reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ael współczuję Ci bardzo tego okropnego samopoczucie ale musisz wytrzymać. Ja wiem kochana, że nie takiej odpowiedzi oczekiwałaś ale nie bardzo wiem jak mam Ci pomóc. A mówiłaś lekarzowi o tym? Bo mdłości owszem w ciązy są ale w tak późnej nie są zbyt dobre

Kochana przecież przez to położyli mnie miesiąc temu na kilka dni do szpitala i nie wiedzą skąd takie coś. Już zaczyna mnie denerwować powiedzenia ludzi, że "to czasem tak w ciąży jest". Oni sobie mogą tak powiedzieć ale to ja codziennie umieram i nie wiem co mam ze sobą zrobić. A najbardziej mnie moje ciotki wcurwiają, bo one to też 9 miesięcy miały mdłości ale robiły przy domu/pracowały.
Ale żadna nie powie mi, że nawet przy głupim chodzeniu dostawała mdłości. I tylko mnie przedrzeźniają, nawet moja matka. Tylko siostra mi współczuje jakoś.

Ael: musisz przetrwać dla dzidziusia te wszystkie nieprzyjemności, a nie ma jakiejś herbatki na mdłości ? zeby troche złagodzic

Na samym początku ciąży i mdłości próbowałam imbirowej herbaty, ale od samego zapachu było jeszcze gorzej. Ja jechałam na silnym leku przeciwwymiotnym. Ale ile to mogę brać?
Teraz mam ostatki łyknęłam jedną tabletkę i pomaga, ale nie wiem na ile.

Kurka Ael nam się wykończy przez te mdłości :( Młody może nie będzie tak mamie dokuczał po porodzie jak teraz się wyszaleje w brzuchu .

Młodemu zwisa i powiewa, że mamusia źle się czuje.

reklama
Ael: olej ciocie dobre rada ,bo one to zawsze wiedzą lepiej i nawet znają lepiej twoj organizm niz ty, zawsze możesz na nie nawrzeszczeć bo masz wytłumaczenie- jestem w ciązy i hormony mi buzują:))
Trzymaj się mocno i nie wiem co rób ,jakoś nic mi do głowy nie przychodzi

Fifka ja niestety też cos o tym wiem.
Ael no wiem wiem, że leżałaś m.in. prze zto..przeca pamiętam. Tylko widzisz, ja też miałąm do samego końca takie straszne mdłości, do 24tc. Wstawałam z łóżka koło południa, a obok łóżka na stałe już były miska i reczniki. I niestety też nikt nie potrafił pomóc, twierdzili lekarze zgodnie, że tak juz mam i juz.
Ja to do tego doszło, że sama rano, nawet nie powstrzymywałam wymiotów bo dopóki sie nie po... to nie było mi lepiej, a jak poleciało to od razu lepiej sie czułam

Ael no wiem wiem, że leżałaś m.in. prze zto..przeca pamiętam. Tylko widzisz, ja też miałąm do samego końca takie straszne mdłości, do 24tc. Wstawałam z łóżka koło południa, a obok łóżka na stałe już były miska i reczniki. I niestety też nikt nie potrafił pomóc, twierdzili lekarze zgodnie, że tak juz mam i juz.
Ja to do tego doszło, że sama rano, nawet nie powstrzymywałam wymiotów bo dopóki sie nie po... to nie było mi lepiej, a jak poleciało to od razu lepiej sie czułam

Tylko u mnie się dziwili lekarze, że wiesz po 12 tygodniu cisza wszystko minęło, czułam się zajebiście, aż tu nagle 6 kurna czerwiec równo i ja zdycham bo nie daje rady. I tak od tego dnia mam przerąbane. I lekarze głowili się, że znowu tak nagle się pojawiło nic nie pomaga.
U mnie też na stałe stoi miska pod łóżkiem, zamieniłam się z moim miejscami, on poleciał pod ścianę ja na wylocie, a miska centralnie pod moją głową na poduszce.

Ael mi leżenie pomaga... Na poczatku to niemal cały dzień przesypiałam, żeby sie lepiej czuć.

ej a co z julieet? jak ja jej dawno nie widziałam...

Dziurka- Bidulko, a co Ty masz za myśli paskudne nocami? A Fe… już ich nie będzie :-*

Dagne- Gratuluję Ślicznej Zuzi w rodzinie :-) następna radość :-)

Lamia- Ty też uzdolniona jesteś? :-D dawaj tu te szkatułki :-D A z tymi testami, to może za wcześnie zaczęłaś, albo owu. masz w późniejszej fazie cyklu (tak jak -chyba-ja) :-D
Jej masz siostry bliźniaczki? :-D extra :-D może Ty też będziesz miała bliźniaki(?) :-D a co siostry lubią, czym się interesują? :-)

Ael- a duży ten balkon masz? :-D ja za dziecioka spałam na balkonie w wakacje, więc mi to nie straszne :-D
Ooo jej :-( tak mi przykro, że Cię to tak męczy, chętnie sama bym już zaciążyła i nawet wzięła od Ciebie te mdłości :-D bo Tobie należy się już spokój! Trzymaj się :-* już niedługo i będzie po wszystkim kochana, już prawie całość za Tobą :-*

Olcia- może dojrzewasz hi hi :-D a może to hormonki? :-)

Fifka- a Ty jak nie chcesz się smarować żadnymi maściami, to polecam zwykłą dziecięcą oliwkę- by nawilżać, nawilżać i jeszcze raz nawilżać, albo… moje nowe odkrycie balsam do ciała- neutrogena do skóry b. suchej- naprawdę łagodzi (moją) łuszczycę :-)

Mijenka- właśnie, wypłata, wypłatą, ale Ty musisz ładny kosztorys swoich usług zrobić :-D

Truskawcia ja mam tą łuszczycę na twarzy i we włosach... Na skórze owłosionej głowy już to opanowałam bo mam świetny szampon leczniczy który mogę w ciąży stosować, ale na twarzy to trauma, bo albo słabo pomaga albo świece się jak wariatka, ze wstyd z domu wyjść... Ja smaruje maścią z konopii na łuszczyce i trochę pomaga bo też natłuszcza, ale ja to po prostu muszę przecierpieć do porodu...

truskawcia: jak bede w domu to załącze fotki
a tym czasm dziewczyny się żegnam bo musze uporządkować sprawy w pracy, jak bede miała czas to jeszcze zajrzę przed wyjazdem a jak nie to dopiero po.
ŻYCZCIE MI POWDZENIA NA URLOPIE I ŻEBYM ZACIĄŻYŁA BO TEGO NAJBARDZIEJ CHCĘ .
buzki trzymajcie si e i do napisania nastepnego nie wiem kiedy papapapapap

reklama
Truskawcia ja paskudne myśli? Gdzie?:szok:
Lamia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry