reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

jak szukalam odpowiedzi to znalazlam jedynie ze Witka wykonuje 14-16 ruchów na sekundę i napędza w ten sposób plemnik. Obracając się wokół własnej osi, plemniki płyną ruchem spiralnym od pochwy przez szyjkę i macicę do jajowodów. Strumyczek plemników płynie bardzo szybko - w warunkach korzystnych pokonują one 2 mm/minutę. W warunkach niekorzystnych takich jak gęste, klejące płyny lub kwasowy odczyn pochwy, ich prędkość znacznie spada. Ich zdolność ruchu może być dodatkowo ograniczana lub powstrzymywana przez wzrost temperatury lub obecność pewnych leków, takich jak środki uspokajające lub leki znieczulające miejscowo.

reklama
a ja dzisiaj sie nie moglam powstrzymac i kupilam male skarpetki dam mezusiowi jak zobacze dwie kreski :-)

rozowe tez byly w gwiazdki ale zielone i zołte w paski były i nie byly juz takie sliczne... w piotrze i pawle kupilam za niecale 6 zł
A mam pytanie co znacza te dany kolo nikow nad suwaczkiem?

hej dziewczynki witam po dluzszej chwili nie obecnosci bylam tak mega zapracowana ze normalnie szok strasznie sie odzwyczailam od pracy hehe jakies nowe fasolki bo nie zdolam was nadrobic dzisiaj jutro sobie poczytam tyle co etczylam to iwasem jest w ciazy??? jak sie nie pomylilam to gratuluje kochana!!!!! napiszcie tak szybciutko co ciekawego sie dzialo jak mnie nie bylo?

Witajcie kobitki ....Ja tez bede za niedługo testowac tzn 11 maja mam wizyte u gin.Tak tylko zobaczycz czy wszystko ze mna ok i przy okazji zobaczy czy jest tam jakas Fasolka czy nie,chyba ze nie bedzie nic widac.Normalnie powinnam dostac @ 13 lub 14 maja i mysle ze bedzie cos widac jak by cos było.Jak nie to zrobie test

Witaj znowu magenta :) tak w skrócie, to chyba się nie da ;p ale tak - IWASEK- zobaczyła II kreski!!! wczoraj :) i dziś od rana do tej pory jej nie ma :) jest chyba 2 dziewczyny, co do tej pory nie dostały @, ale testy wyszły negatywnie. Mineralna widziała na usg serduszko, na chwilę wpadła lily, powiedzieć, że wszystko bardzo dobrze :) hmm... ktoś coś doda? aaa i Aelreda nas wspiera ciągle, poprawia humory i opowiada o duchach :)
Fiona, ja sądzę, że ginekolog może jedynie zauważyć powiększoną macicę i podejrzewać, że może rozgaszcza się u Ciebie fasolka :)

reklama
no to super rewelacja :) kurde jestem tak zmeczona ze wczoraj mi sie nawet nie chialo guzika od lapka wcisnac:p masakra a ja czekam sobie na @ coraz blizej i jak narazie piersi nadal nie bola jedyne co to mega wzdeta jestem ale to pewnie przez to ze jem teraz nie regularnie..

Do góry