reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Na allegro jest na 6zł. Raz go kupiłam i kosztował 12zł. Podobno jest doby, mi kiedyś pokazał słabą drugą kreskę ale w ciąży nie byłam, pewnie wahania hormonów. Przy takim czułym teście podobno może tak wychodzić.

reklama
Ooo Sil ja też marze, żeby włansie tak spędzić kilka dni urlopu. Podwórki, sloneczko, cisza, spokój i książka... mmm już to czuję - od wtorku tak własnie będzie :) mam nadzieje :) a co czytasz Sil?

Truskawcia a ty jakie masz plany na urlop? jakiś wyjazd się szykuje?

Teraz czytam Poza Cieniem, taka fantasy. 3 tom

No to zrobiłam test dziś rano. I wyszedł negatywny. A leci coś tylko, że bardzo bardzo mało tego jest. I piersi mnie bolą przy dotyku i nie tylko. Ja już nie wiem co to może być... :szok::-(

Karolina idź na betę i koniecznie do gina, bo plamienia mogą oznaczać wszystko. A test faktycznie Acon polecam :)

Natkusia, czasem test pokaże, a się nie jest. I dlatego nie powinno się robić testu przed terminem @ bo może byc ciąża biochemiczna.
A lutka pomoże też podtrzymać ciążę, jak zajdziesz, bo przecież niedługo zajdziesz :) i nie obwiniaj się, że przez tabletki bo tego nie wiesz

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Neciuszka- jak będziesz już miała tą stronę to daj znać :-D a tak w ogóle to co to za firma którą masz? :-) wiesz, śmiechy śmiechami, ale niech chłop wypoczywa, żeby faktycznie żadnego wypadku nie miał :-)

Sil- niedna Ty i psiok :-D mój sierściuch na szczęście już się przyzwyczaiła do wodu, i szumu prysznica ( bo zawsze tego się bała najbardziej) ładnie wskakuje do wanny, wykąpię ją i.. robi to co Twój- strzepuje wodę :-p

A u mnie tak jak zapowiadali załamanie pogody :-p deszcz zaczął padać i grzmi :-/

Monis- a ja wyjątkowo w tym roku będę w domku na urlopie, może takie jednodniowe, lub weekendowy wypad gdzieś nad jeziorko lub na grilla :-D mój chłopek ma teraz sporo pracy i nie może wyjechać na kilka dni :-( więc jesteśmy uziemieni :-D
A ja właśnie czytam harrego Pottera hi hi :-D

Ael- a macie tam jakieś studium godne uwagi? :-D informacja burzowa odebrana :-D co prawda ja z wielkopolskiego ale na pograniczu z łódzkim i też już wszystkich znajomych i mojego chłopa (co buduje wiatraki) ostrzegłam :-D :-*
Cieszę się, że maluch ma się dobrze :-D szkoda, że tylko Ciebie coś ciągle męczy, ale już niedługo kochana :-*

Atan- bo duszno i ciężkie powietrze jest :-( to pewnie dlatego źle się czujesz <tulę> :-)

Kari- a jakieś to badania będziesz sobie robić? :->

Ma_gdalena- Oooo i zawsze parę zł w kieszeni ;-)

Właśnie gdzie jest dziurka!!! :-D słyszałam, że Sun zmieniła Nicka.. kim była wcześniej, bo ja nie wiem :-( więc jak ktoś wie to napiszta mi na priv :-D

Karolina- przykro mi, że test negat., ale może w takim razie po prostu dostałaś @ :-(

Natkusia- przykro mi, że wyszły takie ekscesy, ale jesteś pod opieką lekarza i mówisz, że mu ufasz, więc tylko go słuchać :-) aczkolwiek wiem, że czekanie jest najgorsze :-( widzisz, ja nigdy tabletek nie brałam, lekarz mówi, że wszystko w porządku ze mną a póki co też fasolki nie ma, więc nie ma reguły :-) Mam nadzieję, że Lamia przerwała naszą złą passę i teraz pójdzie z górki :-p

Ja również dołączam do grona 'staraczek' ;) W czerwcu przerwałam Evrę, zrobiłam badania hormonalne, krwi, moczu na toksoplazmoze, cytomelagie i różyczke. Wszystko ok. W związku z tym zaczęłam stosować testy owulacyjne. Niestety mój okres jeszcze się nie uregulował, wiec jest to ciężkie zadanie (nawet porównywanie tych barw doprowadza mnie do nerwicy- nigdy nie jestem pewna czy dwa paski są podonej barwy czy nie;p ). Generalnie 15.08 mialam wynik mocno a w nastepne dni kolory pozostaja rowne do dzisiaj..nie rozumiem

Miało być,że 15 stego mialam wynik mocno dodatni, a następnego dnia aż do dzisiaj paski pozostają w równej barwie..Lekarz powiedział żebym zrobiła test min. 2 tygodnie od stosunku w dniach płodnych. Mimo wszystko wydaje mi się,ze długo ten wynik utrzymuje się na poziomie dodatnim. Dodatkowo dzisiaj dostałam dziwne śnieżnobiałe gęste upławy, jestem mocno osłabiona i ciągle zmęczona (ale to zdecydowanie za wcześnie chyba na pierwsze objawy ciąży). No nic.. pozostaje czekać..

mój sierściuch na szczęście już się przyzwyczaiła do wodu, i szumu prysznica ( bo zawsze tego się bała najbardziej) ładnie wskakuje do wanny, wykąpię ją i.. robi to co Twój- strzepuje wodę :-p

Jak Ty to zrobiłaś? Jak ja daję Demona do wanny to psiak podkula ogon i uszy, stoi cały sztywny i patrzy na mnie takim wzrokiem, jakbym miała go obedrzeć żywcem ze skóry:szok: U mnie kąpiel psa to ciężki wyczyn:tak:

Martocha, witam serdecznie :) testu owu są dodatnie, jak kreska kontrolna jest ciemniejsza. Edytuj posty, żeby się modki nie denerwowały :)

Danao, moja też się lubi kąpać, tylko mordęgą jest potem mycie łazienki :) też stoi grzecznie, najlepiej jak da się napić z prysznica :) a mydlenie jest w ogóle super :)

reklama
Moj pies to chyba się boi panicznie kąpieli.;-) Gdyby mógł to by z tej wanny uciekł. Taki jest nieszczęśliwy w czasie kąpieli. Za to lubi wycieranie ręcznikiem:-) Mój pies jest chyba dziwny;-)

Do góry