reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Hej ja nadal nie w humorze :-(.. Dziś się dowiedziałam od naszego wspólnego kolegi, że Ł nie chce się na razie ze mną spotkać a ja mam u niego jeszcze trochę rzeczy, które są mi potrzebne.. ehh..
Ael ciesze się, że już w domku jesteś szczęśliwa :happy:
Atan nie zamartwiaj się na zapas.!!!! Z dzidzią wszystko w porządku i tak będzie do końca ciąży.!
Lily Gratuluję dziewczynki.!!! :-)
Pyscek ja również trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&& Na pewno zdasz.!
Malutka u mnie już 7 cykl leci ale też jakoś wątpię, żeby się udało od wczoraj starania zakończone jak na tą chwilę. Teraz czekać jak to wszystko się potoczy. Zobaczysz fasolka przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie więc nie myśl o tym i zajmij się sobą i mężem a zobaczysz jak szybko się uda. :-) trzymam kciuki &&&&&&.!!!

reklama
To ja mam takie same obawy jak Ty Silm...mi sie tej samej firmy podoba tylko troche inny model, a czytałas gdzies opinie o tym producencie? bo ja za wiele nie znalazłam...podoba mi sie tez klasyczny wózek firmy Roan (martita) tylko ostatecznie nie wiem czy koła skrecane sa lepsze czy gorsze a ten nie ma skrecanych...a z tego co przeczytałam to ile mam tyle opinii...dobrze ze mam jeszcze troche czasu...

Paluszek, mnie się jeszcze z tego Viki podoba, na paskach, ale mi się nie zmieści pewnie, musiałabym się przejechać i przymierzyć. Opienie... Hm... Jedyne co, to, że ciężki i że jak się jedzie spacerówką i dziecko przodem do kierunku jazdy, to ciężko wyjechać na wysokie krawężniki. A ja sobie myślę, że na wysokie to się po prostu nie jedzie, a na przejściach są niskie ;)

Klari, tak od wczoraj sobie o Tobie myślę i sądzę, że powinniście na chwilę odpuścić starania, nawet, jak się zejdziecie. To strasznie nieodpowiedzialne takie zachowanie, nawet w nerwach. Pewnego dnia, w ciąży stwierdzi, że nie bardzo chce z Tobą mieć dziecko i on się wyprowadza i co? Napisz mu smsa, że potrzebujesz tych rzeczy. Jest dorosły, musi się jakoś zachować. A jak powie, że masz się wypchać, to... Ja bym zostawiła, bo nie dorósł i pewnego dnia zostaniesz z dwójką dzieci. Może przykre, ale takie mam odczucia.

Klari czytałam troszkę o Twojej sytuacji i bardzo Ci współczuję :-( Wiem, że żadne słowa Cię nie pocieszą, ale spróbuj sobie w jakiś sposób to wytłumaczyć. Dziwne jest dla mnie to, że facet będąc z kobietą jakiś czas, planuje dziecko i bez przyczyny odchodzi. Nie rozumiem tej sytuacji. Nigdy w związku rozpadającym się nie piętnuję tylko jednej strony (gdyż strona zawszę leży po obu stronach), ale dla Twojego partnera nie ma wytłumaczenia. Takich rzeczy nie powinno się robić...
Możliwe, ze on przemyśli sprawę i wróci - może stało się coś (o czym ty możesz nawet nie wiedzieć) i on potrzebuję teraz troszkę czasu.

Bardzo dobrze powiedziała Silmiriel, że jeśli się zejdziecie to może warto opóźnić w czasie planowanie dziecka. Wiem, ze przykre są te słowa, ale ten partner jest troszkę nieodpowiedzialny. Możemy wiedzieć ile on ma lat???

https://www.babyboom.pl/forum/members/silmiriel-89318.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczyny!

Właśnie zrobiłam mały eksperyment i potwierdzam że testy owulacyjne wykrywają ciąże! Moja testowa kreska jest nawet mocniejsza niż kontrolna!

Ael cieszę się razem z tobą ze jesteś w domu!
Atan a ty nie zadręczaj się bo w dupę dostaniesz! Wszytsko będzie dobrze, pozytywne myślenie jest bardzo ważne!

A ja dzisiaj dowiedziałam się (a raczej wyczytałam w kodeksie pracy) że moja szefowa musi mnie znowu do pracy przyjąć! Bo wymówienie dostałam będąc już w ciąży ale jeszcze o tym nie wiedziałam i w związku z tym zwolnienie jest nie ważne. Jutro idę pogadać z szefową! Byłoby super jakbym miała macierzyński!

Fifka zgadza się. Jeśli zostałaś zwolniona będąc w ciąży to pracodawca musi Cię przyjąć do pracy, na takich samych warunkach. Umowę będziesz miała do dnia porodu, a później macierzyńskie masz wypłacane przez ZUS.

MUSI CIĘ PRZYJĄĆ. KODEKS PRACY SIĘ ZMIENIŁ I JUŻ OD 1 DNIA CIĄŻY KOBIETA JEST CHRONIONA

Sil to nie takie proste bo od wczoraj próbuję się do niego dodzwonić, pisałam esy i nic nie daje i tych rzeczy chyba jeszcze długo nie odzyskam..
Jeśli w tym cyklu się udało i będę w ciąży to wcale nie będę rozpaczać i się martwić bo wiem, że sama też sobie dam radę i wiem że mi rodzina też zawsze pomoże jak coś.

reklama
Dziewczyny, ja nie jestem pewna, czy się zmienił. Jest chroniona, owszem, od pierwszego dnia, jasne, ale jak umowa kończy się po 12 tygodniu. Wiem co mówię, przeżywałam to w maju. Chyba, że się zmienił niedawno. To Fifka, byłoby super.

No to Klari, zastanów się, czy warto z kimś takim, wiem, boli...

Do góry