reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
co tam dzisiaj gotujecie na obiad??

a już wiem co miałam was zapytać , czy używałyście kiedyś fluid pharmaceris F ??? bo chce kupic i nie wiem czy dobrze kryje, chyba ze maciejki podkład dobrze kryjący ktory sie sprawdza???

Ostatnia edycja:
Ostatni okres mialam od 25 lipca. Dni płodne wyszły mi 15.08- no i wykorzystaliśmy 'te dni' nawet z nadmiarem ;p (byl pretekst). Czyli pewnie najwczesniej test powinnam zrobic pod koniec 1 tyg. wrzesnia? (o ile nie dostane okresu).
Średnia długość cyklu to 36 dni.. Najgorsze jest to,że lekarz powiedział, że 'staraczki' nie powinny brac aspiryn- a ja chyba zapalenia pęcherza się nabawiłam ;/ Furaginu też pewnie nie można brać?

co tam dzisiaj gotujecie na obiad??

a już wiem co miałam was zapytać , czy używałyście kiedyś fluid pharmaceris F ??? bo chce kupic i nie wiem czy dobrze kryje, chyba ze maciejki podkład dobrze kryjący ktory sie sprawdza???

Szczerze polecam podkłady i korektory z Kryoline, to są specjalne kosmetyki, kosztami dorównują tym lepszym fluidom z drogerii. Różnica jest taka że podkład z Kryoline używany jest przez makijażytów telewizyjnych i filmowych. Ja posiadam korektor, który może wydawać się ciężki w konsystencji, ale tak nie jest, za to genialnie maskuje niedoskonałości czy przebarwienia. Krążek takiego korektora z 6cioma odcieniami kosztuje ok 50 zł, fluid chyba trochę więcej, ale warto rozejrzeć się na allegro za tą firmą.

Ostatni okres mialam od 25 lipca. Dni płodne wyszły mi 15.08- no i wykorzystaliśmy 'te dni' nawet z nadmiarem ;p (byl pretekst). Czyli pewnie najwczesniej test powinnam zrobic pod koniec 1 tyg. wrzesnia? (o ile nie dostane okresu).
Średnia długość cyklu to 36 dni.. Najgorsze jest to,że lekarz powiedział, że 'staraczki' nie powinny brac aspiryn- a ja chyba zapalenia pęcherza się nabawiłam ;/ Furaginu też pewnie nie można brać?

Szczerze, radziłabym Ci test zrobić 5 września. A aspiryna za zapalenie pęcherza niewiele Ci pomoże. Ja na początku ciąży brałam furagin bo miałam ostre zapalenie, ale jak nie chcesz to zaopatrz się w Urosept albo Urinal, w aptece też można kupić chyba 100% sok z żurawin i taki pij by zakwasić mocz, no i dużo witaminy C w tabletkach.

ael: czytałam o tej firmie bo szukałam czegos dobrego przed slubem, ale w koncu poszłam do kosmetyczki. Ale jaki kolor wybrac bo u mnie w iescie nie ma fili tej firmy, a na allegro to tye tych odcieni ze nie wei mktory bedzie dla mnie dobry i czy mozna je używać codziennie?? bo ja mam taka skore z czerwonymi plamkami, wiec bez makijażu to z chaty nie wyjdę, i ktory podkład polecasz konkretnie czy ten miałaś?- troche cie wymęcze bo juz dawno miałam chec na podkład tej firmy :-)
Podkład w kremie Ultrafoundation Kryolan- art.9002 (1761012973) - Aukcje internetowe Allegro
ten
Podkład płynny -fluid Ultrafoundation KRYOLAN 9130 (1765384456) - Aukcje internetowe Allegro
TV Pain Stick - podkład kremowy Kryolan 5047. (1778699800) - Aukcje internetowe Allegro

Mijenka, GRATULACJE :):):):)

Fifka, aż dziwne, że wcześniej nie dostałaś magnezu.. Ja łykam 6 dziennie i jest w miarę ok... A dziś jak się czujesz? Gratuluję studentko :)

Iwasek, super wiadomość :) To chyba tylko ja tu taka niewiedząca zostanę...

Martocha, testy wykrywają 5 dniową ciążę, ale od implantacji, która może być nawet do 12 dni od zapłodnienia. Więc dwa tygodnie to czasem mało. Jak będziesz wiedziała, kiedy owu, to powinnaś umieć wskazać, kiedy będzie @, oczywiście nie po pierwszym cyklu, bo faza lutealna, czyli od owu do @ jest u każdej kobiety stała i wynosi około 14 dni. Około, bo u niektórych 12, u niektórych 16 itp
Ja brałam Urinal brałam w ciąży, więc pewnie można i przed, jak z furaginem, nie wiem, ale na pewno nie aspiryna :) A 36 dni około to regularne cykle, nieregularne zaczynają się przy około 5 dniach wahania :)

Ja używam podkładu z Yves Rocher, ale ja jakichś przebarwień nie mam, więc mocno kryjących nie polecę bo się nie znam :)

A ja dziś sama. Mąż pojechał na budowę... Ech, coraz mniej czasu razem mamy, dobrze, że się małe w zimie urodzi to z nami posiedzi... Muszę umyć auto, a tak mi się nei chce....

witam i zaraz znikam ;-)
Iwasek gratuluję chłopczyka.!!! :-)
Truskawcia, Lamiav a z dziadkiem to ma nogi strasznie spuchnięte i recę mu też zaczęły i ogólnie to nie za dobrze :-( ale w czwartek może go wypuszczą do domu.
Dobra uciekam się myć, coś zjeść i się ubrać bo do zoologicznego muszę skoczyć i do weterynarza z królikiem bo coś z oczkami ma nie tak.

Sil dzisiaj czuję się tak sobie, ale już wychodzić nie muszę, więc teraz zjadłam dwie kanapki i leże żeby mi do gardła nie podchodziło (bo mdli dalej) Nie wiem co mi się stało... już tak dobrze się czułam... A ja magnez mam brać 3x dziennie (jakiś magnum z witaminą B12) No i jeść rzeczy bogate w magnez (czekoladę, pieczywo ciemne, ciemno zielone warzywa, kiełki, fasolę, groch, orzechy i pestki dyni)

A tak z nowości to ostatnio mały odzywa się już prawie codziennie! :-D Tyka mnie od środka!

Truskawcia jak potrzebujecie mogę podesłać więcej na temat obserwacji cyklu (szyjka macicy, śluz i coś tam jeszcze)

Ja wczoraj zjadłam fasolę i nigdy więcej. Pół nocy umierałam. Ja już nie mam miejsca na wzdęcia... Ja łykam 3 razy dziennie po dwie tabletki Asmagu forte. A właśnie :) jeszcze tylko 9 dni dupka :):):)

reklama
Do góry