reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Iwasek robiłam bete w 9 dpo ale wyszła ujemna.. :( dzisiaj jest 19 dpo i nie ma @ takze nie wiem o co chodzi. Jak nie przyjdzie do piatku to zatestuje albo pójde do ginka :)

reklama
Asiołku u mnie wszystko ok. Przyzwyczajam się do zmian i staram się nie stresować wizytą. Zaczynam przypominać nastolatkę :-D ale podono to mija w drugim trymestrze. Mimo że tracę na wadze strasznie puchnę. Organizm zatrzymuje wodę więc muszę odwiedzić sklep i cos kupic bo nie będę miała za bardzo co na kuperek założyć ;-)

Ta Twoja prolaktyna... jakie Ty masdz wyniki?
Bo sięgnęłam po swoje i mam:
PRL 36,65 ng/ml normy 3-25
PRL (60 min) 518,15 ng/ml

Z tego co wiem to wynik po podpiciu powinien byc max 5 razy większy od podstawowego więc ja mam duzo za dużo ale mój gin powiedział ze tak bywa u takich typów jak ja i juz.

Gocha może za wcześnie. Zrób test . Po co się stresujesz. Bedziesz miała jasność.
Ja zrobiłam sikacza w święta(6 dni po owu) i wyszedł negatywny a byłam juz w ciąży. Było za wcześnie ale chciałam sobie zafundować troszkę % i zrobiłam . Głupol, wiem :-D
A test w dniu spodziewanej @ a nawet dwa miały juz magiczne dwie kreski:-)

Ostatnia edycja:
Asiołku u mnie wszystko ok. Przyzwyczajam się do zmian i staram się nie stresować wizytą. Zaczynam przypominać nastolatkę :-D ale podono to mija w drugim trymestrze. Mimo że tracę na wadze strasznie puchnę. Organizm zatrzymuje wodę więc muszę odwiedzić sklep i cos kupic bo nie będę miała za bardzo co na kuperek założyć ;-)

Ta Twoja prolaktyna... jakie Ty masdz wyniki?
Bo sięgnęłam po swoje i mam:
PRL 36,65 ng/ml normy 3-25
PRL (60 min) 518,15 ng/ml

Z tego co wiem to wynik po podpiciu powinien byc max 5 razy większy od podstawowego więc ja mam duzo za dużo ale mój gin powiedział ze tak bywa u takich typów jak ja i juz.

Iwasku ja mam wyniki w jakichś innych miarach uIU/ml czy jakoś tak. W każdym razie mam tego 682 uIU/ml a normy to 59-619 uIU/ml. A pobicia ja nie miałam robionego bo w Novum już się tego od dawna nie stosuje (pani dr tłumaczyła mi dlaczego ale już nie pamiętam):zawstydzona/y:W każdym razie powiedziała, że jak bardzo chcę to mi zrobią ale nie namawia, nie naciąga. Ale jak ona usłyszała jaki ja tryb życia prowadzę i jaka wiecznie zestresowana i spięta chodzę to ją ta prolaktyna wcale nie zdziwiła. Dała bromergon znów i kazała sprawdzić za 3 miesiące ale pod warunkiem, że będę prowadziła spokojniejszy tryb życia, będę więcej spała i wyluzuję ;-) No i tak jak już wcześniej pisałam-kazała koniecznie wyjechać na minimum dwa tygodnie i zacząć uprawiać dodatkowy, męczący sport minimum 3 razy w tygodniu (tak więc od czerwca zaczynam biegać dodatkowo):tak:

Tak wiem że są dwie miary. W/g Twojej to wcześniejszy wynik był ok 700 a po podbiciu kilka tysięcy więc naprawdę nie jest źle z ta Twoja prolaktyną! Masz trochę ponad normę ja mam DUŻO gorsze wyniki niż Ty.

Pytałaś o ten test PCO? Na wrogość i przepustowość śluzu?

Witajcie dziewczyny!
Dawno mnie tu nie była, za co bardzo przepraszam... Zasuwam z pisaniem pracy mgr a poza tym mnóstwo innych zajęć związanych z budową domku... mimo że na l4 to i tak jestem ciągle zajęta

Jak tam nasze ciężaróweczki?
A staranka postepują? Mamy jakies nowe fasolinki?

Witaj LOVKA trzymam kciuki za staranka, może trzeci raz bedzie szczęśliwy i od razu mówię - najważniejszy luz... Nie myśl podczas przytulanka o dzidzi bo to nie pomaga... Cieszczcie się sobą, kochajcie się kiedy macie ochotę i będzie dobrze...

Ostatnia edycja:
maaadziarka przepiękny masz ten suwaczek z rozmiarem fasolki!!!!!!!! chyba sobie odgapie od Ciebie, jeśli mogę... jeśli chodzi o nowe fasolki to nie wiem, na której się zatrzymałaś ale m. in. ja :D i jeszcze mineralnakocica, iwasek, claudusia, atom, fiona i donia

A dokładniej dla kogo??? Próbuję nadrabiać ale....

Magdalena gratuluję i tzrymam kciuki za zdrówko Wasze
Zatrzymałam się na testowaniu Claudusi

W takim razie gratuluje wszystkim nowym mamusiom

to Mineralna miała coś nie tak z HBSem, bo juz mi się mota... Nie wiecie co w końcu wyszło? Mam nadzieję że jest ok

Ostatnia edycja:
To proszę bardzo.. streszczenie;-)

Ktoś na górze musiał to tak zaplanować
By co miesiąc garść fasolek nam podarować

I tak styczeń zimny,odpychający
Dla BigChild był w radośc obfitujący

W lutym Aelreda się radowała,
Ewika jej pozazdrościła,też swoją dostała
I jeszcze bliscy się ucieszyli
Gdy dwie upragnione kreski ujrzała Lily

W marcu Silmiriel była zdziwiona
gdy sie okazało że jest zaciążona
I przyszła pora na niedowiarka
Ze swojego szczęścia cieszy się Madziarka

Kwietniową fasolke przepowiedziała Hera
Dostała ją Dagne, zdolna i szczera
Zapewne w tym miesiącu będzie ich więcej
Bo już Mineralnejkocicy raduje się serce
Wilekanocny zając też rozdawał prezenty
i teraz Iwasek jest wniebowzięty!
I pojawiła się kolejna przyszła mamusia
fasolkę pod serduszkiem nosi Claudusia!
Trzeba wszystkich poinformować
że można też Atom gratulować
Jakby radości było mało
Ma_gdalence też sie w kwietniu udało!

W maju zaś Fiona się dowiedziała
że na górną liste awansowała.
I Donia nam powiedziała
że do Chin sama nie będzie leciała.

A teraz ten ogrom szczęścia sobie wyobraźcie
Bo miesięcy w roku mamy przeciez dwanaście:-D

reklama
no ja już bym chciała być na tym etapie co Ty... bo tak się boje... dowiedziałam się w tamten poniedziałek ale dopiero w przyszły wtorek mam wizytę u gina i umieram z niecierpliwości!!! Cały czas myślę o tym czy wsdzystko będzie w porządku

Do góry