reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

miliaa no tesknilismy za toba ;-) ktory dc ze mowisz ze plamisz??

:-) no wlasnie mnie tez was brakowalo, ale juz powrocilam do zywych:-) po prostu mialam duzo pracy i jakos nie bardzo mialam juz wieczorem sile, zeby czytac i nadganiac...
wczoraj mialam 20dc, dziwie sie,bo nigdy nie plamilam...czekalam, ze to moze okres (niewiadomo skad) ale dzis juz nie mam plamien. hmmm...
dzwonilam do mojego lekarza i kazal mi zwiekszyc dawke dupka do 2 razy dziennie. (bo ja dupka biore na regulacje cyklu i na endo)

a jak ty sie czujesz kochana?

dodatkowo witam wszystkie nowe staraczki!!:-)

reklama
Właśnie o to chodzi: totalna olewka. Powiedzenie co się myśli, wygarnięcie pomoże, ale według mnie na chwilę tylko. Tego typu osoby cieszą się, że tak działają na innych. Moim zdaniem taka osoba może podchwycic pałeczkę i sytuacja zamiast sie oczyścić zaogni się jeszcze bardziej. Taka moja opinia: dziewczyna dobrze wychowana, mająca poukładane pod sufitem takich rzeczy nigdy nie zrobi, takich słów nie powie. Nie oszukujmy się, takiej bez odrobiny taktu jest wsio jedno. Narobi sobie kilku wrogów więcej? Trudno. I tak się będzie uważała za 8 cud świata.

Chociaz może mam wypaczone poglądy przeż moje traumatyczne przeżycia...:sorry2:

mili: a moze plamisz przez te nieregularne cykle??

Powiedzcie skąd sie bierze tyle popaprańców na tym świecie, gdzieś ostatnimi czasy sie ich tyle namnożyło, że hej :zawstydzona/y:

Rany... ja nie wiem, skąd się takie konflikty biorą... jak dobrze, że mamy oboje fajną rodzinę - pokłócić się można, ale zaraz to mija i wszystko jest w porządku :)

A ja mam dylemat... mogę lecieć we wrześniu na ciekawy wyjazd służbowy na 2 dni, ale jeśli w międzyczasie okazałoby się, że się nam udało za pierwszym podejściem zdziałać, co trzeba ;) , to musiałabym odwołać, bo nie ryzykowałabym lotu samolotem w pierwszym miesiącu. Wstępnie już powiedziałam, że lecę, bo nie sądzę, żebyśmy mieli aż takiego farta, ale jeśli...? A bilet trzeba zarezerwować już zaraz. Nie ja za niego placę wprawdzie, ale wolałabym takich niespodzianek nie robić, że zapłacą za bilet, a ja odwolam...

Lamiav...byc moze tak jest, z reszta tak powiedzial lekarz, zeby sie nie przejmowac, bo to pewnie od tego...i tak niedlugo mam dostac @, bo cykle probuje miec co 28dni...potem pojde do ginka na kontrole to sie okaze czy cos zlego sie ze mna dzieje czy jest ok.

Konstantyno...ja mysle, ze powinnac leciec, poza tym maly relaksik jest zawsze wskazany, bo zazwyczaj po wypoczynku, czy chwili zapomnienia powracasz ze zdwojona sila do staranek :-)
a jak sie okaze ze juz jestes w ciazy, to bardzo uprzejmie i pieknie to wszystkim oznajmisz i na pewno zrozumieja

Ostatnia edycja:
KonstantynopolitankaTę uważam, że powinnaś jechać:-) Nawet jeżeli była by fasolka to przeciez nic się chyba z nią nie stanie? To był by samiutki początek. A pomyśl ile jest kobiet, które lecą gdzieś nawet nie zdając sobie sprawy, że są w ciąży

ale mam dzisaj roboty ,od rańca liczę noty odsetkowe i pewnie do 14 mi zejdzie bo jeszcze mi ich dużo zostało :-( a tak mi sie nie chce .

Macie przep[is na jakąś ciekawą sałatkę , bo ja ostatni to albo z tuńczykiem albo grecka robiłam a mam chęć na coś nowego

Zależy co lubisz/lubicie:-) Ja robie tylko dwie sałatki na zmianę, bo tylko takie mi ktos zje:-) a samej sobie mi się nie chce:-) A robie takie: coraz bardziej popularną sałatkę warstwową z kurczakiem gyros, i mój własny wymysł z ryżową z kurczakiem i brokułą
Na inne ( np. bez mięcha) mąż mi nosem kręci:-( Od biedy zje grecką, ale nie może to byc zbyt często

dana: mozesz podac jak robisz kurczak z brokułem bo ja brokuły uwielbiam :)),
zresztą często robie sobie takie danie makaron zapiekany z bokułem i sosem czosnkowym oraz serem żółtym pychota

reklama
Witam, wczoraj się Wam poskarżyłam, że maleństwo taki nijako kopie albo i nie, że nie jestem tego do końca pewna więc.......... jak tylko wyłączyłam laptopa i czekałam jeszcze bo gotowałam słoiczki z sałatką to dostałam tak wyraźnie wyczuwalnego kopa, że się w pale nie mieści :-D!!!!! Tzn był idealnie wyczuwalny ale nie widoczny czyli chyba tak jak powinno być na początku, długo jeszcze potem czekałam ale dzidziuś chyba tylko chciał mi udowodnić, że jest. Za to dzisiaj rano wstałam o 6 bo mąż zaspał do pracy i byłam zawieźć go samochodem i jak wróciłam i położyłam się do łóżeczka to moje potomstwo tak się rozbrykało, że myślałam, że nie zasnę z emocji tylko włącze laptopa i wszystko Wam opowiem :p Może jak jest takie chętne na ujawnianie się to i na monitorze dzisiaj pokaże rodzicom co nieco :-D

Do góry