IWASKU - trzymam kciukasy! Myśl pozytywnie i dbaj o siebie! nie mecz, nie dzwigaj. Bedzie si!
a olej z wiesiolka bralas caly cykl czy tylko do owulacji?
A moze owulacja dzis? Jesli rano bedzie skok temp tzn, ze owulacja jest dzis nie jutro (w dzien poprzedzajacy skok temperatury).
na 3-4 dni przed terminem miesiaczki NIC lekarz Ci nie pwoie, bo wszytsko wyglada jak przed miesiączką... (z grubsza).
no to tak... do zaplodnienia moze dojsc nawet 24h po owulacji. Do zagniezdzenia dochodzi z reguly miedzy 5 a 10 dpo (ale moze to byc wczesniej i moze byc pozniej!). BHCG zaczyna sie wytwarzac PO ZAGNIEZDZENIU, nie po zaplodnieniu. O ciazy, w zaleznosci od ideologii/wyznania/filozofii, mowimy od zaplodnienia lub zagniezdzenia wlasnie...
a co do testu to najlepiej w terminie @ lub 14 dpo (jesli sie wie kiedy byla owulacja).
Test robiony ptrzed terminem miesiaczki:
1. moze wyjsc pozytywny a potem dojdzie do samooistnego poronienia (ciazy biochemicznej) i najesc sie mozna tylko stresu niepotrzebnie.
2. wyjdzie negatywny - przed terminem @ nic to nie znaczy, wiec niczego nie rozwiazuje i dalej jest stres i niepewnosc.
- o testach chyba wytlumaczylam sporo na mojej stronce.
Basati to mój chyba 14 cykl, niczym się nie wspomagam oprócz foliku oczywiście. Dwa cykle temu brałam olej z wiesiołka i myślałam, że tamten świat zejdę tak mnie bolało podczas @ a śluz wcale nie był lepszy. W tym cyklu zdecydowałam się na testy owulacyjne i wczoraj i dziś jest +, ale dziś jest po byku, kreska testowa dużo ciemniejsza niż kontrolna, skoku temperatury jeszcze też nie było, więc u mnie owulacja pewnie jutro (15 DC). A jak u Ciebie? który cykl i jakie wspomagacze?
Trzymam też kciuki za Ciebie, ale by było super jak byśmy obie zobaczyły II![]()
a olej z wiesiolka bralas caly cykl czy tylko do owulacji?
A moze owulacja dzis? Jesli rano bedzie skok temp tzn, ze owulacja jest dzis nie jutro (w dzien poprzedzajacy skok temperatury).
Witajcie kobitki ....Ja tez bede za niedługo testowac tzn 11 maja mam wizyte u gin.Tak tylko zobaczycz czy wszystko ze mna ok i przy okazji zobaczy czy jest tam jakas Fasolka czy nie,chyba ze nie bedzie nic widac.Normalnie powinnam dostac @ 13 lub 14 maja i mysle ze bedzie cos widac jak by cos było.Jak nie to zrobie test
na 3-4 dni przed terminem miesiaczki NIC lekarz Ci nie pwoie, bo wszytsko wyglada jak przed miesiączką... (z grubsza).
Atan ja wyczytałam (bo też jestem na etape odczekania), że proces zapłodnienia może trwać nawet około 12-24 godzin i nie sposób wyróżnić dokładny moment :-) natomiast kolejne 72 godziny trwa przemieszczenie się i osiedlenie zarodka w błonie macicy i dopiero wtedy mowa jest o „prawdziwej” ciąży :-)
A powiedzcie mi dziewczynki…. z testowaniem to koniecznie trzeba czekać na dzień miesiączki czy można wcześniej i test też będzie wiarygodny? :-) bo ja chyba umrę z ciekawości :-) Bo ja się kwalifikuję na testowanie w okolicach 15-ego majachyba, że pozwolicie mi wcześniej ;-)
no to tak... do zaplodnienia moze dojsc nawet 24h po owulacji. Do zagniezdzenia dochodzi z reguly miedzy 5 a 10 dpo (ale moze to byc wczesniej i moze byc pozniej!). BHCG zaczyna sie wytwarzac PO ZAGNIEZDZENIU, nie po zaplodnieniu. O ciazy, w zaleznosci od ideologii/wyznania/filozofii, mowimy od zaplodnienia lub zagniezdzenia wlasnie...
a co do testu to najlepiej w terminie @ lub 14 dpo (jesli sie wie kiedy byla owulacja).
Test robiony ptrzed terminem miesiaczki:
1. moze wyjsc pozytywny a potem dojdzie do samooistnego poronienia (ciazy biochemicznej) i najesc sie mozna tylko stresu niepotrzebnie.
2. wyjdzie negatywny - przed terminem @ nic to nie znaczy, wiec niczego nie rozwiazuje i dalej jest stres i niepewnosc.
- o testach chyba wytlumaczylam sporo na mojej stronce.