reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Właściwie to ja nie wiem co mój zakłada bo akurat znam takie przypadki, które jak już poszły drugi raz to serduszko już biło więc może też się na tym opiera... to czekanie jest straszne!!!!!!!!!!

reklama
No u Ciebie jeszcze nie będzie widać serduszka bo to za wczesie Ma-gda ale wiem co czujesz bo przechodzę przez to samo. :-)

Ostatnia edycja:
W 5 tyg. zycia płodu czyli 7 tydzień ciąży już może lekarz coś zobaczyc.

Ael super!!!! Wiem że najważniejsze aby było zdrowe ale Wy się nastawiacie na dziweczynkę czy na chłopca?

Ostatnia edycja:
no to u mnie może przy drugiej wizycie już da rade... :D bo skoro pierwszą mam dopiero 31.05 to druga koło 20 czerwca... (bo daje tak mniej więcej 3 tygodnie później)

Ael a co chciałabyś usłyszeć?? tzn. domyślam się, że obojętne ważne by zdrowe ale jednak każda z nas ma tam gdzieś jakąś nadzieję na daną płeć

A to całkiem mozliwe:-)

Fajnie mi tu z Wami kobietki ale mnie moje szczęście wygania więc uciekam.
Buziolki!

Iwasku powiem Ci tak. Kila tygodni temu nawet bardzo chciałam dziewczynkę, mój chłopaka, więc to raczej naturalne. Teraz nie mam przeczuć co mi w brzuchu siedzi kompletnie, a wszyscy powtarzają włącznie z moim że chłopak. Znajoma z tarota mi wywróżyła chłopa, a co zawsze ją proszę o pomoc zawsze się sprawdzało.
I teraz tak myślę, że jeśli faktycznie będzie chłopak...to moja rodzina oszaleje, dosłownie.
Licząc pokolenie do moich dziadków, najmłodszy wnuk ma 14 lat, potem rodziły się same dziewczynki! (najmłodsza urodziła się mojemu kuzynowi w tamtym roku).
Moi rodzice latają przy mnie jak przy jakimś największym skarbie, chcą płacić za wszystko (choć mocno się sprzeciwiam, bo jakby nie mieli innych wydatków na głowie). Przynajmniej korzystam z tego luksusu, że mogę za darmo i poza kolejką robić wszystkie badania w przychodni gdzie pracuje moja mamuśka.
I powiem wam, że w rozmowie z moimi rodzicami czuję bardzo jak cieszą się z tego wnuka (choć mamusia dzieciątka to ja byłam troszkę czarną owcą i niedobrym dzieckiem :D) a ja się cieszę, że oni tak reagują. Moja siorka bardzo się cieszy, siostrzenica też bo będzie miała małą kuzynkę bądź kuzyna, facet mojej siorki na wielkanoc chodził za mną i macał co chwilę brzuch, przez co bardzo mi się chciało w niego śmiać :-D
Ogólnie cała dalsza rodzina ciągle do moich rodziców dzwoni i wypytuje się ciągle jak się czuje, co u nas i najważniejsze czy już wiemy co będziemy mieć XD
Istne szaleństwo.

oj laseczki dzis sie czuje do du....y przespałam sie troszke ale nic sie nie poleprzyło zjadłam jajecznice loda 2 brzoskwinie banana i teraz mam mdłosci ale na szczescie przechodza...Na szczescie jutro mam wolne w pracy bo jak jutro bedzie tak jak dzis to nie wyrobie.Bede zmykac znow w kimono bo nie ma co sie meczyc

reklama
oj laseczki dzis sie czuje do du....y przespałam sie troszke ale nic sie nie poleprzyło zjadłam jajecznice loda 2 brzoskwinie banana i teraz mam mdłosci ale na szczescie przechodza...Na szczescie jutro mam wolne w pracy bo jak jutro bedzie tak jak dzis to nie wyrobie.Bede zmykac znow w kimono bo nie ma co sie meczyc
Fiona no niestety kochanie, ale przemęczyć się musisz.
Zapytaj się gina co możesz na to poradzić. Gdyby ja nie wspomogła się lekami to bym po prostu była do tej pory nie do życia.

Do góry