reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Nie no... moi teściowie są fajni. Ale u nas jest ten problem, ze mój M to jedyne ich dziecko i na dodatek takie wyczekiwane i oni mają fioła na punkcie jego życia. Chcą dobrze ale za dużo chcą nam pomagać i wychodzą często takie "niedźwiedzie" przysługi. Np. już zbierają kasę na wózek. A ja już w duszy się wściekam czy kupią ten wózek ze mną, czy znowu zadecydują bez naszego zdania i mi ten wózek nie będzie się podobał... No ale ja muszę być wdzięczna bo oni chcieli dobrze, a jak go nie przyjmiemy i kupimy własny to będzie złość ze nie doceniamy ich pomocy... to właśnie problemy takiego typu.

Haha a jak się Magda podobało? Właśnie! Zarzućcie jakiś tutuł dobrego horroru! Ja polecam jeszcze "REC" Ale ten pierwszy nie remake. Tylko trzeba go oglądać przy zgaszonym świetle w kompletnej ciszy... Ja w kinie chciałam wyjść tak się bałam :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Fifka to pewnie jest fajne przez kilka razy że rodzice tak o wszystko dbają , a po pewnym czasie jest to najzwyczajniej uciążliwe ... Kochana ale lepiej chyba w tą stronę niż w drugą :p ,

Uciekam się ogarniać i jedziemy do bełka . Wpadne do Was wieczorkiem :*

Ostatnia edycja:
Ja za horrorami nie przepadam :-D

Oglądałam ostatnio, Koszmar z Ulicy Wiązów, to M. był popłakany :-D ze mnie oczywiście :-D bo bałam się z pokoju wyjść :-)
Paranormal Activity 2 taki słaby trochę był.. Lubię jeszcze "Ostatni dom po lewej"

a ja oglądałam Piłę 3D

Eee nie jestem tego taka pewna... bo zebyśmy sami o czymś zdecydowali to musimy się najpierw pokłócić... Ostatnio nawet sprzeczka o imię dla dziecka była, bo nie wybraliśmy tradycyjnie imion po dziadkach. Zwierzęta są be... musicie je wszystkie oddać - i wojna. Pranie jest źle rozwieszone przez mojego M i mama już leci i poprawia bo będzie pogniecione... a to jej syn poszedł do pracy w nieuprasowanej koszuli i jak ja jako żona o niego dbam... My i tak wszystko po swojemu robimy, ale czasem trzeba się nasłuchać... ja czasem wolałabym mniej mieć, ale mieć spokój.

Magda
ja lubię horrory, zwłaszcza takie psychologiczne... :tak:

Fifka a jak się czujesz ?

Ja właśnie siedzę na leżaku :-D i opalam buzke :-D a słońce jak praży :-p mruuu to co lubię najbardziej :-)

Któraś z Was pisała o maseczce aspirynowej ;) Proszę o przepis! ;) W ciąży mam pełno takich czarnych kropeczek malutkich na twarzy :( Chyba Fifka to pisała!!! :D Fifka!

A dobrze! Troskę się przejadłam i teraz leże i "trawię". :-D
Boże Magda jak ja ci zazdroszczę... ile ja bym dała za upalny weekend... u nas jest pochmurno i brzydko... a mi sie tak nad wode chcę...

Lovcia nie ja a Dziurka i ona również pisała ze nie wolno tego w ciąży stosować. Aspiryna rozrzedza krew a przez skórę będzie się wchłaniać i możesz sobie krwotok wywołać... Ja na łuszczyce chciałam maść z małą ilością aspiryny stosować i to ma niewielkie miejsca a nie całą buzie i ginekolog stanowczo zabroniła...

Ostatnia edycja:
Fifka a to nie wiedziałam ;) Ale jeśli jednak mogę prosić o przepis to bym chciała, zastosuję po ciąży :p :prosi:... A może mąż sobie teraz zrobi i sprawdzimy efekt :D A jak w ciąży mogę pozbyć się tych wągrów? ;D

Lovka

Czego potrzebujemy:

- 4 aspiryny firmy Bayer (koniecznie zwykła !)
- mała łyżeczka jogurtu naturalnego BEZ cukru np. Danone
- troszeczkę wody
- kieliszek np. do wódki

Przygotowanie:

1) 4 aspiryny wkładamy do kieliszka i zalewamy małą ilością wody aby spulchniały
2) Dodajemy małą łyżeczkę jogurtu naturalnego i mieszamy
3) Nakładamy na twarz na ok. 20 minut aż jogurt zaschnie, odczuwane będzie lekkie ściąganie
4) Zmywamy delikatnymi kulistymi ruchami. Mamy z tego dodatkowo peeling. Osoby z cerą naczynkową nie powinny robić takiego peelingu tylko strać się zmyć maseczkę jak najdelikatniej aby aspirynowe granulki nie podrażniły skóry.
5) Na koniec możemy nałożyć krem nawilżający

Maseczkę stosować można tylko do dwóch razy w tygodniu by nie podrażnić skórę.

Dziewczyny przepraszam jak dziś nie będę pisać ale jestem zła na swojego i nie chcę tej złości tutaj przenosić bo po co. Także mój udział dzisiaj na forum może być marny.

reklama
Do góry