reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Moze mi sie przesuneła, sama nie wiem. Poczekam kilka dni na @ od luteiny. Dzis ostatni dzien wiec do 5 dni ma przyjsc okres. Sie zobaczy. Jak co to pójdę na bete, najpewniejsza wiadomo.

reklama
bigchild 14 dni fazay lutealnej to raczej test powinnien juz pokazać wynik pozytywny jelsi bylabyś w ciazy.jak przeglądałam kieydyś wykresy ciążowe to tak u ponad 80% kobiet ciąża wychodziła w 12-15 dnia fazy lutealnej...
może owu Ci się przesuneła??
To chyba jest jedyne wytłumaczenie..

u mnie też w tym cyklu jakieś cuda się dzialy....dostałam @ po 35 dniach,wiec cykle mam długiee,dobrze,że ją juz dostałam,bo wiem na czym stoje,ale po odstawieniu duphastonu,który bralam przez 10 dni to @ przyszła dopiero 8 dni po.
wiec bigchild może Ci się coś popierniczyło w cyklu...
ja wolę brać dupkha.bo mierzę temp i przynajmniej mam wyniki prawdziwe,bo luteina podnosi temp więc bez sensu jest mierzenie temp.kiedy się bierze lutke

u mnie też w tym cyklu jakieś cuda się dzialy....dostałam @ po 35 dniach,wiec cykle mam długiee,dobrze,że ją juz dostałam,bo wiem na czym stoje,ale po odstawieniu duphastonu,który bralam przez 10 dni to @ przyszła dopiero 8 dni po.
wiec bigchild może Ci się coś popierniczyło w cyklu...
ja wolę brać dupkha.bo mierzę temp i przynajmniej mam wyniki prawdziwe,bo luteina podnosi temp więc bez sensu jest mierzenie temp.kiedy się bierze lutke
Eh ten listopad jest zwariowany dla naszych cykli;p ale może będzie owocny... ;)

Hmm jak biore luteine to okresu nie moge dostac? Z tego co pamietam to X lat temu jak bralam luteine to juz po kilku dniach pojawila sie miesiaczka, ale wiem na czym polega mechanizm luteiny ze dopiero gdy progesteron spada po odstawieniu to pojawia sie krwawienie, no chyba ze ono ma juz sie pojawic to bez wzgledu na lutke ono się pojawia.
wogole nie licze na ciąże, czekam tylko bo chce zeby mi sie wszystko unormowało.
Tyle kobiet ma problemy z cyklami bezowulacyjnymi, z torbielami, z nieregularnymi cyklami, że boję się ze i mnie to dopadło i będę się meczyć miesiącami.

Hmm jak biore luteine to okresu nie moge dostac? Z tego co pamietam to X lat temu jak bralam luteine to juz po kilku dniach pojawila sie miesiaczka, ale wiem na czym polega mechanizm luteiny ze dopiero gdy progesteron spada po odstawieniu to pojawia sie krwawienie, no chyba ze ono ma juz sie pojawic to bez wzgledu na lutke ono się pojawia.
wogole nie licze na ciąże, czekam tylko bo chce zeby mi sie wszystko unormowało.
Tyle kobiet ma problemy z cyklami bezowulacyjnymi, z torbielami, z nieregularnymi cyklami, że boję się ze i mnie to dopadło i będę się meczyć miesiącami.

Z tego co wiem, to jest tak jak piszesz. Oby sie unormowalo i to szybko, to bedziesz wiedziec na czym stoisz. Trzymam kciuki.
A który to Twoj cykl? Mysl pozytywnie, to pomaga, duzo kobiet ma problemy,ale tez wiele zachodzi bez problemu, wiec czemu akurat Ciebie mialoby to spotkac;)

Wiec jest to moj drugi cykl po odstawieniu tabletek ktore przyjmowalam od 16 rz przez 8 lat... Wiec pewnie dlatego jeszcze nic nie wrocilo do normy. Moj maz to mowi zepewnie jeszcze tabletki anty działaja.... Heh nieswiadomi faceci :)

No to jeszcze zupełnie nie masz sie co martwic! ;D Ta.. faceci zawsze wiedza swoje;p tylko, ze niektorzy lekarze twierdza, ze od razu po odstawieniu tabletek wlasnie jest latwiej zajsc.. wiec zdania sa podzielone, a co bedzie to zycie pokaze!

Witam z rana wszystkie niepracujące, będące już w pracy lub do niej się spieszące. Ja tam siedzę w ciepłym domku.

Z tym duphastonem i luteiną jest faktycznie tak, że mogą nieźle napieszać wcyklu . Ja kiedyś czekałam ponad dwa tgodnie ponad plan.

reklama
DOkładnie tez mu to powiedziałam, że po tabletkach jeszcze na ciąze mnogą sie mogę załapac... :) A serio to juz chce okres, chce grudzien i wizyte u gina zeby mi powiedziala ze wszysko jest ok, może mi kaze brac luteine wiecie od 16 dnia, bo ja poki co to biore dopiero jak okres nie przyjdzie i wydłuzam cykle.

Jajnik znow mnie boli,pewnie na dniach bedzie @. Nuda u mnie w pracy... Wiem wiem jak mozna sie nudzic w pracy :)

Do góry