reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dagne, najbezpieczniej na rozstępy jest używać zwykłej oliwki, bo nawilża, natłuszcza i przygotowuje do rozciągania. Tylko nie bardzo wcierać, bo nie wolno masować brzucha w ciąży. Kilka koleżanek stosowało i rozstępy się nie pojawiły.

reklama
Ja za radą mojej szwagierki kupiłam Pharmaceris krem przeciwko rozstępom :) mam nadzieję że pomoże wrazie czego :)

Bożże ale mnie dopadły koszmarne wzdęcia, aale boli i kuje żołądek... nospa pomoże? bo normalnie siedzieć nie mogę...

Ostatnia edycja:
Zobacz czy można go w czasie ciąży, bo nie wszystko można.

nospa raczej rozkurczowa,... może się poruszaj, parę przysiadów

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja za radą mojej szwagierki kupiłam Pharmaceris krem przeciwko rozstępom :) mam nadzieję że pomoże wrazie czego :)

Bożże ale mnie dopadły koszmarne wzdęcia, aale boli i kuje żołądek... nospa pomoże? bo normalnie siedzieć nie mogę...
Kochana spróbuj nospę, ale jak to wina żołądka niewiele pomoże. Poza tym pamiętaj, że nie wszystkie kremy na rozstępy można stosować w ciąży, więc dowiedz się czy ten co kupiłaś możesz smarować brzuszek ciążowy.

A ja właśnie przed chwilą poczułam ruch mojego maluszka :happy:, nie takie kopanie, ale właśnie takie pękanie balonika w dole brzucha. Na pewno to jest od dzieciątka, bo nie miałam nigdy takiego typu rzeczy, a od razu pomyślałam i wiedziałam, że to moje kochane dzieciątko!

Ael ale Ci zazdroszczę tego wspaniałego uczucia :-)
Dagne mam nadzieję, że złe samopoczucie przejdzie szybciutko :happy:
A ja cały czas odsypiam weekend-coś porobię i co chwilę się kładę na trochę :happy:

Nie wiem czy to możliwe żeby nagle, w dodatku podczas brania bromergonu skoczyła mi prolaktyna - może któraś z Was wie coś na ten temat? Bo kurcze jakiś tydzień po owulce zaczęły mnie mocno boleć (.)(.), a tak właśnie miałam przy wysokiej prolaktynie zanim zaczęłam ją leczyć:baffled:Potem był spokój i teraz znowu mi się to zdarzyło i troszkę się zmartwiłam:-(

Ael, wzięłam nospe, ale coś normalnie strasznego, pierwszy raz taki "napad" mam. Kuje mocno i boli żołądek. Nie podbrzusze. A co do tego kremu, to specjalny dla mam karmiących i kobiet w ciąży :) potwierdzone atestem Instytutu Matki i Dziecka :)
Alee Ci zazdroszczę ruchów maluszka ... :) to znak, że mały dobrze się rozwija i będzie z niego piłkarz:)
Asiol, dzięki... mam nadzieję że to nie są jakieś początki tych gorszych objawów, zaczyna mi się odbijać po byle gryzie czegokolwiek, ale nie czuję mdłości.

Rany, a dopiero co zrobiłam penne ze szpinakiem i sosem śmietanowo-serowym... i nie zjem.. :(

Ostatnia edycja:
Dagne a jadłaś dziś coś, czy męczyły Cię nudności?
Co do jedzenia, spróbuj troszeczkę na łyżkę nabrać i powoli malutkimi kęsami, dobrze gryź i połykał. Dasz radę.

A co do ruchów, to na razie nie było takie to kopnięcie, że widać na brzuszku czy czuć. Takie wczesne ruchy to raczej coś jak właśnie pękające, czy nadmuchu jące się mocno baloniki, no trudne do opisania, ale myślę, że każda mama domyśli się kiedy dzieciątko się rusza :-)
Haa i kolejny raz się ruszyło :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry