reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Moja droga to ja CI w takim razie cos powiem :
Możesz mieć wiedzę (i masz) na dany temat
Możesz mieć wszystkie badania ok
Mozesz sie starać
i gowno z tego wychodzi...Nie ma na to ani wytłumaczenia ani sposobu. Zapewne siedziałaś i czytałas nie jedno forum (tak jak i ja) i kobiety po 3 ,4 lata sie starały i często własnie przed zabiegiem IUI lub In Vitro okazywalo sie że są w ciąz. I z nasieniem gdzie lekarz powiedzia e nie ma szans. I ja sie tego trzymam. Damy rade bo TAK! I bedziemy tulic nasze pociechy Pok spokojna łepetyna.

a inseminacja różni się czymś od in vitro?

IUI to zabieg wewnątrz ustrojowy . Polega na pobraniu nasienia..wybraniu najlepszych okazów ..podania im dopalacza czyli wzmocnieniu i aplikacji bezpośrednio do jajowodu. Omija sie ciśnienia w macicy które w naturalny sposób selekcjonują i eliminują najsłabsze żołnierzyki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mówi ,że mu nogi z bólu podcieło.. wiecej nic nie wiem :-( w szpitalu jest robi badania, albo w czwartek albo w piątek jedzie tam do rodziny.. i znów pewnie na weekend sama zostanę :-( fajne święta się szykują nie ma co :-(

Iwasek - u Ciebie i Asiolka nie bedzie konieczne . Tego jestem pewna bardziej niz faktu, ze jutro znow bedzie wschod slonca :)
Pok a ja jestem pewna, że to Ty i Iwasek będziecie pierwsze, a ja będę jeszcze dłuuugo czekała na to szczęście.

Pok a ja Ci powiem (i proszę mi tu z kokietką nie wyjeżdżać) że Ty będziesz pierwsza z nas. I moge się o to założyć
Popieram Cię Iwasku, Pok będzie pierwsza i to już niedługo czuję :)

Magneta żadna z nas nie ma prawa Ci mówić czy Ty głupio zrobiłaś czy nie - to jest Twoje życie. Z mojej strony pozostaje Ci życzyć powodzenia, mam nadzieję, że tym razem Wam się udało dojść do porozumienia na długo :) A mam takie pytanko-zamiast mu zabraniać chodzić do znajomych nie możesz o czasu do czasu wybrać się z nim?Czy to są tylko męskie spotkania?

Nie zabierze, już zapytał czy zostanę z jego psem :-(

poza tym tak jak mówiłam, czuje ,że jego mama mnie nie akceptuje, drżę jak słyszę kroki na korytarzu. Nie lubię zostawać u niego w mieszkaniu jak mam wolne. Nie widuje się z jego mamą, żeby sobie oszczędzić stresów. Wiem,że ma do mnie pretensje,że M. wyprowadził się z rodzinnego gniazda..
Przeszkadza jej to,że nie mam umowy o pracę,że się nie obroniłam, ale jak mam wydać całą swoją wypłatę na obronę, to chyba jasne co wybiorę :-(..

Jak widzisz drogaPok zostałaś przegłosowana
Niebawem będziesz zafasolkowana
I powiem to "głosno" i bardzo szczerze
Że mocno trzymam kciuki i bardzo w to wierzę!
Nie jestem odosobniona w tych moich życzeniach
Więc nogi do góry!!! Fasolka jest do zrobienia!!!!
:-D

reklama
Magd.a, jakoś będzie... a do siebie nie możesz pojechać, czy Ty sama jesteś? albo do jakiejś przyjaciółki. Zawsze jest wyjście...

Teraz się będą przekomarzały, której się uda, z każdej strony macie po dwa głosy, bo każda eliminuje siebie... A ja stawiam na wszystkie trzy

Do góry