reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Mineralna...każdy rodzic chce dla swojego dziecka jak najlepiej. Boi się że to za wczesnie,ze bedziesz załowała,że zmarnujesz osbie zycie itd. Jezeli zobaczy że oboje jestescie odpowiedzialni i to bardzo chciany maluszek zmieni się i ich podejscie. To troska...matki o dziecko.
Nie sądzę by naprawde CI tego zyczyła.

Mineralna powiem Ci jedno, moja mama też urodziła mnie w wieku 18 lat, moja babcia mówiłą to samo.. a teraz, do mnie mówi,że jestem najlepszym co mogło ją spotkać :-)

Także masz wsparcie swojego faceta, musisz być dzielna :-) dasz radę ;-) w końcu z jakiegoś powodu się zdecydowałaś na dziecko ;-) Nosisz cząstkę siebie i Twojego faceta w sobie? czyż to nie cudowne ?;-)

Wiesz żadna matka nie chce złego dla dziecka. Może było jej ciężko ? Nie wiem nie chce Twojej mamy tłumaczyć, bo to nie ma sensu :-) Pokaż jej ,że z dzieckiem też można zrobić maturę studiować :-) dasz radę ;-) a raczej dacie radę :-)

Madzia, a gadałaś tak od serca z M nt jego matki i jej i jego zachowania? Walnij focha, to się facet postawi do pionu!

Silm na mdłości to ja biorę hydroxyzynę, ale to wiesz ja miałam potężne mdłości i wymioty gdzie niczym nie wymiotowałam i przez to dusiłam się. A z rana brać tabletkę na tarczycę musiałam. Więc na mdłości ewentualnie jak mnie spotkają pomaga mi gorący kisiel i chleb razowy ale taki troszkę już suchszy, długo przeżuwałam i tak z pół kromki, by zająć czymś żołądek. A sam gorący kisiel rozgrzewa żołądek.
Jak coś możesz łykać witaminkę b6, pomocna jest na nudności. Poza tym jak poczujesz, że mdłości idą spróbuj coś przegryźć powinno minąć. Ważne jest byś jadła, więc zawsze pod ręką miej jakąś delikatną przekąskę, ale taką na którą masz faktycznie ochotę.
Wiesz Silm, musisz znaleźć sposób, który na Ciebie faktycznie zadziała. Jedz takie pokarmy, żeby żołądka nie obciążały, nie jedz też raz a dużo, tylko kilka razy a mało, to też pomaga :-)
Mam nadzieję, że jakoś pomogłam :-D

A migdały to na zgagę są dobre :p

Mineralna, pomysl ze mama sie okropnie martwi i stad te jej glupie docinki. Ona pamieta jak ciezko jej bylo w tak mlodym wieku i pewnie dlatego te okropnie niemile uwagi.
Ale nei ma prawa tak mowic! Udowodnisz jej ze ma powody do dumy.
A jak Twoj partner? Macie jakies plany? WIesz slub czy cos?

Mineralna, pomysl ze mama sie okropnie martwi i stad te jej glupie docinki. Ona pamieta jak ciezko jej bylo w tak mlodym wieku i pewnie dlatego te okropnie niemile uwagi.
Ale nei ma prawa tak mowic! Udowodnisz jej ze ma powody do dumy.
A jak Twoj partner? Macie jakies plany? WIesz slub czy cos?

Oczywiście mielismy brać ślub w styczniu lutym 2012 ale weźniemy chyba w grudniu 2012 bo przez dziecko nam sie skomplikowało chodzi o pieniązki, a zaczelismy remont mieszkania

reklama
SUper! Znaczy wszystko jest na powaznie! Świetnie, to tylko czekac az mama sie oswoi, bo uwierz mi ze sie oswoi. Nie takie zawziete babcie widzialam, a teraz swiata poza wniukiem nie widza!

Do góry