reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Zastanawiam się dziewczynki, jak ja wytrzymam bez kawy jak zajde w ciążę :-( tak strasznie ją lubie... oczywiście teraz jak się staram to ograniczyłam jej ilości, ale nie wykluczyłam...

A czy można w ciąży pić kawe zbożową????

reklama
Ael a no chce, tylko ciekawa jestem czy Ty tak wysoko noge podniesiesz:-D

No żebyś się nie zdziwiła XD

Ael mam pytanie czy tobie w ciąży lekarz zwiększył dawkę euthyroxu ?

Tak, normalnie brałam 150 mg, a endokrynolog dała mi 5 razy w tygodniu 150, a 2 razy 175. Z resztą sama powiedziała, że tsh podnosi się w ciąży i trzeba wyższą dawkę brać.

Zastanawiam się dziewczynki, jak ja wytrzymam bez kawy jak zajde w ciążę :-( tak strasznie ją lubie... oczywiście teraz jak się staram to ograniczyłam jej ilości, ale nie wykluczyłam...

A czy można w ciąży pić kawe zbożową????

Kawę normalną w ciąży możesz pić, słabą, taką z mleka bardziej, ale można. Kawę zbożową tym bardziej można :-)
Jak ja się cieszę, że ja kawy nie pijam w ogóle.

Malutka z nawykami i przywyczajeniami w ciązy jest tak,że jak cię samej nie odrzuci to nie mozna od tak odrazu odrzucic bo organizm tez jest w szoku a wszystko stopniowo.Wiec spokojnie zmiejszyc ilosc ale 1-2 kawy z mlekiem dziennie spokojnie mozna i wszyscy ginekolodzy to potwierdzają takze bez obaw kochana.
A kawa zbożowa to tymbardziej wskazana wiec wrzuc na luz i się nie przejmuj.Nie jest tak strasznie i drastycznie jak myslisz.Gorsze sa nagłe zmiany wiec wszystko stopniowo,bo organizm i tak mnie niezła jazde z hormonami i zmianami wszelakimi,wiec poc o mu jeszcze takie ekscesy serwowac:)

Dziura, wiem,że dziś czwartek, narazie mam słabiuteńkie krwawienie :-D także mam nadzieję na małe conieco wieczorem :-)

Ael to ja sie chętnie zdziwię.:-D

No to nastawiaj swoje cztery litery!

Ael ja na razie będę brać 50 25 na przemian. Także zobaczymy czy coś się poprawi : )

Kochana na razie masz dopiero co wykryte Hashimoto w małym stopniu intensywne, więc nie ma potrzeby brać wielkiej dawki. Ja biorę już kilka lat euthyrox więc temu mam takie wysokie. U Ciebie takie wystarczą ale musisz przestrzegać zasad brania tego leku i będzie ok :-)

reklama
Ael prosz.....(_!_)...
5z5z0wfx48y3
5z5z0wfx48y3
5z5z0wfx48y3
kop...
Która chce pizze? P. mnie wczoraj uraczył takim rarytasem i dziś co prawda odgrzewana ale jaka pyniaaaaaa

Ostatnia edycja:
Do góry