reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Doberek:-)
Widzę że się dzieje ..oby te spóźniające się @ obwieszczały fasolki. Życzę Wam z cazłego serducha! &&&&&&
Pok mi się wydaje ze u nas to własnie zadziałało bo żołnierzyki miały krótką żywotność (w teście postosunkowym po 12h były w ejakulacie tylko dwa żywe) . Dlatego myślę że i wspomacze i codzienne tulasy i nogi w górze przyczyniły sie do sukcesu.

Nareszcie jestem spokojna i bez stresu czekam na wizytę ;-)

Ael biedulko Ty. Mam nadzieję że Panowie wiedzą że powinni Ci zaoszczędzić tego typu sytuacji i niepotrzebnych nerwów!
Jak nie to daj numer!

A ja mam pytanie do zafasolkowanych :-)miałyscie wrazliwe piersi jeszcze przed testowaniem?

Pok już dużo wyjaśniła. Ale dodam trzy grosze. Mnie zaczęły boleć w dniu @. Ale we wcześniejszym cyklu też tak było i nic. Także te pierwsze objawy to można przypisać dopiero po ujrzeniu II i wydaje mi się, że są bardzo subiektywne i niemiarodajne. Coś jak przewróciłem się, to pewnie dlatego, ze wczoraj kot mi przebiegł drogę...

no wlasnie a ciezaroweczek niema i nie powiedza nam czy mialy takie objawy mnie pobolewa bardziej jajnik od soboty a w piatek owulka wczoraj mnie mocniej bolal a dzisiaj sie juz troche uspokoil ale pobolal mnie dzisiaj tez... i niewiem co mam myslec zrobilabym test ale to zawczesnie choc kusilo mnie zrobic w sobote w koncu na tescie pisze 7 dni od stosunku choc niewiem czemu tak napisali bo przeciez tydzien od owulacji powinni napisac bylo by to bardziej prawdziwe... ahh to czekanie mnie wykonczy:-(

Tu też odpowiedziała Pok, więc ja sobie daruję.

A mam takie pytanie czy zawsze trzeba chodzić na podwójną betę czy wystarczy raz jeśli wynik jest duży??? Co sądzicie?

Kasia to albo zatestuj albo koniecznie idz do gina na wywołanie @ bo tak dlugie cykle nie sa dobre. Marsz do gina !!!!!!

Pytanie co znaczy duży wynik, bo tego nie rozumiem. Jak chcesz wiedzieć, czy jesteś to wystarczy raz. Dwa razy się robi, by sprawdzić, czy prawidłowo przyrasta.

Dagne pytałaś o badania. Ja miałam mocz ogólny, morfologia ogólna,glukoza, odczyn USR, TSH, FT3, FT4, antygen HBs, toxoplazmoza IgG i IgM, różyczka IgG i IgM, cytomegalia IgGi IgM, anty HCV i HIV

Ja się nie dziwię Ael. Wczoraj mój miał być za pół godziny, po godzinie telefon nie odpowiada, same czarne scenariusze, wpadłam w takie nerwy, że się cała trzęsłam, pojawił się po półtorej godzinie (remonty, korki i zabłądził, telefon padł), nie mogłam się uspokoić. Dzis mnie bolą wszystkie mięśnie, a w nocy miałam atak...

Dzień dobry :)
Podzwoniłam z rana do wszystkich laboratoriów w Rzeszowie, żeby wypytać o badania nadprogramowe, co mi zaznaczył lekarz. Znalazłam najtańsze :) a i wiecie co, ceny wahają się od 40-79zł! Masakra jakie różnice. Czyli wyszło mi, że za toxoplazmoze (dwa odczynniki)+ CMV (też dwa) zapłacę niecałe 150zł. A nie 197zł jak w jednym z innych! ciekawe od czego to zależy.
Dziewczynki testujące &&&&& ~~~~~~~~~~~~ :) oby się już fasoleczki posypały.
A ja leniu****ę, bo nie mam siły wstać, testuję stolik pod lapka w łóżku hahaha :) rano jak się obudziłam, to pobiegłam szybko po bułkę, bo miałam pustkę w żołądku i odbijało mi się dziwnie. Zjadłam- ustało :)

Sil, jaki atak??? Matko nie stresuj nas, bo my tu zaraz też dotaniemy martwiąc się o Ciebie.
Dziękuję za odpowiedź co do badań :)

Ostatnia edycja:
Ja przy całej diagnostyce miałam robioną różyczkę więc mi odpada ale pewnie w poniedziałek dostanę sterte badań do zrobienia. A ceny..w mojej klinice 2xbeta i dwa badania hormonalne 200 zł (beta 45:shocked2:) a w prywatnej przychodni za wszystko zapłaciłam 110 więc ceny strasznie sie różnią . Myslę że w klinice (mała placówka) zlecają zewnętrzniemu podykonawcy i dlatego jest drożej.

Ja wypiłam soczek na śniadanie ale okazało się że dzidziolowi nie smakował;-)
Sil... to Ty sie denerwować nie możesz ZERO stresu!!!!!! Tule kochana.:-(

To nie jest tylko kwestia stresu. Ja czasem kichnę, schylę się i bęc, jest atak. Nawet wymiotować się bałam. Jakbym się przejmowała chorobą, to bym połowy rzeczy w życiu robić nie mogła :p

Jak ja się cieszę, że większość badań mam w pakiecie...

reklama
Dzień dobry

Dagne i co gin powiedział hm? miałas usg?

Ja wracam z szpitala robiłam ten antygen hbs dodatni a wyszło 1,03 powiedzieli mi że gdybym miała wirusa to mozna było by to już w tysiącach liczyć więc mam sie nie martwic najwyraźniej jest to nadczynność wątroby spowodowany ciążą
jutro ide słuchac serduszka

Do góry