reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
No bo ja wybieram się z mężem na weekend teraz 29lipca. Podobno warto tam jechać:) Chodzi mi o to czy łatwo mżna się z nimi dogadać?Jak tam są ceny?
Czy lepiej pociągiem dojechać czy samochodem?

Jak nigdy nie byłas to jak najbardziej warto:)
spokojnie mozesz mówic do nich po polsku ewentualnie po angielsku i wszystko zrozumiesz co ci powiedzą wiec luz:)
ceny jak to w stolicach dosyc wysokie ale spokojnie lepiej wejsc w boczne uliczki dalej od starówki i hradczan i tam zjesz pysznosci za 100-200koron na osobe maks wiec luz:)
dojechac lepiej samochodem...bo szybciej i wygodniej zdecydowanie hociaz z paarkowaniem tam jest problem:/
nocleg ja zamawiałam na stronie Booking.com: 154706 hotels worldwide. Book your hotel now! mają swietne ceny okazyjne i niedaleko starówki:)
warto zobaczyc oprócz standardów zamek na hradczanach ale nocą bo cąły plac jest czynny do 24 wiec spokojnie mozna zrobic sobie nocny spacer:)
 
Dzień doberek, ja już niestety nie śpie od 7 bo z K naprawiamy samochód i co dziennie coś nowego wychodzi i biegamy po mechanikach, złomach i z sklepach z częściami samochodowymi... :/
Ael ja dopiero teraz zauważyłam Twój nowy suwaczek, jestem w szoku i jestem zazdrosna, że w 13 tc miałaś już taki ładny brzuszek... :-(

Sil co do FB to jak mam znaleźć tą grupę i jak mam się dopisać? Bo mam konto ale niestety ten cały face to dla mnie czarna magia...

Ewelka co do Pragi to osobiście nie byłam ale słyszałam dużo pozytywów i moi rodzice byli i oczywiście wrócili zachwyceni z pełną kamerą filmów i zdjęć. Jeśli chodzi o ceny to mama mówiła, że drogo jak cholera (to też zależy co dla kogo znaczy drogo). Ogólnie ceny w knajpach mniej więcej takie jak u nas albo czasem droższe. Ale mówili, że warto.... Na pewno warto zobaczyć "tańczące" fontanny - choć nie wiem czy tak to się nazywa ale plus minus o to chodzi :p
 
Gocha no dziś u Ciebie :-) wpadnę na tę mizerię z ziemniakami :-)

Ostatnio wogóle mam fazę na ogórki :-) jak nie mizeria, to kiszone, konserwowe, tzatiki :-D
 
ojj jo joojjjj to sie porobiło nie ładnie :( ehhh

Soglam tule mocno :*:)

A wy złośliwe opowiadacie mi tu o jedzeniu a aj siedze w pracy :( I nie ebdzie dobrego obiadu :( Ale fasolke z mizeria bym chetnie zjadla !!!
 
A jak już piszecie o jedzonku to może macie pomysł co mogę zrobić na kolację ze znajomymi w sobotę?? Tylko chodzi mi o coś na ciepło... Nie mam za bardzo pomysłów, myślałam jeszcze o faszerowanych paprykach mięsem mielonym i do tego jakieś zapiekane ziemniaczki ale w sumie sama nie wiem...
 
Pochwale Wam się, co zrobiłam z mężem w weekend... a mianowicie bułeczki drożdzowe (oczywiście sama robiłam) faszerowane parówką, pieczarkami i serem żółtym.... :-)
Były przepyszn.... jeszcze w zamrażalniku mam 2 szt. :-)
 
Magdalena, a może faszerowaną cukinię?? Kroisz ją na pół, albo 3 części jak jest duża, wyciągasz środek, ale tak, żeby w tej środkowej został dół, czyli nie do końca wyciągasz nasionka. I do tego wsadzasz wcześniej podsmażoną kiełbaskę z cebulką i boczkiem. Na górę jako przykrywkę dajesz plasterek pomidora i plasterek sera. I takie coś dusisz/ gotujesz. Woda ma być tak do 3/4 cukiń. Potem z tej wody robisz sos normalnie z mąki i śmietany. mówię Ci, pycha :)
 
reklama
Sil ja też robie taką sukinie tylko faszeruję miesem mielonym z pieczarkami i serem żółtym... :-) Tak wiec cukienie faszerowaną POLECAM :-)
 
Do góry