reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

kurcze to my wszystko zjedliśmy z wczorajszego obiadu ... a dziś problem ... mój mi kazał nic dziś nie gotować ale przecież ja muszę coś zjeść :-D co bym nie padła z głodu ... bo ja obrzartuch jestem non stop muszę coś zjeść ... chociaż nie widać tego po mnie ... ale czasem mój mówi że jem więcej od niego ;-D hehe ale nikt mu nie wierzy ...

reklama
Witam kobietki :)
Dawno mnie tu nie bylo .

Ale mam nowinę. Właśnie wykonałam dwa testy ciążowe i sie udaaaałooo na dwoch wyszły dwie kreseczki :) :tak: jejku ... jakoś jestem przerażona ale bardzo szczeliwa..

GRATULUJĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ zycze wpsanialej ciązy ;-)a do ginka moze za tydzien bedziewidzial ladny pecherzyk a za 2 juz zarodek ;-) chyba ze ma slaby sprzęt...

Dziewczyny jadę do szpitala, błagam trzymajcie kciuki,..,, nie wiem co jest, ale wczoraj bardzo bolał brzuch, wymiotowałam, było troszkę lepiej, ale dziś plamka krwi i ja już nie wiem czy to jelita, czy brzuch czy pęcherz. Lekarz kazał jechać....

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& trzymam trzymam bedzie dobrze<głaszcze> daj znac jak wrocisz :*

Maenta czy ty jutro juz bedziesz w poznaniu?? bo jak tak to mozemy sie spotkac bo ja na rano w czwartek i popoludniu bede wolna ;-)

Boze dziewczyny dajcie mi dzis sily troche bo ta pogoda zle na mnie wplywa... bo gdy jest burza zawsze mnie brzuszek boli lekko niewiem czemu dzidzia reaguje na zmiany pogody czy co... do tego ten deszcz i zasypiam po prostu... spalam do 12 ale za 30 minut do pracy musze wyjsc a ja brak sily,...

ja robię sałatkę cesarską ;)
A co do starań to jedno z gorszych rzeczy jest to,ze nie chce pić alkoholu 'bo a nuż coś tam się zagnieżdziło' i tak o suchym pyszczku w tym miesiącu.. nawet miałam wyrzuty sumienia jak 1 piwo wypiłam tydzień temu ;p
No i wszyscy od razu 'O! w ciąży jesteś!'- przykro mi się wtedy robi ;/ mam nadzieję,ze mają racje;p CRAZOL! A wy co uważacie o alko w ciąży? Bo są rożne opinie: albo absolutnie nic- albo mówią że jak się ma ochotę to kieliszek wina do obiadu nie zaszkodzi (wiadomo,że nie codziennie;p )

Truskawcia, kochanie :) jaka niepełnowartościowa?? czy ty czasem nie chcesz klapsa??! :D ja starałam się z mężem 3 cykle i 4 zaskoczyło, także wcale to nie takie łatwe, jak piszą co niektórzy :) Przewinęło się tu na wątku wiele dziewczyn, które już 8-9 miesiąc walczą, a nawet ponad rok, dwa. Spokojnie- mniej wzajemnych niedomówień, sporo relaksu, łóżkowych wygibasów i czerpania z tego przyjemności a na pewno zawitasz do Nas wkrótce z II kreseczkami :)

Ja się na razie objadam frytkami z serem żółtym i śmietaną :p a na obiad schabowe :)

Bo facetą Dagne wydaje sie że raz i ciąża a to tak nie jest wiaodmo komus sie uda tak jak mi ale nie każdemu.

martocha: ja miałm na zajęciach na studiach na te,at picia w ciąży wykłady i film, i jestem przeciwna piciu nawet małej ilości alkoholu, oczywiści moze sie byc ze kobieta nie wie czy jesy wciazy i wypije,to wtedy trudno ale swiadome picie - mowie nie,
ja sama po tym jak wyszedł mi pierwszy test negatywnie to wypołam piwo i zaraz z pare dni znowu piwo, a tu pozniej wychodza 2 kreski, byłam na siebie zła za to ,ale nie wiedziałm

Wiem, wiem. Ja w ogóle mam słabość do kundelków. Nie wiem dlaczego, ale tak juz mam:-) A mojego futrzaka uwielbiam. Szkoda tylko, że to taka ofiara. Co chwilę sobie coś zrobi.:szok: Szaleje jak głupi i nie patrzy gdzie biegnie.:szok:
to tak jak moja zuzka, która została u moich rodziców, ona czasem jak za szybko biegnie to się przewróci, albo ściany nie zauważy:-)

Ja też tak robiłam jak Ty a akurat w cyklu w którym zaszłam weekend przed testowaniem byliśmy w górach i stwierdziłam, ze jak tyule razy się nie udało to teraz też się pewnie nie uda (chociaż nie piłam żadnych drinków ani wódki) ale przez 3 di wypiłam 3 piwka, głownie to chyba w sobotę je wypiłam. Na początku organizm dziecka nie jest jeszcze połączony z organizmem matki więc raczej mu nic nie grozi. A w ciąży to od czasu do czasu wypijam sobie Karmi (ma 0,5 pr). Np na urodzinach moich wypiłam jedno, raz kupiłam sobie jak szłam z mamą na działeczkę posiedzieć i jedno wypiłam na urlopie.

Po pierwsze- na samym początku maleństwo nie jest jeszcze z mamą połączone, natura wie co robi :) właśnie wrazie takich akcji, że nie wie się o ciąży zupełnie nic i używa dalej ile wlezie :) także nie odmawiaj sobie piwka czy winka. W ciąży- oczywiście pić alkoholu nie można, bo nie udowodniono jaka ilość wpływa na rozwój dziecka. Nie można też przesadzać, bo np na ruoczystej kolacji, czy obiedzie np u teściów, pół kieliszka do obiadu nie zaszkodzi. Przecież są kraje, gdzie pije się normalnie do obiadu kieliszek wina (choćby nawet Włosi), nawet dzieci powyżej 12 roku życia :) ja czasem spróbuję łyczka winka, jak mnie mama poczęstuje, pić dużo- nigdy nie piłam. Papierosa w ustach nie miałam- więc tu problemu nie ma :)

Wszystko co chciałam napisać na temat alko dziewczyny napisały ja się podpisuje :-)

a ja mam dziś dzień lenia.. i siedzę w piżamie.. do tego @ się już rozkręcił :-) więc mam dzisiejszy dzień z głowy :-)

reklama
a mnie olali... no to ide sie ubierac do pracy... milego dnia... jak bedziecie grzeczne to kolo 22.30 wstawie zdjecie brzucha...

Do góry