reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ooo dziękuje za info Madziu!

A ja się wam pochwalę ze jutro rano jedziemy kupić mi kieckę na wesele bo mamy za tydzień! I to mój własny mąż to na mnie wymusił, bo on chcę żeby jego żona "pięknie wyglądała" choć ja mam nową (w tym roku kupioną) sukienkę! :-D Ale jak on chcę to co ja będę się spierać? ;-)

reklama
Fifka no jak najbardziej... ja też bym się nie kłóciła :-)

A tak w ogóle to jestem w szoku, że o tej godzinie nie ma z nami Ael!!

Ostatnia edycja:
Truskawica kochana moja ciaza powinna miec jasne ojawy tuz po zaplodnieniu to mialybysmy latwiej :))) Ja tez kazdego miesiaca czuje sie inaczej i dupa z tego jets :D Nie chce sie dopatrywac u siebie jakis objawow ale moj organizm chyba na zlosc mi takie stzuczki robi :( A to przeciez juz tyle staranek u nas jest ze moglby przestac sobie ze mna pogrywac :(

Takze ja tez prosze wszystkie staraczki i ciezaroweczki o mase mase fluidkow dla mnie za to jutrzejsze testowanie !! Chociaz moze sie odwlec np do poniedzialku :D eehehe Boje sie jak pieron robic testu i widziec jedna kreche :( Jeszcze bardziej boje sie znow widoku wrednej @ :(

Olcia ja jestem kiepska w pocieszaniu ale moge ci powiedziec ze tak niestety w zyciu czasem jest :( Wiem po sobie... Moi dziadkowie od strony mamy zawsze kochali tylko moja siostre :)) Ja bylam takim dodatkiem :( Dalo sie to czesto wyczuc...ale jakos sie zyje :) Wazne ze wasza dziecinka ebdzie miala dwoje wspanialych kochajacych rodzicow :) I dziadkow z twojej strony :D Twoi rodzice zrekompensuja milosc tamtej strony :D Glowa do gory i do przodu :D Trzeba miec to gleokoooooo :D ;***Tulam mocno :*

A na forum cisza :( Wszystkie spia i odpoczywaja :)) Wkoncu sobota :)) A ja musze w pracy siedziec :( To sobie troszke tu jeszcze pomarudze :(
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~prosze i czekam na wiesci :-)

Lovka

Czego potrzebujemy:

- 4 aspiryny firmy Bayer (koniecznie zwykła !)
- mała łyżeczka jogurtu naturalnego BEZ cukru np. Danone
- troszeczkę wody
- kieliszek np. do wódki

Przygotowanie:

1) 4 aspiryny wkładamy do kieliszka i zalewamy małą ilością wody aby spulchniały
2) Dodajemy małą łyżeczkę jogurtu naturalnego i mieszamy
3) Nakładamy na twarz na ok. 20 minut aż jogurt zaschnie, odczuwane będzie lekkie ściąganie
4) Zmywamy delikatnymi kulistymi ruchami. Mamy z tego dodatkowo peeling. Osoby z cerą naczynkową nie powinny robić takiego peelingu tylko strać się zmyć maseczkę jak najdelikatniej aby aspirynowe granulki nie podrażniły skóry.
5) Na koniec możemy nałożyć krem nawilżający

Maseczkę stosować można tylko do dwóch razy w tygodniu by nie podrażnić skórę.

Dziewczyny przepraszam jak dziś nie będę pisać ale jestem zła na swojego i nie chcę tej złości tutaj przenosić bo po co. Także mój udział dzisiaj na forum może być marny.
współczuję ci kochana :-*

To Wy tam drogo macie :-) ja jak idę po chleb to max 5 zł wydaje :-D Bogaczki z Was :-p
nic mi niemow ostatnio 3 raz szlam po maslo i co jak doszlam do sklepu wydalam 36 zl bo inne zeczy kupilam i omalo co bym masla nie wziela...

Boże!! co mnie poruszyły słowa babci! i cioci, która przyjechała na chwilę.
Zaczęłam szykować się, prostować włosy itd, bo mamy jechać w odwiedziny do moich teściów, a babcia do mnie: za dużo patrzysz na te dziady w telewizji! coś się stanie dziecku przez to! a ja na to, że to stare zabobony, które wymyślali ludzie jak nie mieli co robić popołudniami, to ona na to, żebym tak się nie wymądrzała, bo ona wie co mówi i że to prawda, że mało wiem o świecie. Ja więc riposta, że księża by ją wyśmiali, że w przesądy wierzy a nie w Boga, to ciocia jej zaczęła wtórować, że mówi prawdę, bo jak ona w ciąży była, to przestraszyła się szczura i jej syn urodził się w krzywymi zębami! (hahahahahahahah! przecież dzieci nie rodzą się z ząbkami!!!!! a to, że ma pokrzywione to nie od dziś wiadomo, że tamtejsze smoczki i butelki takie rzeczy sprawiały!). Więc zapytałam, czy mam wierzyć, że jak zobaczę na ulicy rudego, to dziecko też mi zrudzieje? to one, że tak, że chyba już widziałam bo mi końcówki zrudziały (o litości! nie farbowałam od 4 mies włosów, a miałam złoty brąz i po prostu spłowiała farba;p). Hahahaha! niby się mi śmiać chce, ale nie lubię jak ktoś wmawia mi rzeczy niepojęte, bo tylko się takimi stwierdzeniami stresuję i denerwuję w trakcie rozmowy. Ale przeżyłam nalot na swoją osobę! nie do wiary, że w tych czasach ludzie zamiast wierzyć lekarzom, wierzą pradawnym zabobonom...
Ja mam w domku tak samo jak zaczelam o wózku kiedys z mama rozmawac pisalam wam ;-) i tez tego sobie nie wyobrazam bo mi sie lozeczko podoba z czestochowy w poznaniu niema wiec przesylka i co przeciez jak nowe to zapach musi nowosci zejsc bo inaczej dziecko bedzie opay wdychac no i tlumaczysz i sie klucisz ahh dlatego zrobie jak uwazam a chwalic sie nie bede po prostu w domku a o wlosy ja sie wstrzymam bo juz byly strasznie zniszczone od farbowania ba lejarzu wiec mam teraz krotkie i bede scinac az bedzie moj kolorek ;-)
Dagne prze chwilą byłam u teściów, bo teściowa wróciła z nad morza i jakieś nam prezenty przywiozła i też zaczął się temat o przesądach :-D Bo ja powiedziałam, ze po badaniu połówkowym trzeba będzie pomału zbierać rzeczy dla małego. Ale się oburzyli :eek: że powinnam wszystko dopiero po porodzie kupić... Boże... ja sobie tego nie wyobrażam... i co? Dziecko przyjedzie do domu a ja mam myśleć dopiero o kupieniu łóżeczka i wózka? A gdzie dziecko będzie spało? A oni "Toż twój mąż kupi" :szok: taaaaa już to widzę jak on wie co trzeba kupić... Albo moja mama przeżywa ze ja pod sznurkami do wieszania bielizny chodzę codziennie "dziecko będzie owinięte pępowiną!" Mnie te wszystkie przesądy śmieszą...
ahh te przesady w ten akurat i w wiekszosc nie wieze!!
cześć wszystkim:-D
ja @ planowo powinnam dostać we wtorek ale jakoś tak mi dziwnie bo zawsze jakiś tydzień przed @ bolał mnie krzyż a tu cisza:szok:

aaa i zrobiłam mój pierwszy sernik na zimno:cool2::-D
o poczestuj bo mi w brzuchu burczy ;-) a i specjalnie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:-)

No ale nie ma nikogo o tej porze :-D haha!
jak to niema aja ??

no wiec opowiem wam dzisiejszy dzionek no nareszcie gabinet przeniesiony przyznalam sie w pracy ze jestem w ciazy ;-) i niejest zle jedynie cos szefowa napomniala z moglabym brac na 2 tyg l4 i chodzic do pracy i bym dostawala dodatkowe pieniazki a ona l4 dawala by ostatniego dnia wiec i tak by mnie nikt nie sprawdzil co myslicie o tym?? dzisiaj wrocilam o 19 a pozniej wrocila siostra z wakacji i do teraz gadalysmy ;-) a i ogolnie zmeczona jestem i przez zmeczenie spac nie moge ... a bez odwiedzenia was przed spaniem nie moglam pojsc spac zawsze was odwiedze;-)na szczescie duzo nie pisaly;-) a szefowa powiedziala ze gratuluje i mam sie nie martwic potem szef z pierwsza dostawa przyjechal gabinetu i przyszedl bo mu powiedziala do mnie i mowi ze gratuluje przytulil mnie i powiedzial wszystko bedzie dobrze z usmiechem bylam w szoku no ale reakcja mnie zszokowala... no i spytal kory to tydzien to powiedzialam ze 11 bo tak mi ginek w srode napisal w karcie ciazy ;-) no to powiezialam co mialam i zmykam spac dobranoc ;-*

a oolcia nie martw sie ze w rodzinie bedzie dziecko z podobnym wiekiem kazde dziecko przez dziadkow jest kochane i nie odczuwaja tego tak jak ty myslisz ;-) bedzie dobrze;-)

a dla staraczek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~;-)

Witam wszystkich :)

A wiec zaczne od tego ze @ przyszla co do godzinki dokladnie...Kolejny cykl moge odchaczyc jako nie udany...5 sierpnia mam wizyte u gin bedziemy sie badac... Jednak ja mam juz dosc... Pomimo ze nie spinam sie caly cykl to jednak comiesieczne rozczarowanie boli... To chyba tyle na dzisiaj bo jestem w totalnym NIe nastroju :(

She nie jestem dobra w pocieszaniu :-(
ale mam nadzieję, że po badaniach dojdziecie, co jest nie tak i doczekacie się swojego upragnionego maleństwa:tak: ;***

Witam się pięknie w niedziele!

Dziewczyny opuściłam grupe na FB. Po prawdzie nie jest mi ona do szczęścia potrzebna, dobrze mi tu z Wami, na wątku. Zresztą jedyna „znajoma” z FB, nie związana ze Staraczkami chyba pomyślała, że jesteśmy w strasznej desperacji, że po forach pomocy szukam. No cóż…jej taki problem nie spotkał także nie zrozumie tego na pewno.

Co to ja miałam…
Lovka, ja Ci proponowałam ta maseczkę aspirynową ale ja stosuje mniej aspiryny a maseczkę nakładam raz w tygodniu na twarz szyję i dekolt. Potem nakładam zwykły krem Nivea Soft.

Ael, nie zazdroszczę sytuacji z tą „znajomą”. Moim zdaniem to Twój facet powinien z tym zrobić porządek, przede wszystkim On.

Olcia kochana, dziecko jest dla Was, nie dla babć, dziadków czy innej części rodziny. Ja wiem, że to przykre jak dziadkowie mają w nosie wnuczke i tylko jedną widzą(ja tak mam, babcia z pięciorga wnucząt uznaje tylko dwoje). Ale nie ma tego złego…..
A i nie zgadzam się zupełnie z tym, że pierwsze dziecko jest lepiej traktowane, bzdura kompletna, której ja jestem przykładem. Nie ma nic do tego, które starsze które młodsze. Jakoś sami tak rodzice niechcący wybieraja.

Atanku cieszę się, że w pracy wszystko przyjęli ze spokojem. To bardzo ważne. A jak tam się czujesz?

She przypominam Ci, że ja wszystko widzę i lać po doopie będę. A tak w ogóle to tulę i głaszczę ale trzymam rękę na pulsie bo tak myśleć nie wolno!

A i jeszcze jedna sprawa: Gorąca prośba do dziewczyn, które klikały na 100 placów NIVEA, kliknijcie dziś jeszcze raz, dziś ostatni dzień a jesteśmy na 25 miejscu. Mamy ogromną szansę ale prosimy o wsparcie.
Link raz jeszcze:
http://www.100latnivea.pl/glosowanie/plac/963

Ostatnia edycja:
reklama
Ael o 6.25 też się śpi!!!!!!!! :p

Pamiętaj kobito, że mnie męczą mdłości, budzi szczanko i dzieciątko o tak wczesnej porze :p Poza tym przed 8 lutnęłam się znowu spać i dopiero co wstałam :-D

Witam wszystkich :)

A wiec zaczne od tego ze @ przyszla co do godzinki dokladnie...Kolejny cykl moge odchaczyc jako nie udany...5 sierpnia mam wizyte u gin bedziemy sie badac... Jednak ja mam juz dosc... Pomimo ze nie spinam sie caly cykl to jednak comiesieczne rozczarowanie boli... To chyba tyle na dzisiaj bo jestem w totalnym NIe nastroju :(

Chodź przytulę mocno do cyców, nie płakuniał nie wolno, bo co. Głowa do góry bo taki zepsuty nastrój bardzo mocno wpływa na Ciebie, Twojego małża i wasze starania. Pamiętaj poddawać się nie wolno, nawet złych emocjom :*

Do góry