reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

ja cykle mam spoko - 31-32 dni tylko miesiaczki przydługawe. nawet jak bralam tabletki to mialam pelen tydzien krwawienia.

Ja tez mam @ zawsze 7 dni a cały cykl trwa 33 dni tak ze nie jestes sama.

Witajcie laseczki jakos cicho dzis.Jutro mam dostac @ z tym ze nie ma bolo brzucha i zadnych innych objawow @ tak ze jest nadzieja.Jak @ nie przyjdzie do wtorku to robie sikacza

reklama
Fiona zrób sikacza jutro rano od razu daj nam tu znać!!! nie korciło Cię dzisiaj?
a pok a @ 11 dni i to o tym była mowa, że to trochę przydługo

Fiona zrób sikacza jutro rano od razu daj nam tu znać!!! nie korciło Cię dzisiaj?
a pok a @ 11 dni i to o tym była mowa, że to trochę przydługo

Wiesz nie mam gdzie kupic sikacza u nas w Francji w niedziele wszystko jest pozamykane a czasami @ lubi sie spuzniac wiec poczekam do wtorku.
11 maja miałam wizyte u gina wizyte taka zwyczajna czy wszystko jest ok itp to powiedziała ze jeszcze nic tam nie widzi i ze mam czekac na @ robiła mi tez test ale i był negatywny ale powiedziała ze moze tez byc za wczesniej zeby był pozytywny i mam czekac na @

Cześć dziewczyny doczytać Was to trudna sprawa ;-)

Kasia chce "normalną: pracę, ale jak mi się żalą ,że nie mają z kim małego zostawić :-( to mi się serce kraje..

w pon idę na wdrożenie w pracę, jak mi się spodoba i ja im się spodobam to zaczynam od wtorku..

ja dziś byłam u "siostry" na plotkach i ogarniać jej mieszkanko po remoncie.. cuuudownie ma zrobione :-)

gocha ale te cycki i plamienie mogą być symptomatyczne :) (OBY!!!)
u mnie boli podbrzusze (takie skurcze) i jakoś takie mam uczucie, że jest mokro (choć nie jest), a tak poza tym to nic więcej, no może jajnik kłuje, ale o dziwo nie bolą mnie (.)(.) a na ogół już bolały
ja mierzę temp. i na razie utrzymuje się, ale to norma
czyli nic nienormalnego i nic nadzwyczajnego :) tak jak u Ciebie
ja dzisiaj zrobilam test choc wiem ze zawczesnie ale mnie strasznie korcilo ;-) no ale niestety nic nie bylo :-( ale jeszcze do piatku nie tak daleko piatek sobota najpozniej powinnam dostac @ wiec testujemy podobnie :-)wiec trzymam za was &&&&&&& a te (-)(-) z zyłami to obiaw z tego co wiem ciązy ale nie jestem w 100% pewna ...mnie tez co jakis czas zakuje jajnik i do tego mam takie samo wrazenie ze mam mokro a tu sucho... ciekawe...boze ale bym sie cieszyla gdyby nam sie udalo w tym cyklu :-)duzo fasolek by bylo :-) majowych :-)
Zycze milej nocy i owocnych przytulanek :-)

Witam:-)
Truskawcia noo masz rację, my wczoraj urządzaliśmy grilla. Miałam takiego smaka na piwo ale mąż mi zabrania:baffled: mówi że jak sie staramy o dziecko t mam być czysta heh ale on się ze mną solidaryzuje i żeby mnie nie kusić to też nie pije piwa:tak: z jednej strony ma rację ale przecież jeszcze w ciąży nie jestem

Mineralna fajnie, ja też bym chciała żeby moja mamusia zaciążyła chodziłybyśmy razem na spacery z bąblami. Właściwie by jeszcze mogła w ostateczności bo ma 42 lata, ale ona już myśli o tym żeby być babcią

Hej Dziewczyny!!:-)

W środę jestem umówiona do ginka.. na wizytę :-) denerwuje sie czy jest wszystko wpożądku. Oprócz bólu cycków, delikatnego śluzu i wiecznego pragnienia żadnych objawów..

Atom gratuluje !! bardzo wysoka ta betka!! teraz sie martwie ze moja za niska..

ja dzisiaj zrobilam test choc wiem ze zawczesnie ale mnie strasznie korcilo ;-) no ale niestety nic nie bylo :-( ale jeszcze do piatku nie tak daleko piatek sobota najpozniej powinnam dostac @ wiec testujemy podobnie :-)wiec trzymam za was &&&&&&& a te (-)(-) z zyłami to obiaw z tego co wiem ciązy ale nie jestem w 100% pewna ...mnie tez co jakis czas zakuje jajnik i do tego mam takie samo wrazenie ze mam mokro a tu sucho... ciekawe...boze ale bym sie cieszyla gdyby nam sie udalo w tym cyklu :-)duzo fasolek by bylo :-) majowych :-)
Zycze milej nocy i owocnych przytulanek :-)

Atan ja też dziś rano wystartowałam z testem, czywiście I :wściekła/y: ale później się okazało, że mam 7 dpo a nie 9 tak jak myślałam :)
mi @ przesunie się na 23 V więc jeszcze trochę przede mną
a u mie nadal (.)(.) nie bolą, za to skurcze w podbrzuszu i mookro
a Ty który masz dzień po owulacji?

Claudusia będzie dobrze, przecież nie wszystkie kobiety muszą spędzać ciążę przytulone do muszli klozetowej, pozytywne nastawienie to klucz do sukcesu :)

Vanilia nie popadajmy w paranoję, nawet kilkutygodniowej ciązy piwko nie zaszkodzi, ba nawet kilkumiesięcznej jedno małe piwko nie zaszkodzi
a co jak będziecie się starać 2 lata? oczywiście nie życzę Ci tego i oczywiście tak nie będzie ale trzeba jakoś trzeźwo do tych staranek podchodzić. Moja koleżanka jak była w ciąży miała oooogromną ochotę na piwo i pytała gina czy może, dostała wielką aprobatę i błogosławieństwo - ma się rozumieć z umiarem

Ostatnia edycja:
reklama
Donia no to samo mu mówię, ale wiesz facet coś tam usłyszy że alkohol szkodzi w ciąży i już sobie tworzy całe niestworzone historie:tak: chociaż gdybym się dowiedziała że będziemy mieć dzidziusia to już na pewno żadnego alkoholu bym się nie napiła, nawet piwa. Nie wiadomo jakie ilości dziecku szkodzą a jakie nie, wolałabym nie ryzykować

Do góry