reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ael powielam pytanie Fifki! Jak Ty to robisz? Ja malując się czarnym cieniem zawsze, mimo że podkładam wacik to zawsze się ubrudzę pod powieką. Jak Ty robisz, że na dole nie ma ani śladu?! A w ogóle, taka Ael ładna, a takie to ordynarne :ppp

Mam gąbeczki do makijażu i dużo korektora, odrobinę nakładam na gąbeczkę i wycieram cień, który mi się osypał pod oczkami. Potem na palec puder sypki i lekko wklepuje.
Przed ogólnie nałożeniem ciemnego cienia, taplam pędzelek po czym strzepuje nadmiar.

Ja mam w domu dużą paletę (ale bardziej spokojnych odcieni) No i sporo cieni sypkich w słoiczkach (te już bardziej szalone) ale nigdy tak intensywnie mi nie wychodzi. Hm... korektor w domu mam, muszę kiedyś wypróbować... albo po prostu boje się takich kolorów i podświadomie jak jest za ciemno to rozjaśniam lżejszymi kolorami... :sorry:

Ja paletę posiadam takową:
Zobacz załącznik 381770Zobacz załącznik 381771Zobacz załącznik 381772Zobacz załącznik 381769

Na rączce kolor jest podwójnie, po lewej stronie kolor jest wcierany by był intensywniejszy odcień, po prawej rozcierany przez co delikatniejszy. Taka jest tylko różnica. Więc intensywność koloru polega tylko na sposobie nakładania cienia, trochę mniej na samym cieniu.

Hej, hej hello :-)
Witam wszystkie Laseczki na koniec weekendu. Mam pewną zagwosktkę w głowie.W sobotę, żle się czułam jakieś bóle jajnika i takie jakby na miesiączkę ( 13 dc) zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny,nie wiem co mnie pokusiło i dzisiaj wieczorem znów robiłam test owu i znów wyszedł pozytywny. Rozumiecie coś z tego?

Kochanie gwałć małża!

ael no malowanie ja sie zadko maluje bo mi to nie wychodzi jakos nie umiem siostramnie na imprezy maluje imieninki urodzinki bo ma taki talent ale ja niemam...
\

Kochanie polecam Ci serdecznie kanał na YT Michelle Phan. Tutoriale ma po angielsku ale dużo idzie zrozumieć i naprawdę pokazuje super wskazówki jak radzić sobie z makijażem. Ja zanim do niej trafiłam makijaż potrafiłam ładnie wykonać ale zawsze jakieś problemy były, a po kilkunastu obejrzanych u niej filmików technika makijażu bardzo mi się poprawiła a sama też wpadam na różne udogodnienia co do makijażu :-)

reklama
ael ale masz kolorowwww wow :szok: zazdroszcze ;-P a ja mam problem zawsze z malowaniem bo bez okularow to musze stac przed lustrem na 2 centymetry... bo ja slepa zdczka jestem -11... wiec wisz malowani nie jest latwe.. dlatego rzadko sie maluje al czasem tak ;-)

Ładna paletka Ael :)
Atan ja spać nie mogę jak jestem chora, ale uwielbiam leżeć w łóżku i przytulić się do mężusia kiedy jestem taka chora. A dziś mi wyjechał, wróci w środę popołudniu :((( I do kogo ja się przytulę. Chyba pojadę jutro do moich rodziców i zostanę tam na noc :D Dawno u nich nie byłam, aż się stęskniłam... A mama mi nakupowała różne rzeczy do maluszka : nianię, podgrzewacz, butelki, smoczki, pieluszki, krem na rozstępy i spodnie dla ciężarnych ;)

ale kochana mama :-)
moja mnie pasla przez 2 dni no i brzuszek znowu urosl... ale niewiem czy od jedzenia bo w sumie duzo owockow jadlam i zupe taka wazywna wiec od tego przytyc nie powinnam i od wazyw wiec chyba dzidzia rosnie ;-) ale jestem ciekawa jutra najpierw musze w pracy przezyc a niewiem co mnie czeka po tygodniu l4 jak tam wroce... az sie boje a potem bieg do ginka na 16ta ;-) wiec szybciej z pracy wyjde bo ostatnio nam wydluzyli godziny pracy i widzisz tak sie czlowiek umawia ze myslal ze ma blizej do lekarza i konczy o 15 a teraz normalnie o 16 konczymy... ale coz lekarz nie poczeka wiec uciekne a kolezance oddam ta godzine kiedys..

ale za to moja mama powiedziala ze ladnie wygladam w ciazy ze mi sluzy ;-) jeszcze nigdy moja mama do mojej tuszy nie powiedziala takich slow ;-) az bylam w szoku ;-)

Ostatnia edycja:
Przepraszam dziewczyny!! :-D Aj ja nicków nie pomyliłam tylko zupełnie o was jako o innych osobach myślałam. Mm nadzieję ze Milia i Mijenka mi wybaczycie :zawstydzona/y:

Ael fajna paleta! Takie wesołe intensywne kolory. U mnie są bardziej pastelowe.

A ja się żegnam i zmykam spać. Dobranoc! ;*

2sweet mój już się tutaj czai na mnie :> kąpiel proponuje, chyba się skuszę i wrócę do was później ;)

no ja bym nie tracila czasu i BIEGLA do meza;)))

Fifka (...) ja się zadowalam w tej chwili ogórkiem kiszonym i butelką wody :]
JAK TO ZABRZMIALO! :)))))))))))

Zobacz załącznik 381742

Proszę...boooosz normalnie zlinczują mnie za to zdjęcie :p

piekny makijarz :)))

Ael Piękny!! Jak ty to robiszze takie intensywne kolory cienia uzyskujesz? Albo czego używasz... ;-)

zgadzam sie z Ael, podklad albo korektor pomaga utrzymac intensywny kolor cala noc , nakladac go mozna zarowno na twarz jak i usta:) tak samo moza sobie kupic baze pod makijarz np. slikonowa, dzieki temu makijarz bedzie idealny caly czas:)
a intensywny kolor mozna uzyskac rowniez aplikujac cienie na mokro.. polecam plyn do aplikacji cieni na mokro , firmy inglot ktory sie nazywa "Duraline" ale moze tez byc zwykla woda - po prostu delikatnie zwilzonym pedzelkiem nakladamy cien i rozcieramy na oku

Ael powielam pytanie Fifki! Jak Ty to robisz? Ja malując się czarnym cieniem zawsze, mimo że podkładam wacik to zawsze się ubrudzę pod powieką. Jak Ty robisz, że na dole nie ma ani śladu?! A w ogóle, taka Ael ładna, a takie to ordynarne :ppp
mozna tez nakleic tasme klejaca :) sprawdzilam - polecam:) po odklejeniu nie ma ani sladu :) a cien osypujac sie nie robi nam sincow pod oczami no i koniecznie trzeba strzepywac nadmiar z pedzelka

Ja mam w domu dużą paletę (ale bardziej spokojnych odcieni) No i sporo cieni sypkich w słoiczkach (te już bardziej szalone) ale nigdy tak intensywnie mi nie wychodzi. Hm... korektor w domu mam, muszę kiedyś wypróbować... albo po prostu boje się takich kolorów i podświadomie jak jest za ciemno to rozjaśniam lżejszymi kolorami... :sorry:

a robisz sobie kreski cieniami sypkimi? :) ja uzywam ich jako eyelinera
uzywam plynu duraline (wspomnialam o nim wyzej) i po prostu biore kropelke i odrobine cienia (albo sypki, ale tez zwyklego mozna) i potem pedzelkiem do kreseczek mieszam to sobie na dloni albo na wieczku od sloika i robie kreseczki:) w ten sposob zaoszczedzam na eyelinerach a jednoczesnie robie sobie krechy we wszytskich mozliwych kolorach:) polecam ten plyn, jest MEGA wydajny

ael ale masz kolorowwww wow :szok: zazdroszcze ;-P a ja mam problem zawsze z malowaniem bo bez okularow to musze stac przed lustrem na 2 centymetry... bo ja slepa zdczka jestem -11... wiec wisz malowani nie jest latwe.. dlatego rzadko sie maluje al czasem tak ;-)

myslalas o laserowej korekcie oczu?
moj szef i jego zona sobie zafundowali, a mieli oboje bardzo kiepski wzrok i generalne bez okularow to oboje slepi, a teraz wzrok idealny
mowia ze zabieg trwa doslownie 5 min i jest bezbolesny

Atan byli w Poznaniu w sobotę to nakupowali tych pierdół różnych ;) Babcia powoli zaczyna szaleć na punkcie wnuka, ale nie pozwolę na to, bo rozpieści mi dziecko! Będzie mu pozwalała na wszystko! Nie nie nie!

reklama
Magd.a Ty zboczuchu jeden! :D

Dobrej nocy moje piękne. Czeka mnie bezsenna noc bez mojego Skarbeczka :( Jutro rano się wypłaczę na forum :)

Do góry