale na bank bralam juz dupka wtedy. Zreszta ty mozesz miec akurat ten cykl bezowulacyjny, nie pamietam czy ci powidzial jaki rozm masz tego dominujacego pecherzyka, moze jest za maly i z tego owulki nie bedzie. I zmien tego lekarza bo to jakis palant jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nic mi nie powiedzial o rozmiarach. Mowi oo widze pecherzyki ladne i nawet chyba widac pecherzyk graffa. Koniec, dam pani dupaston od 16 dc.
Ten dupek to chyba w odpowiedzi na moja informacje ze po 2 miecach od odstawienia anty okres sam nie przyszedl.

reklama
mozliwe, ale i tak powinien odpowiadac na pytania albo rozwijac temat, bierz dupka w tym cyklu, @ przyjdzie regularnie a w przyszlym cyklu idz do ginka ale tak bym ci radzila isc ok 10dc wtedy normalny lekarz ci powie co widzi i ty bedziesz wiedziec jakiej wielkosci masz juz pecherzyk, bo tak pekaja jak maja ponad 20mm, ale to tez jest indywidualna sprawa, mi pekaly male ale z tego do zaplodnienia dojsc nie moglo bo jajeczko bylo noedorozwiniete niestety

Do góry