reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Donia aha ja tak pytałam z ciekawości ;-).
Chyba się jednak zdecyduję na te studia bo wymyśliłam sobie, że fajnie by było pracować w klubie fitness :-)

o ja nic nie wiem że coś wybrałaś, jaki kierunek? super

pyscek kurcze nie wiem, może jakaś cysta na jajniku. Kiedy masz wizytę u gina? podjedź może na ostry dyżur żeby srpawdzili co jest, nakłam tylko, że ból ostry zaczął się dziś wieczorem

Donia, zwolnienie nic Ci nie daje, w sensie nic nie przesuwa. Od dnia porodu odliczasz 12 miesięcy i masz okres, z którego się liczy średnią. Ja mam termin na grudzień, więc liczy mi się od stycznia tego roku, mimo, że jestem na zwolnieniu. Zwyczajnie wtedy liczy mi się nie wypłata, a zasiłek chorobowy do średniej :)

Klari, no jak ktoś nie pracował, to skąd ma mieć średnią? Logiczne, nie? ;)

a co jest jak brzuch boli jak na @ a jej brak z takim opóźnieniem ?? :-(
I test negatywny?
Jeśli negatywny to różne rzeczy, może po prostu trochę hormony się poprzestawiały, może stres zabieganie, też mogły zrobić swoje. Ważne by nie biadolić na coś poważniejszego i pójść do gina dowiedzieć się co i jak. Stawiam raczej na hormony.

czytałam na stronie ZUS i nic nie rozumiem :)
a zwolnienie w trakcie ciąży masz płatne 100%?

może coś się zmieniło, bo pamiętam, że moim koleżankom liczyli zarobki przed pierwszym L4 na ciążę
zajdę jutro do kadr i zapytam

No ja wiem, że i tak nic by nie wyszło...ale sie powstrzymac nie mogłam, sikałam juz zła na siebie ze 12zł w plecy zaraz bede zeby tylko przekonac sie ze nic nadal nie wiem...:) Teraz tylko trzymajcie kciuki, żeby wytrzymała chociaż do następnego wtorku z kolejnym testem, no i żeby jak juz go zrobię zeby były II kreski:)
Pyscek Donia ma dobry pomysł, szczególnie jeżeli na wizytę u gina musisz dłużej czekać...jak miałaś w miare regularne cykle to troszke długo nie masz @ .... To może być wiele rzeczy, po co sie tyle czasu zamartwiać?

Sil ja się jeszcze w tych sprawach nie zagłębiałam i tak z ciekawości się zapytałam ;-) i mam teraz spokój :-p hehe
Donia na AWF mam zamiar się wybrać :-).

Tak, mam 100% płatne. Zapytaj, ale wydaje mi się, że mam rację, że te miesiące na chorobowym wliczają się jako pracujące. Inaczej kobiety by tak chętnie na zwolnienia nie szły :)

reklama
na AWF w Białymstoku? super pomysł

paluszek cierpliwości życzę, wiem że to trudne, ale lepiej nie robić testu przed terminem @, czasem jest ciąża biochemiczna i można się niepotrzebnie nakręcić, zleci szybko te 7 dni

pyscek odezwij się, pojedziesz do lekarza?

sil mnie nie chodzi o to, że one liczą się jako zerowy dochód, tlko że bierze się średnią z 12 miesięcy przed zwolnieniem. Jeżeli ktoś zarabia zawsze taką samą kwotę to nie odczuje czy liczyli mu przed czy w trakcie zwolnienia, ale tak jak ja zarabiam w każdym miesiący inną kwotę to muszę się dokładnie dowiedzieć. Moja koleżanka narzekała bo liczyli jej przed zwolnieniem, później wróciła do pracy i dostała podwyżkę ale tego nie wliczyli.
No ale nie ma co dywagować, jutro się dowiem

Ostatnia edycja:
Do góry