reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Taaa same pozytywy.... Ale to dziecko mi sie nie podoba. Bzdury :)Koniec wrozb bo sie nakrecam i schizuje.
Dzis bylam z moim chrzesniaczkiem na sankach a w niedziele mam kolejny chrzest i bede mama chrzestna dla dziewczynki.

reklama
ja właśnie się zastanawiam, czy są jakieś wróżby dla kobiet, które już wiedzą jak przyszły mąż ma na imię, kiedy wyjdą za mąż i tak dalej... Jakieś takie - na "inne" tematy niż te typowe... ;-)

polecam wrózenie z obrączki - sprawdza sie!
zadałam pytanie,a kula mi odpowiedziała: " odpowiedz sobie sama" hehe

z obrączki można wywróżyć sobie ilość dzieci i datę ślubu.
tylko do dziś nie wiem czy chodzi o kościelny czy cywilny

Wróżenie z obrączki
Tłumacze zasady:
1. Wróżba na ilośc i płeć dzieci
zawieszasz obrączke na nitce wkładasz ja trzy razy miedzy kciuk a reszte palcó lewej dłoni, obracasz dłoń i nad nią trzymasz nitke z obrączką(nie bujaj nią). Ruch na około symbolizuje dziewczynke, ruch pionowy-chłopiec.
pwtarzamy to samo, czyli obraczka trzy razy między kciuk, znowu obracamy dłoń i patrzymy jak się rusza, robimy tak do momentu gdy obraczka stanie nad nasza dłonią i ani nie drgnie. Tyle razy ile musiałyśmy wykonać te czynnośći tyle będziemy miec dzieci, o wskazanej wcześniej płci
2.Wróżba na wiek wyjścia za mąż
Podnosimy nitke z obrączką pięć razy nad lewą dłonią(dłoń wewnętrzną stroną do góry) następnie wkładamy nitke do szklani i liczymy liczbe stuknięc obrączki o brzegi szklanki, gdy obrączka zatrzyma się w miejscu przestajemy liczyć i mamy wiek wyjścia za mąż.
W momencie gdy obrączka przez dłuższy czas się buja, możemy odczytać wiek w którym spotka na s wielka miłośc
3. Wróżba na ilość partnerów i imie wybranka serca
wkładasz obrączke do wody i zadajesz pytanie : ilu partnerów będę miała w swoim życiu wyjmujesz i liczysz ilość uderzeń obrączi o ścianki szklanki gdy obrączka zatrzyma się już na dobre wkładasz ja spowrotem do szklanki i zadajesz pytanie jak będzie miał na imie ten jedyn hehe i liczysz abc..pyrzypuśćmy że liczysz abc.. i obrączka wystukała k ona na chwilke zatrzyma się
wkładamy znów do wody wyjmujemy i liczymy dalej ABC ... aż wjdzie nam całe imie i obrączka już się nie poruszy

UWAGA!!!
Samej sobie nie robimy,musi ktoś nam zrobić!

Ostatnia edycja:
polecam wrózenie z obrączki - sprawdza sie!
zadałam pytanie,a kula mi odpowiedziała: " odpowiedz sobie sama" hehe

z obrączki można wywróżyć sobie ilość dzieci i datę ślubu.
tylko do dziś nie wiem czy chodzi o kościelny czy cywilny

dobra kula Lilouhahahahahahahah - ja w zadne wrozby nie wierze, taka mam nature - tak jak mowie wierze tylko w te wrózby ktore sa dla mnie dobre - ale zadne o dziciach czy jakis tam absolutnie bo jesli by tak bylo ze sie sprawdzaja to miałabym juz dwojke hahahahahaahhahahaahah

reklama
oczekująca to jaką wrożbę robilaś ze wiesz że masz mieć dwójkę??? hmm??
spowiadaj się...bo ja mam też miec dwójkę- parkę :D
i mocno wierzę w to że ten synek jest nam nadal pisany..choć coraz cześciej pojawia się myśl,że chyba nie:(:(
idę sie umyć,małż mecz ogląda :) trzeba się trochę poprzytulać póxniej

Do góry