reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Cześć dziewczyny, na wstępie sorki, że dość długo nie zaglądałam...
Prawie kończymy remont, jeszcze poniedziałkowe malowanie i zakładanie listew panelowych plus przed malowaniem przycieranie gipsu...;/ masakra, można by powiedzieć gorsze przeróbki starszego domu niż budowa nowego... a to tylko 1 pokój, o korytarzu nie myślę...
Nie będę próbowała nadrabiać tematów, więc może jakaś łaskawa duszyczka mi stresci ostatnie wydarzenia?? :)

Dagne: na nastepnej wizycie bedziesz miała usg?

na jaki dzień lekarz mniejwięcej określił zapłodnienie? kiedy masz termin porodu?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mineralna, prawdopodobnie będę mieć usg, chyba że jakoś inaczej przeprowadzi wizytę, do tej pory comiesięczna przebiegała prawie identycznie- spr wyniki badań, pytania odnośnie samopoczucia i dolegliwości, zważenie, omówienie co jest teraz najważniejsze i zaproszenie na fotel (badanie ogólne + usg), na koniec wystawienie skierowania na krew i mocz. I powiedział, że raczej tak będzie co mieciąc, a przy końcu może częściej. Na karcie ciąży napisał, że tp na 26 grudzień, tak jak z OM, ale dodał, że dzidzia rośnie narazie dość szybko. Prognozować dokładnie będzie na połówkowym. A zapłodnienie? 3-4 kwiecień. a co u Ciebie?

hmm...u mnie wynika ze 17 marca ale z OM 23 a jestem w 14 tygodniu.

a byłam na badaniu w kierunku wad genetycznych wszystko ok a teraz następne usg wraz z płcią 24 lipca dopiero. u mnie też rośnie szybciutko

to dziwne jestes w 14 yugodniu tak jak ja a ja zaszłam niby 23 marca a jak policzyłam 14 tygodni do tyłu wyszedł 17 marca. nie kumam ale nie ważne ważne że dzidzia się rozwija.

mnie się ostatnio sniło usg i że będzie syn.

Mineralna, wiek ciąży określa się z terminu ostatniej miesiączki, więc mi wiek z OM wychodzi 3 dni krótszy niż z USG, miałam cykle równe i książkowe, więc jeżeli od dzisiejszego dnia odejmuję 14t4d to wychodzi mi dzień ost @, a zapłodnienie nastąpiło 2 tyg później- wiem skomplikowane to, tak samo jak z liczeniem, który to tydzień teraz: jak masz na suwaku 14t4d to jesteś w 15 tygodniu ciąży- bo on właśnie trwa. Także mi się wszystko zgadza jak do tej pory, lekarz wpisał mi narazie tp z OM bo nie wiadomo, czy dzidzia ta samo szybko będzie się rozwijała jak do tej pory, czy np na pewnym etapie lekko przystopuje :) ważne, że nasze dzidzie narazie mają się dobrze, i by tak do końca :) może jakieś niezgodności u Ciebie wychodzą od tego faktu, że zaszłaś zaraz po tabsach. Tak czy siak, jak masz dobrego gina to jemu ufaj i słuchaj co mówi :)

A brzuszek słodki- taki malutki a już coś tam uwidacznia się :)
Mój jest nieco większy, ale to kwestia organizmu :)

Dagne, w sumie teraz mam stosunkowo mniejszy to i tak zdjęcie nie oddaje w 100% rzeczywistości mój interesuje się fotografiką to będę miałą lada dzień sesje z brzuszkiem i tak co jakiś czas :)

Ja uciekam :)

buziaki

Mineralna slodki brzusio ;-) i taki spiczasty.. :-p właśnie jak na chłopaka ;-) o ile się to sprawdza :-D

Dagne Wy jak się odrobicie to też wklej foto :-)

a ja gdybym chciała dziś mogłabym swojego na dziecko naciągnąć , bo miał ochote ( ja nie.. więc nie wiem kiedy ta owulka..) zabiera się i widzę,że już ma wchodzić ja do niego "co zdanie zmieniłeś, zasiac coś chcesz?" on mi na to..no podobno od niedzieli już możemy, więc ja mu na to,ze chyba owu nie było.. wiec musisz się jeszcze wstrzymać :-) biduuula ;-) wcale mi go nie żal ;-)

ale i tak się poprzytulaliśmy :-) oczywiście ANALizując cykl ;-) mruu :-)

reklama
Doberek:)
Wróciłam z działeczki i proszę ATAN GRATULUJĘ!!!!!
Nie dam rady nadrobić wszystkiego bo jak zwykle naprodukowałyście.
Aelku jak sie czujecie?????? Jak reszta naszych dwupaków?

Historia krótka brzemiennych w skutkach:rofl:

Ktoś na górze musiał to tak zaplanować
By co miesiąc garść fasolek nam podarować

I tak styczeń zimny,odpychający
Dla BigChild był w radośc obfitujący

W lutym Aelreda się radowała,
Ewika jej pozazdrościła,też swoją dostała
I jeszcze bliscy się ucieszyli
Gdy dwie upragnione kreski ujrzała Lily

W marcu Silmiriel była zdziwiona
gdy sie okazało że jest zaciążona
I przyszła pora na niedowiarka
Ze swojego szczęścia cieszy się Madziarka

Kwietniową fasolke przepowiedziała Hera
Dostała ją Dagne, zdolna i szczera
Zapewne w tym miesiącu będzie ich więcej
Bo już Mineralnejkocicy raduje się serce
Wilekanocny zając też rozdawał prezenty
i teraz Iwasek jest wniebowzięty!
I pojawiła się kolejna przyszła mamusia
fasolkę pod serduszkiem nosi Claudusia!
Trzeba wszystkich poinformować
że można też Atom gratulować
Jakby radości było mało
Ma_gdalence też sie w kwietniu udało!

W maju zaś Fiona się dowiedziała
że na górną liste awansowała.
Wszystkie dopada oczekiwanie
która kolejną fasolkę dostanie!
Stało się ! Donia nam powiedziała
że do Chin sama nie będzie leciała.
Na Vanilię fluidki szybko zadziałały
I piekna fasolką zaowocowały.
Czasem los nas zaskoczy i zadecyduje
jak czyimś życiem pokieruje
Soglam luzowała i pracy szukała
a zamiast etatu dzidzię dostała!
Nie jeden test wykonał Paluszek
Ostatni obwieścił że urośnie jej brzuszek
Szcześliwy dla Fifki jest koniec miesiąca
Starali się starali,zmajstrowali brzdąca!
Martwiała się Lovka,smucił się też mąż
że fasolki nie ma wciąż
Ale że w maju wszystko do życia się budzi
Ta rodzinka liczyć będzie niebawem troje ludzi

Mamy Czerwiec ,coraz bliżej lata
i ze swojej kruszynki już cieszy się Atan

A teraz ten ogrom szczęścia sobie wyobraźcie
Bo miesięcy w roku mamy przeciez dwanaście:-D

Ostatnia edycja:
Do góry