reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

paulinka, ja miałam zawsze cykle 31-32 dni... Teraz 19 grudnia będzie u mnie 31 dzień cyklu, a chcę poczekać do 23 grudnia z testem - to będzie 35 dzień cyklu (mam nadzieję ;-) bo jeśli @ przyjdzie, to oczywiście wiadomo, że z testu nici...) Także doskonale rozumiem, co masz na myśli..

reklama
Paulina sergeevna trzymam kciuki za to swiateczne i przedswiateczne testowanie...

ja to dopiero mam czekania...az do sylwestra;/ (o ile wytrzymam) a na razie staranka trwaja! ;D takze nie ma tego zlego.. sasasa

ale dzis tu nudy!!!:-( Gdzie wy wszystkie jestescie??????

oczekujaca zrobilam ta twoja salatke ale jeszcze nie jadlam, dopiero jutro przed praca sprobuje albo wezme do pracy, a co??? Niech zazdroszcza polskiego zarcia

Ostatnia edycja:
kapustke mix fasolkowy w puszce pomidorki serek przyprawy wszystko ogorka mialam i kawalki mieska mialam od gyrosa nie pamietam juz jeszczemialam sos salatkowy,ogladajcie jutro rozmowy w toku

Moje story dzisiejsze, wiem ze czekacie kochane wiec pisze juz co i jak.

Amalfi chcialas lekture to masz :-D

Zaczelo sie masakrycznie, wyszlam chwile wczesniej z pracy i biegne pedem odebrac wyniki z przychodni. Oni pobieraja rano i krew nie jest badana na miejscu tylko rpzewozona do lab. dlatego wyniki sa dopiero na drugi dzien. Pani w rejestracji dala mi moj wynik a tam tabula rasa, szok, zaliczylam zonka - kartka z moimi badaniami, podane normy tylko nie ma wartosci dla mojej krwi, czyli nie ma wyniku. Kurde wydalam 100 a tu taki szit, a zalezalo mi na nich podwojnie bo potem od razu do ginka jechalam. A baba w rejestracji ze aby to sie raz zdarza, ze pewnie skrzep sie zrobil i trzeba na nowo pobrac, myslalam ze mnie tam szlag trafi :/

Potem pedem do ginka, zrobil mi usg i uwaga nie mam tej torbieli na prawym jajniku wchlonela sie !!!!!!!! ta torbiel to byl tzw LUF tj przerosniety nie pekniety pecherzyk ktory sie zluteinizowal czyli wchlonal, spytalam o te liczne pecherzyki na jajnikach to pow mi ze na podstawie samego usg nie jest w stanie stwierdzic, szkoda ze wynikow nie mialam. Ale pow mi ze te pecherzyki LUF nie sa charakterystyczne z kolei dla PCO. Pow ze byc moze mam taka urode, ale jest tak jest to tez powinnam sie postarac o dziecko poki owu jeszcze sa bo z czasem moga po prostu zaniknac. Zmierzyl pecherzyki dwa mialy po 8 mm, jeden byl wyraznie wiekszy 12mm pow ze byc moze z niego zrobi sie pecherzyk dominujacy jesli bedzie owulacja.

Pow ze chcemy sie starac od marca, kazal mi wtedy przyjsc w polowie cyklu i bedziemy obserwowac pecherzyk czy rosnie i peka. Teraz nie ma sensu skoro faceta brak na miejscu to i tak nie zadzialamy. Pow ze mam sie zjawic jak bede chciala dzidziusia :D poki co biore sobie ta luteine zeby utrzymac regularne cykle pow ze moge dla bezpieczenstwa brac od 16 dc.

Zapytal mnie jak dlugo mi sie rozpuszcza ta luteina pod jezyk, ja mowie ze jakos 5 min chyba :D:D a on ze cos za szybko ze z tego co wie to pol godziny nawet i pow ze ja to cycka jak landrynki :D:D i polowa mi sie pewnie wchlania a druga do zoladka leci i przepisal mi dowcipna luteine, bierze ktoras z was???

To tyle czyli kolejna wizyta gdzies w marcu, a i pow mi ze moge jutro powtorzyc jeszcze te badania bo to bedzie moj 5 dc (oczywiscie juz nie bede placic, ale kurde znow do pracy sie spoznie). Ale ciesze sie ze tej torbieli nie ma ze zniknela, az mi humor wrocil :) the end uffffffffff

reklama
ale dzis tu nudy!!!:-( Gdzie wy wszystkie jestescie??????

oczekujaca zrobilam ta twoja salatke ale jeszcze nie jadlam, dopiero jutro przed praca sprobuje albo wezme do pracy, a co??? Niech zazdroszcza polskiego zarcia

czy to polskie to nie wiem słonce heheheheh - ale zazdrosc bedzie napewno bo jest dobre gwarantuje - por bardzo ładnie smak przełamuje ale nie jest ostry bo go jajko i majonez zabija ;P

Dotka super ze po torbielu ani widu kochana, najwazniejsze ze sie wchłoneła.

Tylko dziwi mnie jak sie im skrzep mógł zrobic - jak oni to przechowywali ???
Szkoda gadac. Ale najwazniejsze ze wyszłas z dobrymu informacjami kochana,

Do góry