reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

od dwóch lat przestali refundować te badanie... dlatego jeśli chcesz mieć pewność to tylko można prywatnie zrobić... Tak... to jest nasz właśnie NFZ...

Klari a co się stało? Boże ja jakaś nie w temacie...

reklama
Dziewczyny już tak nie szalejcie z tymi alergiami. Jak jesteście ciężarówki w ciąży i macie zwierzęta w domu sierściuchowe to w taki sposób zabezpieczy się dziecko bardziej przed alergiami niż będąc w ciąży i oddać zwierzę w obawie o dziecko. Najczęściej dziecko alergii dostaje gdy któreś z rodziców ma alergię a gorzej jak oboje rodziców mają tą samą alergię.
Lepiej zrobić próby uczuleniowe i będzie święty spokój. Ja kiedyś byłam uczulona na jajka, dostawałam na ciele krost nie swędzących ale wyglądających tak jakby mnie chmara komarów pożarła. Alergia mi z czasem minęła i teraz z kurzu bardziej kicham.
Ja byłam od maleńkości ze zwierzakami, kotami przez 22 lata non stop i ich sierść jakoś mnie w ogóle nie uczuliła.
Ne warto też pilnować dziecka aż tak bardzo i zamykać go w hermetycznych wręcz świecie, bo ma większe szanse zostania na coś alergikiem niż dziecko które normalnie jadło i normalnie na podwórku się bawiło.
Nawet przytoczcie sobie takie przykłady z waszych żyć. Na pewno większość z was ma rodziny mieszkające na wsi, ciotki, kuzynów, wujków, dziadków gdzie większość całe życie na wsi jest, tam się urodziła, wychowała i dorastała. Czy te osoby mają alergię na pyłki, sierść, jedzenie? Raczej bardzo bardzo bardzo rzadko.

She widzi :* Nie przejmuj się... bóle @ są czasem i na @ i na fasolkę. Poczekaj... a jak przyjdzie @ to jeszcze nie koniec świata... Uwierz cierpliwość popłaca. Ja tam trzymam za ciebie kciuki! :laugh2:

Klari tak po prostu...? :eek:

Ael ale nie mówimy tu o kilku letnim dziecku a o niemowlaku... ten nasz kot jest porąbany i po ścianach biega... też się boję że kiedyś z takim impetem wskoczy do łóżeczka dziecka i go podrapie. Bo tak często robi z nami. Nie wspominając o tym ze to kot długowłosy gdzie sierści jest wszędzie pełno... usiądź na wersalkę a spodnie będziesz miała całe w białej sierści... a jak będzie niemowlę to co? dziecko też tam położysz? Pies nie skacze ci po stole... fretki są zamknięte i puszczane tylko pod nadzorem a kot jak to kot... wlezie wszędzie... ja zwierząt wszystkich się nie pozbędę, ale nad kotem się zastanawiam... ona potrafi mi na twarz się położyć... ale ja to ja a dziecko by udusiła...

Ostatnia edycja:
She...ja cie widze :-)szyjka mnie nie ciagnie co prawda ale ja z kolei czuje, ze dzis boli mnie dol brzucha, tak kłuje...poza tym kregoslup...sadze, ze to chyba okres idzie do mnie wielkimi krokami.:-( a kiedy testujesz?

Mnie też pobolewa brzuch coś... i tak sie zastanawiam czy to możlwie, żeby w 6 dc mieć owulacje???

bo tak jakoś jajniki mnie bolą... mam wrażenie jakbym miała opuchnięte...

a tak wogole to powiedzci mi czy badania tarczycy, progesteronu i prolaktyny to można zrobić w każdym dniu cyku czy może lepiej w jakiejś konkretnej fazie?

mam zamiar wybrać się do rodzinnego i poprosić o badania... tylko nie chce za bardzo mówić, że to na fasolkę, bo to taki stary pryk, że z tajemnicą lekarską ma chyba niewiele wspólnego... wiec tak o po prostu chce o te badania poprosić... niby bez przyczyny...

reklama
Magda chodzi o to ze mnie nie kluje dol brzucha tylko tak kluje i ciagnie szyjka :( I mi juz smutno ze po raz ktorys zobacze I kreche :(

Milia testowac mam w niedziele :)

Do góry