reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

dobija mnie nawet mysl że to będzie dziewczynka

nie martw się:) moja kuzynka wraz z mężem bardzo chcieli miec dziewczynke... jak im gin powiedziala ze bedzie chłopiec to jej kazali jeszcze raz sprawdzic czy czasem nie dziewczynka... przez długi czas ciężko im sie było z tym pogodzic, a ostatnio mi powiedzieli ze nie zamieniliby swojego synka na żadną dziewczynka na świecie:):) także tobie też życze, żebyś sie jak najszybciej zaczęła cieszyc z dziewczynki:)

Ja dzisiaj byłam rano na badaniach. Mocz, morfologia i TSH i zrobiłam też te płatne badania na toksoplazmozę i cytomegalie. Zapłaciłam 100zł :/ także trochę drogo, ale cóż zrobic. W przyszłym tygodniu będą wyniki i mam nadzieje, że wtedy juz na 100% dostane zielone światełko na staranka o bobasa

reklama
Ael, śliczności ta naklejka :) sama także chcę mieć jakąś dla dzidziusia przy łóżeczku :) zwłaszcza, że jednak plany nam się zmieniły i we wrześniu kupujemy łóżeczko. Mój mąż dostał nagrodę, małą bo mała, ale na łóżeczko starczy i nie chcemy żeby się rozeszła na jakieś zachcianki, wolimy zainwestować, żeby potem mieć lżej... :) już mam upatrzone, więc być może zamówimy też naklejkę, jakąś ładną:)
Lamia, podziwiam Cię za spokój i opanowanie względem syna twojego męża. Ja jestem bombą z opóźnionym zapłonem i na bank bym wybuchła w tym czasie, kiedy on wykorzystywał dobroć Twojego męża :)
Mineralna, Tobie już napisałam wszystko na Grudniówkach.

Ja osobiście bardzo się cieszę, że jestem w ciąży :) nie jedna kobieta chciałaby być na moim miejscu... wiadomo, są gorsze dni, ale wystarczy jak zerknę na ciuszki albo zdjęcie usg i już wiem, że malutka liczy na mnie i nie mogę jej zawieść. Powiem, że wcale nie mamy z mężem wesoło. Do styczna kredyt, mały debet na koncie, ale dajemy radę, bo ważne jest być ze sobą RAZEM i się wspierać.

Ja dzisiaj byłam rano na badaniach. Mocz, morfologia i TSH i zrobiłam też te płatne badania na toksoplazmozę i cytomegalie. Zapłaciłam 100zł :/ także trochę drogo, ale cóż zrobic. W przyszłym tygodniu będą wyniki i mam nadzieje, że wtedy juz na 100% dostane zielone światełko na staranka o bobasa

Jak na tyle badań w tym tsh to 100 zł nie jest dużym wydatkiem.

Zgadzam się z Ael, ja za samą toxo i cytomegalię dałam 79zł chyba, także wcale nie przepłaciłaś :)

acha i chciałabym was zapytac czy jest jakaś konkretna pora dnia najlepsza na łykanie kwasu foliowego? ja przeważnie łykam ze śniadaniem i herbata z cytryna, ale nie wiem czy tak sie powinno robic, a zapomniałam dopytac o to moja gin.

My pokoik pusty dla dzidziusia już mamy, pomalowaliśmy go na zielono. Jeszcze sie nie przeprowadzilismy, ale za jakies 2 miesiące mam nadzieje wyniesiemy sie z tego jednego pokoju, za którego ścianą śpią moi rodzice. Daleko nie uciekniemy bo jedynie piętro wyżej;) ale to zawsze osobne wejście, własna kuchnia, łazienka, 2 sypialnie i salon:) już sie nie mogę doczekac na te chwile:) tyle, że jednoczesnie dojdą dodatkowe rachunki plus zamodzielne wyżywienie ( nie umiem gotowac) także troche sie martwie czy damy radę finansowo.

Zgadzam się z Ael, ja za samą toxo i cytomegalię dałam 79zł chyba, także wcale nie przepłaciłaś :)

hmm chyba to źle napisałam... ja też za samą toxo i cytomegalie zaplaciłam 100zł, a o reszte badan poprosilam lekarza ogólnego i wypisała mi bez problemu skierowanie.

W każdym razie chce już dostac wyniki i spokojnie czekac na październik:)

Kochane może to faktycznie przez te hormony bo raz sie ciesze raz smuce , głupia jestem.

Ja mam dla córeczki
-wózek
-kosz mojżesza
-kosmetyki(husteczki, pieluchy tetrowe, puder,oliwka, itp)
-ciuszków troche
-kołderke poduszke kocyk

czesc dziewczynki:)
jestem po pracy troszke was nadrobilam ale nie calosc:p ja mam dzis termin @ ale narazie jej nie ma:) ale sie nie nastawiam na fasolke:p chociaz mogla bym sie chociaz raz w zyciu zdziwic:p jedyne co moge wam ponarzekac to w sobote tak mi sie zakrecilo w glowie ze myslalam ze zemdleje i w dodatku bym zwymiotowala:p dzis mialam podobnie tyle tylko ze bylo mi slabo i niedobrze wiec nie wiem:p ale to raczej jakies kiepskie samopoczucie @ co prawda nie boli mnie dzisiaj nawet podbrzusze jedynie jajnik czasem zaciagnie i podbrzusze:p

Marchewka, wydaje mi się, że nie ma jakiejś określonej pory. Ja zaczęłam brać niedługo po ślubie, ale uważaliśmy do stycznia i wtedy zaczęliśmy starania. Łykałam zawsze po posiłku, wiadomo czasem się zdarzyło zapomnieć np. po obiedzie, ale wtedy łykałam po kolacji :)
Magenta- szczerze trzymam kciuki za Ciebie :) być może @ się spóźni, ale miejmy nadzieję, że to fasolka :)

reklama
acha i chciałabym was zapytac czy jest jakaś konkretna pora dnia najlepsza na łykanie kwasu foliowego? ja przeważnie łykam ze śniadaniem i herbata z cytryna, ale nie wiem czy tak sie powinno robic, a zapomniałam dopytac o to moja gin.

Kwas foliowy rano, czyli dobrze łykasz.

hmm chyba to źle napisałam... ja też za samą toxo i cytomegalie zaplaciłam 100zł, a o reszte badan poprosilam lekarza ogólnego i wypisała mi bez problemu skierowanie.

No to teraz ma to sens, jakby za wszystko było 100 zł to taniucho, za dwa badania jak najbardziej.

Mineralna powyciągaj ubranka i sobie je poskładaj jeszcze raz myśląc przy okazji, jak będziesz stroiła swoją małą księżniczkę :-)

Magenta kciuki trzymam i masz fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~` za pozytywny test :-)

Aaaa skurcze....

Do góry