reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Donia no to samo mu mówię, ale wiesz facet coś tam usłyszy że alkohol szkodzi w ciąży i już sobie tworzy całe niestworzone historie:tak: chociaż gdybym się dowiedziała że będziemy mieć dzidziusia to już na pewno żadnego alkoholu bym się nie napiła, nawet piwa. Nie wiadomo jakie ilości dziecku szkodzą a jakie nie, wolałabym nie ryzykować

wiesz co, sa opracowania które mówią jaki procent ciąż jest upośledzonych przy konkretnej ilości alkoholu i nie jest to ryzyko wysokie (pomijając alkoholizm)
ale oczywiście mając na względzie drowie maluszka można przez te 9 miesięcy się powstrzymać od lakoholu i innych używek, byle by tylko było zdrowe
organizm też sam to chyba jakoś reguluje, ja w poprzedniej ciąży poszłam na imprezę i sam zapach alkoholu wywoływał u mnie mdłości i pomyślałam hmm coś jest nie tak, zrobiłam test i II

Ostatnia edycja:
reklama
Witam mój też mówi że nie pijemy alkocholu choć ja sama nie przepadam zabardzo ... ja mialam owulke 6 maja a mam 23 dc

witajcie kobietki :-)
czy u was tez taka dramatyczna pogoda jak u mnie? tutaj leje :-( szaro,ciemno,zimno brrr
Magd.a w takim razie trzymam &&& za wtorek (oby nie zadzwonili ze nie maja z kim malucha zostawic!)
a co do alkoholu w ciazy to ja tez bym raczej zrezygnowala gdybym juz wiedziala ze dzidzius pod sercem rosnie - to najwazniejsze a bawic mozna sie i bez alkoholu

Kasia – noooo i w filmach czasem prawdę powiedzą ;-) a pogoda niestety się popsuła :-( chociaż na dniach znów ma być ciepło i przyjemnie :-D

Pok – ale z Ciebie oryginał :-) choć z tego co pamiętam, ja kiedyś za młodu ha ha też miałam dłużcze @ niż teraz :-) ale osobiście mi to na rękę, bo wtedy strasznie mnie ta długość @ męczyła :-( :-)

Gocha – nie spinaj się ;-) Chociaż doskonale Cię rozumiem :-) Niby trzeba wyluzować i każda z Nas to wie i stara się tak robić, ale i tak podświadomie się o tym myśli i czeka :-) W bądź każdym razie postaraj się chociaż, czekać spokojnie :-) w bądź każdym razie trzymam &&&&& :-D

Fiona- trzymam &&&& i pisz na bieżąco jak tam u Ciebie :-D

Atan – też wciąż trzymam &&&& :-D

Vanilia – aaaa czyli jednak miała racje hi hi ooojjj nie można pić w ciąży, ale raz, że jesteś przed, a dwa to myślę, że jeśli wszystko jest z umiarem to nie zaszkodzi :-) z resztą wyczytałam, że przez pierwsze 21 dni, po ew. zapłodnieniu ciało matki nie ma wpływu na zarodek, więc jeśli w tym czasie kobieta wypije trochę alkoholu to nic się dzidzi nie stanie :-) Chociaż osobiście też jestem za tym, że jeśli się już jest w ciąży to zrezygnować z jakichkolwiek używek :-)

Cudusia :-) każdy kobiecy organizm jest inny, więc nie zadręczaj się niepotrzebnie czy wszystko w porządku :-) na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam &&&& :-D

Hej Dziewczyny!!:-)

W środę jestem umówiona do ginka.. na wizytę :-) denerwuje sie czy jest wszystko wpożądku. Oprócz bólu cycków, delikatnego śluzu i wiecznego pragnienia żadnych objawów..

Atom gratuluje !! bardzo wysoka ta betka!! teraz sie martwie ze moja za niska..

kurcze nie stresuj się bo każda ciąża jest pewnie inna i może to też zależy od tygodnia ciązy w jakim robiłyśmy badanie a poza tym jak pewnie sama zauważyłaś te normy do poszczególnych tygodni ciązy są naprawdę bardzo rozpięte. :-) Ja też się zaczynam stresować pewnie pójdę już dla spokoju w poniedziałek do gina bo moje objawy to też tylko ból cycków i nic więcej...no czasem mam wrażenie że mnie mdli ale zastanawiam się czy podświadomie sobie takiego objawu nie wmawiam? :baffled: Już bym chciała być po USG i widzieć bijące serce...

Truskawcia nie dziekuje by nie zapeszyc czekam grzecznie do czwartku wtedy trzymaj kciuki :-)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny,
czy któraś może w skrócie powiedzieć co słychać jakieś nowe fasolki ?? niestety nie jestem w stanie was nadrobić przez weekend byłam w szkole i brak dostępu do neta ... Pozdrawiam w ten pochmurny i deszczowy wieczór

Atom – zamiast doszukiwać się niemiłych objawów ciąży to się nią ciesz :-D Sama napisałaś w swoim poście, że każda ciąża jest inna za chwilę „narzekasz” że nie masz objawów (?) ;-)
Nie wiem, pewnie ja też (jeśli mi się uda) będę miała różne wątpliwości i zmartwienia co do ciąży, ale laski nie ma co do przodu się przejmować :-) Czujesz się dobrze- to ekstra!! I tyle :-)

Atan - &&&& nie dziękuj :-) podziękujesz jak się uda :-D

cześć dziewczyny,
czy któraś może w skrócie powiedzieć co słychać jakieś nowe fasolki ?? niestety nie jestem w stanie was nadrobić przez weekend byłam w szkole i brak dostępu do neta ... Pozdrawiam w ten pochmurny i deszczowy wieczór

z tego co ja wiem to fasolek na razie brak, czekamy na koniec tygodnia, wtedy kilka dziewczyn testuje :)

trochę brakuje pao i jej listy z trstującymi, może któraś z Was stworzyła by taką listę u siebie?

reklama
Do góry