reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Nie, będzie się liczyć tylko te miesiące po zmianie stosunku pracy, czyli z umowy o pracę na czas określony, moim zdaniem. Bo skoro nam się nie liczy chorobowe, to Tobie pewnie też nie, a coś takiego słyszałam. Ewentualnie od stycznia się będzie liczyć. Ale faktycznie zadzwoń do ZUS

reklama
No ja już po wizycie i jestem szczęśliwa!! Chociaż w sumie nic interesującego mi nie powiedział oprócz tego, że ciąża ma tyle ile z moich wyliczeń wynika czyli 6-7 tydzień :D USG było dopochwowe, mąż ze mną nie wchodził ale dostałam już pierwszą fotę, następną wizytę mam za 2 tygodnie (16.06.) i stwierdził, że będzie już więcej widać... Fasolka mierzy 6,3mm i pierwsza data prawdopodobnego porodu na 23.01.2012 :D oczywiście skierowanie na kupę badań i aż się boję ile to może wszystko kosztować :dry:

Uciekam spać,miłej nocy życzę!!!

Ostatnia edycja:
donia i magda wczesniej nie robilam pomiaru temperatury bo dopiero w piatek dostalam termometr... wczesniej szukalam i nigdzie nie bylo... jedynie w dniu kupienia sprawdzilam czy dziala ale to bylo popoludniu i nie lezalam wczesniej i wtedy pokazal 37.51 ale tego nie uznaje bo to nie bylo po spaniu... no niewiem wlasnie kiedy bedzie lub czy byla owulka bo w piatek zrobilam test owu i pokazaly sie dwie kreski ale nie az tak ciemna ale w niedziele byla jasniejsza niz ta piatkowa a wczorajsza byla podobna do niedzielnej ale bladsza leciutko wiec niewiem czy owu byla czy dopiero bedzie...;-/ bo w sobote u rodzicow lekko mnie podbrzusze pobolewalo... wiec niewiem co myslec ...

donia i magda wczesniej nie robilam pomiaru temperatury bo dopiero w piatek dostalam termometr... wczesniej szukalam i nigdzie nie bylo... jedynie w dniu kupienia sprawdzilam czy dziala ale to bylo popoludniu i nie lezalam wczesniej i wtedy pokazal 37.51 ale tego nie uznaje bo to nie bylo po spaniu... no niewiem wlasnie kiedy bedzie lub czy byla owulka bo w piatek zrobilam test owu i pokazaly sie dwie kreski ale nie az tak ciemna ale w niedziele byla jasniejsza niz ta piatkowa a wczorajsza byla podobna do niedzielnej ale bladsza leciutko wiec niewiem czy owu byla czy dopiero bedzie...;-/ bo w sobote u rodzicow lekko mnie podbrzusze pobolewalo... wiec niewiem co myslec ...

moim zdaniem dopiero rośnie u Ciebie pęcherzyk i skok dopiero nastąpi, no chyba, że masz krótkie cykle
a test owu jest pozytywny jak testowa jest ciemniejsza od kontrolnej, jakich testów używasz?

LH test domowe labolatorium.. wlasnie niewiem jaki dlugi cykl bede miec ostatnio mial 25dni wczesniejszy 29 a jeszcze wczesniejszy28dni

no wiec co do sluzu to w niedziele wieczorem i wczoraj bylo go pelno i ciagnacy i przezroczysty... wiec niewiem a przedchwilka zabolal mnie tak jajnik ze hej... nic nie kumam...

no wiec co do sluzu to w niedziele wieczorem i wczoraj bylo go pelno i ciagnacy i przezroczysty... wiec niewiem a przedchwilka zabolal mnie tak jajnik ze hej... nic nie kumam...

śluz a`la białko jaja kurzego pojawia się na ogół nawet do 3 dni przed owulacją i wyznacza dni płodne. Teraz jak będziecie współżyli to ten śluz zapewnia prawidłowe warunki dla przeżycia plemników

przytulanko bylo w piatek i wczoraj w nocy :-) i bedzie jutro albo po jutrze :-) mam nadzieje ze nie omina plemniczki owulacji:-) dziekuje za pomoc :-) ale czyli jesli teraz bedzie wzrastac temperatura to znaczy ze owu byla czy jak ??

reklama
przytulanko bylo w piatek i wczoraj w nocy :-) i bedzie jutro albo po jutrze :-) mam nadzieje ze nie omina plemniczki owulacji:-) dziekuje za pomoc :-) ale czyli jesli teraz bedzie wzrastac temperatura to znaczy ze owu byla czy jak ??

tak, teraz jak skoczy temp. o co najmniej 0,2 st. C i utrzyma się przez co najmniej 4 dni to znaczy, że była owulacja, a przytulanka kontynuujcie, u nas zaskoczyło jak współżyliśmy co dwa dni
powodzenia
idę lulu

Do góry