reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Tyle napisałyście, że ciężko nadrobić :D Więc jeśli chodzi o kwestię wiary, to czarnej masy nie lubię. Ale nie generalizujmy... Więc tak to wygląda, że wierzę w Boga. Natomiast muszę przyznać się, że nie znoszę słuchać kazań księży na jakieś tematy o których on nie ma pojęcia w praktyce. Jak może nauczać jak postępować w małżeństwie jak on nie ma o tym pojęcia. Druga sprawa, to [ 'co łaska' ale... ] Trzeba przyznać, że są bardzo pazerni na pieniądze... A papież Benedykt odsuwa młodzież od kościoła... Gdzie Jan Paweł II bardzo ją do tego kościoła przyciągał.
Ślub kościelny miałam - owszem...
Chrzestną będę, i swoje dzieci też ochrzczę. Ja myślę, to to każdego indywidualna sprawa, każdy ma swoje sumienie i na Sądzie Ostatecznym będziemy się z niego 'rozliczać' :D

reklama
DZiewczyny ! Tyleeeeee stron miałam do nadrobienia.....Czytałam czytałam i w końcu skończyłam ! :-D:-D:-D hura :-D

Co tam u Was dziewuszki?:):):):) ja właśnie skończyłam obiadek robić... Jajeczko sadzone.... plus młode ziemniaczki i koperekkk MNIAM :D i oczywiście kefirek :)

W pon idę w końcu do ginekologa. Wróciła z urlopu i zapisałam się na poniedziałek........

Jeśli chodzi o ten temat ze ślubem to.. JA jeszcze jestem zaręczona i planujemy z moim ślub ale cywilny. Oczywiscie marzy mi się biała suknia ale zdecydowaliśmy że będzie tylko cywilny ..Może później kościelny jak nam się odwidzi hehehe

Smacznego:) obiadek - taki jak miałam wczoraj :-) Dzisiaj kopytka z sosikiem bo ziemniaczków trochę zostało :p ,
Ja to jak wieczorem próbuje nadrobić to zanim przeczytam to tu już kolejne strony dochodzą i tak w kółko :p

Hej dziewczyny, normalnie wczoraj coś mnie opętało i jak położyłam się na drzemkę o 18 to wstałam rano do pracy:sorry: ale tak smacznie mi się spało

Ale wczoraj zaroiło się od imion:-) ja zawsze dla chłopca chciałam Filip, ale mojemu mężowi się nie podoba:no: Gdzieś kiedyś słyszałam jak jakiejś aktorce strasznie podobało się imię Franek i tak chciała dać synowi na imię, ale jej mąż był nieugięty, więc wymyśliła sposób że dała mu kartkę pełną propozycji imion najgorszych jakie znalazła i wśród nich Franek, mąż nie miał bardzo wyboru i się zgodził...to dla tych które nie mogą przekonać męża:-D

Dla dziewczynki jeszcze nie wiem podoba mi się Liliana, Blanka, Alicja, Kalina,Lena
Mój mąż dla dziewczynki chce Madzie:-) Ewentualnie jak nie zgodzi się na żadną z moich propozycji to damy dziewczynce Magdalenka będę zdrabniać Lenka i już:tak:

Iwasek Fajny ten X-lander i nie taki tragicznie drogi. Bardzo mi się podoba:-D
Pięknie mnie wkręciłaś do historyjki. Dziekuję:-D
Basati ja wierzę w Boga,chociaż do kościoła mam wiele zastrzeżeń, modlę się o zdrówko dla mojej dzidzi i nie tylko, zawsze miałam z nim dobry kontakt:-) jeśli coś się dzieje dobrego lub złego myślę że człowiekowi jest łatwiej jeśli w jakiś sposób sobie to tłumaczy, że tak miało być, czemuś miało to służyć, tak chciał Bóg....być może tak jest, a być może nie....nie dowiemy się tego:-)
Sil tak mówią że przerywany to zerowa ochrona, a my kochaliśmy się właśnie tą "metodą" prawie rok, i teraz jak zdecydowaliśmy się na dziecko to chlup za pierwszym razem, więc może jednak jakoś działa

kurcze tak czytam te wasze propozycje imion... i widze ze ludzie to mają jednak różne gusta i guściki. Przyznam ze Filip tez mi sie bardzo podoba...

a tak poza tym,,, gdzie magenta? gdzie pok? gdzie iwasek? gdzie asiol? tak żadko teraz tu was widzę... co u was???

Ostatnia edycja:
Sil to czekamy na to zdjecie niecierpliwie!!! oby zadzialaly te twoje fluidki :tak:
Basati co do dziewczyn to mag i IWASEK pojawialy sie ostatnio, chyba nawet wczoraj i wszystko ok ale martwimy sie o pok :-( wogole jej nie widac nigdzie juz dluzszy czas a z Asiolkiem to tez sie zastanawiam...

Witam was gorąco :-).
Ja już dziś po jazdach i coś mnie mdli i zrobiło mi się słabo w samochodzie i instruktor już wracał.
A teraz wcinam jajko na miękko i odpoczywam :-).
Co do imion to my już mamy parę wybranych dla dziewczynki i chłopca i zobaczymy co z tego wyjdzie ;-).
Ja do kościoła nie chodzę, jedynie np. ślub, komunia itp. Jakoś tak nie przepadam za chodzeniem do kościoła dla mnie to bardziej jest popis i pokazanie ja chodzę to wierzę w Boga a ty nie to jesteś zła itp.. ;-)
Basati pewnie te co działają to są teraz na łonie natury ze swoimi facetami i działają.. :-D

reklama
Do góry