reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lovka nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ;-). A wy ile cykli się już staracie.?
Dobranoc kolorowych snów ;-)
Kasia.natka ja ci w tej sprawie nie pomogę bo nie wiem nie używałam nigdy termometru i sama też jestem ciekawa jak to z nim jest :-p

Kasia.natka ja też nie pomogę, bo nie mam pojęcia, ale włożyłabym 'tak na oko' :D
Klari to nasz drugi, albo trzeci cykl... Chyba drugi... Także początek, ale dziecka już dawno pragnęłam, tylko zawsze było coś 'ważniejszego' :(

reklama
Cierpliwość popłaca :-). Ale wiem jak to jest też na początku myślałam, że to takie hop i już jest. Nie ma co się załamywać trzeba działać dalej aż w końcu się uda.

Dobra widzę, że wszystkie już uciekły to i ja mykam :-)

Ostatnia edycja:
witam dziewczynki lovka trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&& mam nadzieje ze rano beda dwie kreski ;-)
Kasia.natka tez ci nie pomoge bo narazie czekam bo w aptece maja mi sciagnac od producenta i nadal niema .. ale tez jestem ciekawa ale mysle ze drugi dzien nie zaszkodzi moze jedynie wykres sie pomylic moze o jeden dzien wtedy niewim...
a co do glebokosci to chyba nie az tak gleboko bo se jeszcze krzywde zrobisz a wydaje mi sie ze za kazdym razem mniej wiecej w tym samym miejscu powinien byc termometr ale moge sie mylic...

sil śliczny brzunio ;-) zazdroszcze;-) milo tak sobie popatrzec na wasze brzuszki;-)

ael ale mialas ciekawy dzionek ;-) dobrze ze wszystko sie wyjasnilo ;-)tylko szkoda ze cie tak stresowali niepotrzebnie...

a u mnie nadal dni plodne i w sumie probowalam policzyc kiedy powinna byc owulka i odkrylam ze mam od 1 dc zawsze na 15dc mialam owulke a faza lutealna byla zmienna niewiem czemu ... ale moze przez to ze bralam tabletki i dopiero moj cykl w koncu sie wyrowna .. a nie 29 i 26 dni...
ciekawe jaki bedzie ten cykl...
a mi dzionek caly w pracy wieczorem w domku moj mezulek sciol wlosy na glowie prawie na lyso :szok: zawsze mial troszke dlozsze ale odrosna ;-)ale w sumie lubie jak kluja ;-)

a co do dni plodnych to dzisiaj mnie lekko jajniki pobolewaly:zawstydzona/y:

zycze milej nocy kochane jak uda mi sie w pracy wejsc na neta to sie odezwe ;-) a jak nie to dopiero wieczorkiem ;-)

Kasia. Natka ja też wkładam go tak żeby mi nie wypadł, ale też nie tak głęboko zebym migdalkow nie podraznila :-D możesz zacząć od dzis ja chyba zaczęłam mierzyć od 4 dc i ladnie mi temp. rośnie teraz na @ czekam..

Hej baby:-) śpią jeszcze wszystkie??

Kasia.N łooo mamusiu ależ długaśne masz cykle. Mnie raz się przeciągnął do 35 dni to wydawało mi się że trwał całą wieczność a co dopiero 62. Z jednej strony fajnie bo @ masz rzadko ale przy staraniu u dzidzie to trochę frustrujące:-( a gin nic nie mówi na takie długie cykle?

Lovka nawet jak będzie I kreseczka to nie ma się co załamywać....tym bardziej że to dopiero drugi cykl.My właściwie też już drugi się staramy, choć pierwszy tak zupełnie świadomie i przemyślanie i nie czuję żebym tym razem zaszła....wolę mieć miłą niespodziankę niż niemiłe rozczarowanie.
Wiem że bardzo trudno się nie nakręcać z każdym cyklem, sama mam z tym problemy, ale cierpliwość i pozytywne podejście jest niezbędne:-)
Ale oczywiście ściskam kciuki za II kreseczki;-)

Melduję się, czytam Was... Uciekam na zakupy, bo dziś mamy gości, później wejdę i Wam wszystko napisze... Powiem tylko tyle, że lipa :/ cholera jasna :/

kasia natka niema sprawy ;-)

lovka niemartw sie bedzie dobrze masz przed soba nowy cykl i zaraz plodne dni wiec szalejcie do woli ;-) bo jak bedzie dzidzia to tyle nie bedziecie szalec ;-) <przytulasek> trzymaj sie mocno ;-) i nie plakuchnaj tez sie tak zalamywalam ale teraz 3 cykl i juz z moim zalamywaniem jak widze jedna kreske duzo leiej juz nie placze tylko podchodze do tego ze bedzie nastepny cykl ;-)

ja nie spie jestem w pracy do 21 mam dosyc...

mam pytanie czy myslicie ze tabletki na katar alergiczny moga zaszkodzic jesli sie staram o dziecko bo ostatnio jakis katar mnie meczy a gdy wezme tabletke mam spokoj... ale nie biore bo sie boje ze moze zaszkodzic...

na ulotce isze ze jak zajde mam powiadomic lekarza jedynie... nazwa leku alerzina

Ostatnia edycja:
reklama
hej kobietki
jestem tu nowa i tez staram sie o pierwsza dzidzie juz drugi cykl
nie chciana @ mam dostac 30 maja ale powiem wam ze od tygodnia po owulacji mam jakis dziwny bol podbrzusza raz mnie kluje i boli bardzo silnie a raz wyczuwam delikatne pobolewanie.
Właśnie tydzien po owulacji mnie przez jeden dzien tak mocno bolalo musialam sie polozyc aby przeszlo byl to tak silny bol ze az nie do wytrzymania

pozdrawiam

Do góry