reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Basati, jesteśmy tu też na złe humory :) a zawsze lepiej się wygadać.

Tal sobie myślałam, nie chcę nikogo obgadywać, ale zgadzam się z Kasią, że coś ta sprawa z Pao niejasna mocno.. Ale cóż, nie moja piaskownica, nie moje zabawki.

Po wizycie super, małe ma 1.8 cm i widziałam łapkę, jak trzyma przy buzi. Prawie się zryczałam tam. Wyniki mam super, karta ciąży założona. Mogę chodzić!! Tylko z seksem poczekać do 12 tygodnia. Muszę zadzwonić umówić się na usg genetyczne, dał mi dwa numery, ale terminy są podobno straszne, więc będę dzwonić dziś :) Podobno najlepsi, a skoro wydawać kasę, to porządnie niech będzie zrobione.

Co do malin. On nie widzi żadnych przeciwwskazań, normalnie można jeść, pić sok itd.

No i termin oficjalnie na 15 grudnia.

No pewnie lepiej wydać pare groszy więce a mieć to porządnie miec badania zrobione :) niż potem płakać .

w którym jestes aktualnie tygodniu ciązy?

Bastia : aha no to spokojnie zobaczymy co ma być to będzie :)

reklama
Ale warto wiedziec co jest grane na 100% niż wahac sie czy zrobili je dokłądnie czy na odpiernicz

ja tez musze zrobić te badania ponieważ np mój tata jest chory na stwardnienbie rozsiane (zanik mięśni) a lekarze nie mają pojęcia czy jest to genetyczne czy nie więc wole dmuchac na zimne

ale lepiej wiedzieć niż potem obwniac siebie albo lekarza

np na ta chorobe stwardnienia rozsiane jest jeden lek prawie 1000zł kosztuje 21 tab. i on tylko spowalnia chorobe nie leczy więc jest to okropne bo jak mieszkałam u rodziców tata sie dusił przeważnie luidzie na uduszenie umierają vbo język jets najsilniejszym mięśniem i ostatni ulega degrtadacji więc

Mineralna tak tak ja odliczam i już doczekać się nie mogę:-p ja też nie chodzę na dyskoteki. Tak koło 18 roku życia chodziłam, potem mi się znudziło, wolę np jakieś spotkanie ze znajomymi wieczorem w domu albo w barze, jeśli już:-) chyba sie starzeję
Magda u nas też tak było. Ja właściwie to chciałam dziecko już wcześniej ale G się uparł że po ślubie jak pracę znajdę, i teraz z perspektywy czasu była to bardzo dobra decyzja:-)
Oglądałam ten program na tvn o tej kobiecie, szczerze to troche nie rozumiem. Myślę że z każdej sytuacji jest jakieś wyjście, przecież nie jest sama na świecie, ma mamę i siostrę. Jest młoda, silna, może szukać pracy a dziecko do żłobka tak jak mówili...
Poza tym to ogłoszenie na słupie to jakaś porażka
Basati główka do góry, póki @ nie przyszła to są szanse;-)
Silmiriel nie dziwię się że się wzruszyłaś, to musi być piękna chwila. też się pewnie poryczę jak przyjdzie moja kolej:tak:

Vanilia nie odliczaj spiontan czysty spontan ja liczyłam i brak ciąży odpuściłam niecałe 2 tygodnie póxniej 2 kreseczki :)

Vanil przypomnij mi.. czy Ty brałaś tabletki ? jak określasz swoją płodność ( temperatura, sluz badanie szyjki) ?

reklama
Magda to też zależy każda kobieta inaczej reguje na tabletki bo np ja 16 marca przestałam brać a 23 marca prawdopodnie zaszłam w ciaże lekarz tak twierdzi.

Do góry