reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
sil: na początku to mały się do mnie nie odzywał, nawet cześć, ale on jest tki jakiś dziki, bo nawet do męża szwagierki nie mówi ciociu :), ponad 2 lata budowałm z nim jakies relacje, i po mału myslę ze zdobyłam jego sympatię, ale nie jakąś wielką. Dogadujemy sie, z tym że ja na niego nie krzyczę, jak rozrabia, nie nakazuję mu i ogólnie nawet jak sie mąż zdenerwuję to staję w jego obronie, a mały od niedawna widzę ze to wykorzystuje , dlatego postanowiła msobie ze nie bede się wtrącać ,wkoncu on jest ojce, a matkę swoją też ma.
A ja jakoś tak zaakceptowałm go bo bardzo kocham mojego a wiem ze dla nieg osyn jest baaardzo ważny wiec robie wszystko zeby jak jest u nas czuł sie jak najlepiej.
Był czas ze byłam o nieg ozazdrosna, bo jak do nas przychodził to mąż już mnie trochę ignorował ,tylko synio to , synio tamto, źle sie z tym czułam. Po jakimśczasie sobie wytłumaczyłam sam, ze on za nim tek tęskni ze jak się spotkają to on sie musi nim nacieszyć ,no i skoro ja dorosła osoba jestem zazdrosna to co musi czuć dziecko ktore nie rozumie. No itak po krótce to było. Teraz jest różnie ale nie jest źle.

Ael: a na jaki kolor robicie pokój dla dzidziusia>? a i pamiętasz ile sie na formu urodzi dziewczynek a ile chłopców?

Lamia ściany malujemy na niebiesko, tak mi się kolor zwidział w całej ciąży :-D A to tego taka naklejka wielkości 58 cm na 61 cm
Zobacz załącznik 384122

A co do płci od kiedy jesteś na forum i z tego co pamiętam od dziewczyn, które pisały, wydaje mi się że chyba chłopców na razie więcej, ale ręki sobie nie dam uciąć :-)

ael: piękny ten rysunek, taki milusi :-)
my mamy 2 pokoje i jak się wprowadziliśmy to w jednym zrobiliśmy sypialnie z duży, łożem a w 2 gim taki dzienny, więc teraz to już pokoju dla dzidziusia nie będzie jakoś sypialnię trzeba przemeblować i łóżeczko wstawić ,moze za 3-4 lata zmieniem mieszkanie na 3 pokoje to było by super

Ja mieszkam narazie u teściowej ale tak max do roku kupujemy M4 bo chce sypialnie pokój dla dziecka i pokój dzienny, czekamy na sprzedaż domu jak sie sprzeda odrazu kupujemy remont całości i jestem w niebie.

Wiecie ostatnio ciaża przestała mnie wogóle cieszyć jestem załamana

mineralna: wiesz co ja sie nie znam ale może to przez hormony, może gin da ci cos jak mu powiesz, ze tak się czujesz, żebyś nie popadła w depresję.
nie chcesz dziewczynki ? wolała bys chłopca, e tam ja bym chciał dziewczynkę, zresztą, ja co jakiś czas zmieniam zdanie, a teraz to już aby było zdrowe i będę najszczęśliwsza na świecie. Co prawda mój S. chcę dziewczynkę , bo marzy mu się córunia tatunia :-)
No a co do teściowej, to tak jak pisałaś już nie długo się wyprowadzicie, i będziesz ją miała z daleka od siebie. A twoja teściowa jest jakaś nie fajna??

mineralna: wiesz co ja sie nie znam ale może to przez hormony, może gin da ci cos jak mu powiesz, ze tak się czujesz, żebyś nie popadła w depresję.
nie chcesz dziewczynki ? wolała bys chłopca, e tam ja bym chciał dziewczynkę, zresztą, ja co jakiś czas zmieniam zdanie, a teraz to już aby było zdrowe i będę najszczęśliwsza na świecie. Co prawda mój S. chcę dziewczynkę , bo marzy mu się córunia tatunia :-)
No a co do teściowej, to tak jak pisałaś już nie długo się wyprowadzicie, i będziesz ją miała z daleka od siebie. A twoja teściowa jest jakaś nie fajna??

Moja teściowa jest super ale mieszkanie ciemne, mało w nim słonca bo drzewa nie dopuszczaja takie bure ponure mieszkanie jak z lat 80.

twój ma dziecko z poprzedniego związku ?

reklama
Wiecie ostatnio ciaża przestała mnie wogóle cieszyć jestem załamana

Kup sobie najlepszą czekoladę i ją po prostu zjedz. Kochanie w ciąży jesteś, hormony Ci szaleją jak elektrony w zderzaczu hadronów w Genewie, poza tym dziewczę Ci siedzi w brzuchu to hormony dwa razy bardziej szaleją. To chwilowe, się nie martw, przejdzie Ci. Zaczniesz kupować powoli ubranka, sukienusie, butki dla swojej pociechy to znajdziesz w tym tyle radości, że o tych troskach szybko zapomnisz. Zobaczysz :-) Głowa do góy, buzi dla małej i kop do przodu.

Booooziu nasza byk szafa stanęła! Jaki wielkolud :szok:

Do góry