Zgadza się 5 owulacji to dość mało... ale kończy mi się umowa o pracę, a nie mam pewności, że mi ją przedłużą tak więc musimy poczekać... ale nie zmarnuje tego czasu bo pójdę do swojej ginekolożki, i zrobię wszelkie możliwe badania....
reklama
zafasolkujęodzaraz
Fanka BB :)
lipa :/ale kończy mi się umowa o pracę,
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Sun tu nie ma nad czym płakać... ja zaszłam przecież w 9 cyklu dopiero... i to jak mi umowę już wypowiedzieli a jednak się udało. Życie jest przewrotne... kiedyś wspomnisz moje słowa.
Staram się jakoś trzymać i mimo, że często sobie wmawiam, że dam radę, że jestem przecież silna, trzeba odpuścić, to niestety im bliżej @ tym gorzej... niestety
Fifka a jak ty się czujesz??? aaaa i powiedz mi jakie ty miałaś objawy na ciąże i czy wogóle miałas???
Fifka a jak ty się czujesz??? aaaa i powiedz mi jakie ty miałaś objawy na ciąże i czy wogóle miałas???
zafasolkujęodzaraz
tak myślę, dlaczego zrezygnować ze starań?Zgadza się 5 owulacji to dość mało... ale kończy mi się umowa o pracę, a nie mam pewności, że mi ją przedłużą tak więc musimy poczekać... ale nie zmarnuje tego czasu bo pójdę do swojej ginekolożki, i zrobię wszelkie możliwe badania....
Jak zajdziesz to nie mogąci wypowiedzieć umowy,nawet jak jest na czas określony, to muszą ci ją przedłużyć. Zaprzestań starań jak już będziesz miała czarno na białym, ze nie przedłużą i już.
To nie jest tak... zakład pracy musi przedłużyć umowę, ale tylko wtedy gdy w dzień rozwiązania umowy o pracę będę w 3 m-c ciąży. Umowę mam do 30 listopada tak więc jak zaszłabym w ciążę we wrześniu zakład pracy nie ma obowiązku przedłużyć umowy
zafasolkujęodzaraz
skąd ten przepis? jakieś to jest choreTo nie jest tak... zakład pracy musi przedłużyć umowę, ale tylko wtedy gdy w dzień rozwiązania umowy o pracę będę w 3 m-c ciąży. Umowę mam do 30 listopada tak więc jak zaszłabym w ciążę we wrześniu zakład pracy nie ma obowiązku przedłużyć umowy
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Chorę ale prawdziwe.... ja to akurat wiem... i rozumiem z jednej strony Sun z drugiej nie jest wcale powiedziane że jej umowy nie przedłużą albo ze nie znajdzie nowej...
Przepis jest z Kodeksu Pracy:
§ 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.
Fifka oczywiście nie mogę pewności, ale ponieważ mam pewne przypuszczenia wolę dmuchać na zimne... a i tak tego czasu nie zmarnuje, bo zrobię sobie badania...
§ 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.
Fifka oczywiście nie mogę pewności, ale ponieważ mam pewne przypuszczenia wolę dmuchać na zimne... a i tak tego czasu nie zmarnuje, bo zrobię sobie badania...
reklama
Podziel się: