reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ael śmiać mi się chciało jak weszłam ale troszkę na nią nakrzyczałam :p żeby wiedziała, że coś jest nie tak

A tak poza tym to psa nie wolno bić! można lekko klepnąć albo najlepiej w ogóle, wystarczy skarcić krzykiem. Poza tym nie zjadła kawioru tylko głupie racuchy co oczywiście nie zmienia faktu, że pies nie powinien ruszyć ze stołu i cały czas nad tym pracujemy.

No jak to jeszcze szczeniaczek, no to tym bardziej zachowanie wybaczalne. No ale jak sama piszesz, że siedziała w sypialni bo wiedziała, że źle zrobiła to już coś :-)
Ale racuszki faktycznie dobre były :-D

Ael dziękować !:-D A nie chwaliłam się bo to następny roczek przybył no i starsza jestem.
Linczować nie będę bo się ciężarnych nie bije ale jakbyś w ciąży nie była to inna sprawa:-D

No jak to się nie chwalić! Kobieto chwalić się w końcu byśmy obchodziły Twoją 18tkę ;-) A poza tym co znaczy, że starsza? Starsza ale jarsza XD!
Wiesz nawet gdybym w ciąży nie była, to byś mnie nie zlinczowała, do mnie nawet piekielne moherki przyczepić się nie chcą, taka groźna z wyglądu jestem XD XD XD

Co do tresury zwierząt i ich wychowania, u mnie w domu rodziców zawsze koty były od kiedy pamiętam. I zawsze mój ojciec koty ustawiał, ale NIGDY ręki na żadne zwierzę nie podniósł, wystarczyło taki krzyk: " Sssssssssaa!!!! KOMÓRKA!!!!", koty w jedną sekundę schowane i grzeczne były w komórce. I najczęściej właśnie krzyczał w taki sposób gdy koty faktycznie coś zbroiły i france na błędach się uczyły. Uczyły się też by przymilać się z rana do mojego ojca jak ten in papusianie dawał :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Fiona to jest jeszcze szczeniak, ona przy nas też nic nie weźmie i nikogo się nie boi ale jak wróciłam do domu to nawet nie wychodziła z sypialni bo wiedziała, że źle zrobiła. Jeśli chodziłaś na tresurę to łatwo Ci się mówi bo ktoś odwalił całą robotę za Ciebie, my z K wychowujemy naszą sunie sami i staramy sie jak możemy ale niestety nie zawsze da się idealnie upilnować psa.

Ael śmiać mi się chciało jak weszłam ale troszkę na nią nakrzyczałam :p żeby wiedziała, że coś jest nie tak

A tak poza tym to psa nie wolno bić! można lekko klepnąć albo najlepiej w ogóle, wystarczy skarcić krzykiem. Poza tym nie zjadła kawioru tylko głupie racuchy co oczywiście nie zmienia faktu, że pies nie powinien ruszyć ze stołu i cały czas nad tym pracujemy.

Ja nic nie wspominałam o biciu zwierzat....Jak to szczeniak to sie pewnie jeszcze nauczy co mozna a co nie....Co do tresury to ona była teoria a my cały czas musimy nad sunia pracowac bo jest tak ze jak sie nie wałkuje cały czas tego samego to moze sie oduczyc

Sil a dziękuję kochana! Z tego wszystkiego czego mi życzycie to wiecie najlepiej co najbardziej chce:-)
No to buzi po polsku(znaczy się trzy razy) :* :* :*
Ael aaaa pieprzysz kobito. Spojrzenie może masz powalające ale jak to się mówi: " nie taki diabeł straszny..":-D

Co do piesków to na teorie szkoda by było mi kasy , wszystkiego się można dowiedzieć samemu.
Wujek P. ma golden-a coś tam i ten psina był w takiej szkole dla piesków no ale tamten Helios(tak temu psu jest) bez pozwolenia nie wejdzie nawet do pokoju, kuchni czy gdziekolwiek indziej, zna wszyściutkie komendy jakie tylko są i co najlepsze....wujek po pracy wchodzi do domu a Helios stoi z kapciami w pysku

Ostatnia edycja:
Szczeniak bo ma dopiero 7 miesięcy i jest głupiutka ale wyglądem to przerosła mój stół a raczej ławę i może czuję "wyższość" nad nim :-D dosłownie i w przenośni :-D

Ael ja wiem,że ty czarownica i że z księżyca aż ale no proszzz...nie przesadzaj bo Ci zasadzę kopa w (__!__)
Magdalena a to jakaś konkretna rasa czy kundelek? My mamy amstaffa pomieszanego z..czymś ale jedyne co z tej rasy ma to łeb i choroby a tak to najspokojniejszy, najbardziej ci**waty pies na świecie.

Eh... Fiona ty ostatnio masz chyba jakieś wachania nastrojów w ciąży co? Najpierw Soglam opowiada o poronieniu a ty o dolegliwościach ciążowych, zostaje ci zwrócona uwaga (nie pamiętam przez kogo) i nawet się nie zrekompensowałaś... Teraz wręcz wyczuwam atak na czyjegoś psa... spokojnie... nerwy szkodzą dzidzi.

Magdalena u mnie kiedyś fretki zrobiły podobny motyw... ale z ogórkami z ogródka... później cały dzień robiły na zielono. Małpy otworzyły sobie klatkę, wlazły na stół i zjadły wszystkie ogórki przygotowane na mizerie (takie gruntowe) Niby to mięsożercy ale tak im smakowało :-D

Ael świetny suwaczek!! I ogólnie świetny pomysł z upamiętnianiem brzuszka!!

A ja dzisiaj cały dzień spędziłam z moją mamą. Byłam na zakupach, później u niej na herbatce i nagadałyśmy się!! Ja się smieje ze z moją mamą jak mieszkałyśmy razem było różnie... ale odkąd się wyprowadziłam nasze relacje są niemal wzorowe! ;-)

reklama
Hmmm..... musiałam wejść i zobaczyć bo nie wiedziałam jak Ci to opisać bo wiedziałam, że jest kilka podobnych. A więc chodzi mi o to z "Niedzielnie, spacerowo, ciepło i ze słodkim zakończeniem :)" pierwsze zdjęcie :-)

Do góry