reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Cos na popraw nastroju :)

Ostrzeżenie dla tych co planują m ieć DZIECI

Ostrzeżenie!!!
Pierwszedziecko: Zaczynasz nosic ciazowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciaze.

Drugiedziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdluzej sie da.

Trzeciedziecko: Twoje ciuchy ciazowe STAJA sie Twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu:

Pierwszedziecko: Z namaszczeniem cwiczysz oddechy.

Drugiedziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosly zadnego skutku.

Trzeciedziecko: Prosisz o znieczulenie w 8 miesiacu ciazy.

Ciuszki dzieciece:

Pierwszedziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz jekolorystycznie i skladasz rowniutko w kosteczke

Drugiedziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzeciedziecko: A niby czemu chlopcy nie moga nosic rozowego?

Placz:

Pierwszedziecko: Wyciagasz dziecko z lozeczka jak tylko pisnie.

Drugiedziecko: Wyciagasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczenstwo, zejego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzeciedziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakrecac grajace zabawki w lozeczku.

Gdy upadnie smoczek:

Pierwszedziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugiedziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzeciedziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie:

Pierwszedziecko: Zmieniasz pieluche co godzine, niezaleznie czy brudna czy czysta.

Drugiedziecko: Zmieniasz pieluche co 2-3 godziny, w zaleznosci od potrzeby.

Trzeciedziecko: Staraszsie zmieniac pieluche zanim otoczenie poskarzy sie na smrod,badz pielucha zwisa dziecku ponizej kolan.

Zajecia:

Pierwszedziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,do teatrzyku itp.

Drugiedziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzeciedziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjscia:

Pierwszedziecko: Zanim wsiadziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugiedziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komorki.

Trzeciedziecko: Mowisz opiekunce, ze ma dzwonic tylko jesli pojawi sie krew.

W domu:

Pierwszedziecko: Godzinami gapisz sie na swoje dzieciatko.

Drugiedziecko: Spogladasz na swoje dziecko, aby upewnic sie, ze starsze go nie dusi inie wklada mu palca do oka.

Trzeciedziecko: Kryjesz sie przed wlasnymi dziecmi.

Polkniecie monety:

Pierwszedziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz sie przeswietlenia.

Drugiedziecko: Czekasz az wysra.

Trzeciedziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Bardzo mi się podobało, a jeszcze żeby się lepiej poczuć to idę na zakupki i upiekę napoleonki.

A gdzie te z teścikami? Halooo...

reklama
Hej, we wrześniu to ja już tak szalałam przez te hormony, że mogłabym zgwałcić co fajniejszego faceta, aby tylko mieć dziecko;-)
hahaha;D

mam nadzieje ze chociaż niektórym poprawiłam humor :)
Dzięki, smieszne, ale troche prawdziwe;D

Bardzo mi się podobało, a jeszcze żeby się lepiej poczuć to idę na zakupki i upiekę napoleonki.

A gdzie te z teścikami? Halooo...
Poproszę napoleonkę i kawę;p
No właśnie, testujące siedzą cicho;) i nie wiem czemu!?
Witam was dziewczyny ja dzisiaj w bardzo dobrym humorze żadnych objawów na @ jutro powinna przyjść ale czy przyjdzie to się okaże u mnie zimno i pochmurnie nawet mi się nie chce z domu wychodzić.
To może jednak sie udało?;D

Do góry